cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Zene sa Hidzabom

clock-img

07.10.2011, 02:17

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Treciput mama, dobro dosla. user posted image
Nedi..Sitnica. user posted image
Jasmin..Zanimljivo..Wow. I ja sam imala nesto interesantno..Ako pronadem, dijelim.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

08.10.2011, 12:46

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

08.10.2011, 13:01

clock-img

rerica

pencil-img

1296

Tu se nema sta misliti Iman... alkohol je alkohol.....kraj price....user posted image
evo ti link ovaj:e-mail: info@pcelicamedina.com

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

08.10.2011, 13:01

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja imam jedno pitanje/dilemicu:

Naime, u periodu prehladica i virusa mislila sam Imančici uvesti propolis, ali one kapi od propolisa su s alkoholom.user posted image
E sad, čitam da se na kocku šećera nakapaju kapi i stave na toplo mjesto da alkohol tako ishlapi...da li to smijem tako primjenjivati?

Iman po toj teoriji ispade da mozemo kuhati i dodati alkohol prilikom kuhanja tj vino i sl jer prilikom zagrijavanja alkohol izhlapi user posted image nesto mi ta teorija nije logicna user posted image
Sto ce ti te kapi, nadji nekoga ko proizvodi med i kupi domace to ti je najbolje.

clock-img

08.10.2011, 13:16

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

08.10.2011, 15:08

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

iman imaš kupiti i propilis kapi bez alkohol, zovu se api baby..i naravno da ih trebaš kupiti, jer jačaju imunitet, a nemaju alkohola, ne brini

< Poruku je uredio gerberka -- 8.10.2011 15:10:23 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

08.10.2011, 16:02

clock-img

rerica

pencil-img

1296

Gerbo imas pp

clock-img

08.10.2011, 18:19

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

drago mi je sto ovdje mogu procitati proizvode koji nisu dozvoljeni,pratim to naravno ali dosta ih i neznam,evo cudo mi za kroasane 7days imaju alkohol i ne samo oni nego vecina upakovanih a opet vidim da ih ljudi (koji i prate sta je dozvoljeno a sta ne) jeduuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

08.10.2011, 18:26

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

nisam ni ja znala da kroasani sadrze alkohol..hvala ti za info. 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

08.10.2011, 18:34

clock-img

rerica

pencil-img

1296

IZVORNA PORUKA: zaha

drago mi je sto ovdje mogu procitati proizvode koji nisu dozvoljeni,pratim to naravno ali dosta ih i neznam,evo cudo mi za kroasane 7days imaju alkohol i ne samo oni nego vecina upakovanih a opet vidim da ih ljudi (koji i prate sta je dozvoljeno a sta ne) jeduuser posted image

Znala sam za krosanane 7-days da imaju alkohola i uopce ih ne jedem....user posted image user posted image

clock-img

08.10.2011, 18:52

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Ja ih ovdje jedem,jer ne sadrze alkohol.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

08.10.2011, 22:01

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja ih ovdje jedem,jer ne sadrze alkohol.

Mi smo takodjer izbacili 7days kroasane.

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

08.10.2011, 23:33

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

jasmin vjerovatno za arapsko trziste prave se bez alkohola, ovdje cini mi se jedino quiqi kroasani ne sadrzeuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

09.10.2011, 11:16

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

09.10.2011, 11:33

clock-img

rerica

pencil-img

1296

.samo kako će biti kad malena bude malo veća i u vrtiću bude s djecom djelila

Iman mila,pa kroz zivot je uci sta valja sta ne valja,sta je dozvoljeno a sta ne...user posted image

clock-img

21.10.2011, 21:24

clock-img

Lilly

pencil-img

509

Samo da se nadovezem na temu... Poznajem pokrivene i zaista me odusevljavaju, ne samo zato sto su pokrivene i ne ulazim u nacin pokrivanja, nego vise mislim na nacin ophodjenja - bar ove koje sam ja upoznalauser posted image . Upoznala sam i par koje su skroz pokrivene, samo se oci vide, i one me svaki put iznova fasciniraju! Jako hrabre, pametne zenice, divne naraviuser posted image
Nesto ih pravo volim i cim ih sretnem bude mi nekako toplo oko srcauser posted image Etooo, sve pohvale od mene!user posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

clock-img

22.10.2011, 11:23

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Hvala Lilly.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

clock-img

26.10.2011, 12:45

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Za bebachu i sve druge koje zanima:
Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
'Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

clock-img

26.10.2011, 14:21

clock-img

hatepsut

pencil-img

1241

Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
'Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

uz navedeni hadis kazu ako se pas ocese o tvoju odjecu u istoj ne mozes klanjati !mozes jesti iz posude iz koje je jela macka,a posudu iz koje je jeo pas moras u 9 voda oprati user posted image (cini mi se 9)neka me ispravi ko bolje zna ?!

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

clock-img

26.10.2011, 14:22

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

znači psa nije preporučljivo uopće imati izuzev ukoliko se isti koristi za lov ili kao pas vodić?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

26.10.2011, 14:37

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
''Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

ovo se mozda odnosi na sliku koja prikazuje ljude,likove ili zivotinje.koliko znam pejzaz je dozvoljen.
a ovo sto se odnosi na kucne ljubimce ,odnosi se na one koji se drze drito u kuci ili stanu ili i one koje su smjesteni van stambenog objekta?
jasmin ....?

< Poruku je uredio koka i po -- 26.10.2011 14:39:21 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

26.10.2011, 15:51

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: koka i po

Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
''Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

ovo se mozda odnosi na sliku koja prikazuje ljude,likove ili zivotinje.koliko znam pejzaz je dozvoljen.
a ovo sto se odnosi na kucne ljubimce ,odnosi se na one koji se drze drito u kuci ili stanu ili i one koje su smjesteni van stambenog objekta?
jasmin ....?

Da,odnosi se na sliku s likovima.A sto se tice psa,on nije dozvoljen ni van stambenog objekta,osim za lov ili pas vodic,kako je i pomenuto u hadisu.Macka je dozvoljena i u kuci,jedan poznati ashab je nazvan nadimkom otac macica,Ebu Hurejre.

clock-img

27.10.2011, 18:49

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

Eto ovo nisam znala za macke. Mislila sam da niti jednu zivotinju nije dozvoljeno drzati u kuci.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

28.10.2011, 21:42

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

DZAMIJA KRALJ FAHD BIN ABDUL AZIZ ALSAUD

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Hvala i zahvala pripadaju Allahu! Neka je salavat i selam na Allahovog posljednjeg Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem! Es-selamu alejkum, braćo i sestre! Imam potrebu da se oglasim u vezi gnusnog čina koji se desio ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Ono što smo mogli vidjeti, da se radi o osobi koja ima bradu i nosi kratke pantalone iznad članaka, još više obavezuje da se u što većem broju javimo i najoštrije osudimo ovaj napad. Ponavljam, ma ko bio počinilac ovog teškog napada, da ovaj postupak nema veze s našom plemenitom vjerom i njenim načelima, što je poznato svakom onom ko ilole zna o vjeri Islamu. Shodno tome, bila bi velika nepravda prema vjeri i njenim sljedbenicima pripisati ovaj gnusni čin vjeri i njenim iskrenim sljedbenicima, a posebno onima koji svojim izgledom slijede Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Smatram, da počinilac ima ime i prezime, ma kakvi njegovi motivi bili, ma o čemu se radilo, zaslužio je svaku osudu i on i njegov postupak. Također, potrebno je da se muslimani ograde od njegovog postupka, a posebno braća i sestre koji smatraju da su sljedbenici ehli sunnetske dave. Smatram, da nikada, ni u kom slučaju, ovakav postupak ne bi učinila osoba koja uči svoju vjeru i njena načela od učenih, onih koji su nasljednici Allahovih poslanika, crpeći to znanje iz Kur’ana i suneta (prakse) Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Zaista osjećam teškoću u svojim grudima, znajući koliko će ovaj događaj negativno uticati na davu (poziv ka Allahu) tebareke ve te’ala, i njeno nazadovanje. Zato kažem, neka se zapita svaki onaj ko smatra ili misli da je ovako nešto u redu, kako će sutra dati dževab Uzvišenom Allahu, zbog čega je bio uzrok stagnacije dave, ezijeta muslimana i nemuslimana, zastrašivanja i barbarstva na ovim prostorima. Kako će dati dževab Allahu, za sve što će pretrpjeti pojedina nedužna braća, od privođenja, ispitivanja i sl. ostavljajući svoju djecu u neizvjesnosti, da li će se babo vratiti ili ne! Na kraju, molim Allaha, da nas uputi na pravi put, put prvih generacija muslimana, da nam istinu učini istinom, pa da je slijedimo, a zabludu neistinom, pa da je se klonimo! Amin! Prof.Sanel Ramić

clock-img

28.10.2011, 21:45

clock-img

Dalil@

pencil-img

588

user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

Zadnji članci

article-img