IZVORNA PORUKA: Iman83
Hvala Jasmin.
Ja inače ne ibadetim tim odabranim noćima, osim naravno noći Lejletul kadr, tj. tražeći je u neparnim noći zadnje trećine ramazana, niti postim osim u Ramazanu(tu možda i grješim), pa mi je sad drago što nisam puno pogrješila
...mada pretpostavljam da bilo koji oblik ibadeta nije na odmet za ženice koje su navikle na ibadet tih noći.
Naravno,ibadet vjernika je satkan od svakodnevnog sjecanja na Stvoritelja,kroz namaz(farz namaz je svakako farz,a ovdje mislim na dobrovoljni),kroz jutarnji i vecernji zikr,kao i zikr slavljenja Allaha,cinjenja istigfara i sl. kroz sadaku,dobrocinstvo prema rodbini,prijateljima,komsijama i svim ljudima na ovoj planeti.
Naravno da postoje noci i dani(kao oni u ramazanu ili za vrijeme hadza) gdje se ibadet povecava,ali sve to mora imati jako uporiste u Kur`anu ili hadisu.Ja ni na trenutak ne zelim kritizirati nekoga ko povecava ibadet u nocima koje su pomenute,niti na to imam pravo.Ali ono sto imam pravo jeste pokusati dostaviti ono sto serijat potvrdjuje vjerodostojnim predajama,a ljudi smo,imamo pravo odabrati ono sto zelimo.