IZVORNA PORUKA: Pingvina
Rabi, ja sam pocela klanjati iz inata. (Ruzno reci ali zaista je tako). Mualima nam je na casu vjeronauke pricala neku pricu..vise se i ne sjecam kako tacno ide ali uglavnom poenta je bila da ukoliko klanjas 40 dana svaki namaz-nikad te vise niko i nista nece moci odgovoriti od namaza.Prijateljici i meni to bilo smijesno i dogovorimo se da probamo tih 40 dana..I zaista-hvala Allahu i dan danas nas drzi nastavak tih 40 dana.Pa pokusaj-vidi koliki si ti inadzija.
Hehe,baš zanimljiva pričica...

da ti Allah dž.š.ukabuli,a svima nama!
Ja sam počela klanjati 15-ak dana prije ramazana,ove god.mislim redovno klanjati,sve namaze,znači oko 5 mjeseci,nije neki period,ali jest moj veliki ponos...klanjala sam i prije,ali to bi naletio period,pa par dana klanjam,a par sedmica ne klanjam

ali et hvala Uzvišenom,pa sam se uspjela trgnuti iz toga,a konkretan razlog ne bih znala ni navesti,uglavnom kao što rekoh 15-ak dana pred ramazan sam počela,to ono kao da se malo pripremim za ramazan,eh onda mi bilo žao da se kao i svake godine nakon njegovog odlaska ja malo-pomalo vratim na staro, i onda mi naprosto "prešlo u naviku",postalo prioritet,pa sam počela šta radila-da radila stalno imati na umu hoćul' stići klanjati,dal' da prvo klanjam pa onda...zato me ta priča o inatu i 40 dana podsjeti na "moju pričicu" i vjerujem da ima smisla!Pa et draga Rabi pokušaj i tako,i čitaj puno ajete,hadise i predavanja,na taj način oživimo naša pomalo uspavana srca
I još jedan razlog koji me vodi naprijed su moje curice,jer ko će našu djecu uputiti na pravi put ako ne mi - roditelji,naravno Allah dž.š. će uputiti onoga koga On hoće,ali ovdje mislim na rodbinu i ostale,a kako da ja njima kada dođe vrijeme za to,pričam kako trebaju obavljati namaz ako im to nisam pokazala vlastitim primjerom...Meni je sad srce ko planeta kada moje curice sa mnom stanu klanjati,pa podižu kažiprst na tešehhudu,pa selam predaju

naravno još su male (2 i 4 god) pa malo klanjaju pa se malo igraju,ali bitno je da naviku steknu aBd pa će i sve ostalo uz Božiju pomoć biti lakše...