draga anonimna,
u vrlo si nezavidnoj situaciji, tesko je biti pametan zaista... najprije moram reci da mi je zao sto propustate najdivije momente sa svojom bebicom.. sada je vrijeme kada bi trebalo da bas budete zajedno, ali sada sta je tu je... malo mi je nejasan tvoj muzic.. sta on zapravo zeli? da, pored svega sto si prozivjela sa njegovom divnom majkom, cemu je i on sam svjedocio, opet se vratis na isto, koje nece biti isto, bice samo gore.. taj profil osoba se, na zalost, ne mijenja.. pokusaj svim silama da nadjes neki nacin da objasnis suprugu da je za vasu buducnost i bolje sutra jedino logicno rjesenje da se odvojite... da sam na tvom mjestu, ne bih zaista pristala na povratak u tu kucu, a vjeruj da sam spremna na mnogo toga zarad ocuvanja ljubavi i braka.. ne bih se vratila i tacka, pa nek' bude sto ce biti.. opet, to sam ja, a ti si ti.. ne znam kakve su tvoje granice tolerancije i da li mozes ostati ''gluha'' na takve uvrede, rijeci i postpuke... ja ne bih mogla, jer zvuci uzasno ponizavajuce, a ja to ne zasluzujem..
veci problem od svega toga je to udaljavanje izmedju tvog muza i vas, tebe i bebe... to vas tek moze odvesti u raskorak, gdje cete se navici jedno bez drugoga i malo po malo, prihvatiti zivot jedno bez drugoga... ako potraje, a nadam se da nece... kako reaguje na bebu? brine li se o njoj barem na bilo koji nacin? interesuje li se bar? nemam mi logike da ne leti svaki sat da je vidi, a tek sto vas je Bog nagradio takvim andjelom..
ne znam... ''mirise'' mi na nesto sasvim deseto izmedju vas, ali ti to opet najbolje znas... kazu ''covjek kada nesto istinski zeli, nadje nacin, a kada ne zeli, nadje opravdanje''.. ne zelim da ti pametujem, ali odvagaj sve, razgovaraj sa tm i stavi sve karte na sto.. sto ce biti, neka bude.. bolje sada, nego kasnije..
razumijem i da se tvoji ljute na njega.. i moji bi isto tako reagovali, sigurna sam.. ne zato sto sam ja najdivnija na svijetu, nego zato sto zasluzujem da se samnom postupa sa postovanjem... ne mora me svekrva voljeti, ali me mora postovati... lazno-lazno, nije me briga.. prava je drznica, bas je sebi dala oduska..
ne znam, mila... dobro razmisli, iako vjerujem da samo to i radis... vjerujem i da ti svi pune glavu raznim savjetima, ali ti ces najbolje znati sta ces i kako ces.. najlakse bi bilo reci da se tm cini pomalo licemjernim i sebicnim tjerajuci te na takav korak; da se cini pomalo neodgovornim sto 2 dana ne dolazi da vas vidi; ali, opet s dr strane, mozda je i njemu neugodno sa tvojima... zna vjerovatno kako se osjecaju..
ja sam protiv zivota u zajednici, ako se ikako moze izbjeci, taman da se volimo svi do neba.. hvala, ali ne hvala..
razmisli, odvagaj i razgovaraj... cini sta se mora ciniti, ali ne daj sebe u svemu tome..
zelim ti svu srecu!