IZVORNA PORUKA: Alma_27
drage moje, moze li jedno pitanje? nadam se da sam na pravoj temi. znam da ovo nije vjerski portal ali nesot mi neprijatno sad ici na vjerske portale i pitati ovakva pitanja. ovdje uglavnom zalaze zene :)
naime, radi se u kupanju nakon odnosa sa muzem. znam da se mora nakvasiti cijelo tijelo a meni je problem cesto prati kosu iako imam toplu vodu i fen za susenje, jednostavno me cesto bole usi i glava ako cesto perem kosu. probala sam i ne ide. ja mogu prati kosu 2-3 puta sedmicno. kako cu nakon svakog odnosa? je li mogu da prstima nakvasim svaki dio tjemena pa onda ne bude mokra cijela kosa ali bude cijela glava? ili tejemum iako imam toplu vodu? kako vi to radite?
ako moram oprati cijelu kosu, pa sta cu? bitnije su obaveze prema Allahu nego bracne duznosti. to mogu prorijediti malo :)
Draga Almice,Iman ti je lijepo pojasnila.Kod kupanja nakon odnosa moras i kosu prati.Sta ces,neko pere i dva puta dnevno,neko svaki dan i td.Pukusaj medicinski utvrditi razlog boli u glavi i usima,ako se zaista utvrdi da je razlog cesto pranje kose,onda postavi pitanje nekom ucenom covjeku,recimo na stranicu minber.ba,pojasni stanje u detalje,pa vidi sta ce ti reci.Jos bih samo da se zajedno prisjetimo da spolni odnos s muzem itekako ima veze s obavezama prema Allahu.Za to je dokaz ono sto je Muslim zabiljezio da je Ebu-Hurejre, radijallahu anhu, prenio sljedeci hadis: „Tako mi Onoga u cijoj je ruci moja dusa, nijedan covjek ne pozove svoju suprugu u postelju, pa ga ona odbije, a da Onaj na nebesima ne bude srdit na nju, sve dok se muz ne odljuti." Ima i hadis:„Kada covjek pozove svoju suprugu u postelju a ona odbije da se odazove, meleki je proklinju sve dok ne osvane." Buhari i Muslim
Da ti Allah olaksa mila.