IZVORNA PORUKA: mala_sa
Tvoj muz izgleda "jos uvijek" nije svjestan da je odrastao, samostakan covjek; koji ima SVOJU
porodicu
Izvini, ali kako ti ovo da tek sad skontas, pa to se jos u vezi vidi???
Slažem se! I u svemu ovome je ključan tm a ne ostali.
A za sjetvu, ne znam zašto je glupo sijati odvojeno od roditelja

Pa ne živimo skupa s njima, niti jedemo sa iste trpeze.
A velika je razlika kada ti imaš nešto svoje. Ja ne smatram da je ono što je njihovo i moje a ne bih ni čekala da mi neko drugi radi za mene i da uzmem gotovo. Kao što jasmin reče, volim sve sama. Ok mi je da ponekad uzmem nešto, posebno ako je dobar urod, ali sad da mi kompletnu zimnicu daju a ja čekam gotovo mi nije u redu.
Ja sam prošle godine na istom zemljištu uzgojila zimnicu sa svojim roditeljima. Mi kupili sebi sjeme, oni sebi. Zajedno smo posijali i obrađivali ali se znalo koje je njihovo, koje naše. Od svog uroda smo i svekrvi dali, a da je to bilo samo mojih roditelja ne bismo mogli to. I ne smatram da je to loše, čak naprotiv.
Ali kod anonimne treba da to žele oboje, ne samo ona. I da ih na lijep način obavijeste da i oni planiraju za sebe nešto uzgojiti. Da oni smatraju da je to njima potrebno i da to žele.
01.04.2011. mamino proljetno sunce