IZVORNA PORUKA: Anoniman
Po svemu sudeci i vi mislite da je samo do mene. Smeta mi sto je i previse dobar sa svakom kolegicom. Ako ide sa autom samo "leti" da svakoj stane da ne bi isla pjesice. Ako ga nisu vidjele, on se trudi da ga vide. I sl. A moram reci da nije on za sebe rekao kako je vjernik nego je meni rekao za kolegicu sa kojom je bio na putu da je ona vjernik, cura na mjestu pa ja nemam razloga za bilo sta. Sto je bitno kakva je ona pa da mi to govori?
I kako sad ovo rijesit, da me pocne ponovo tretirat ko i ranije?
Ne nije do tebe samo...
i do njega je...
radi ono što tebi smeta iako je svjestan da ti smeta...
međutim upravo komunikacija koju spominjem je bitna u granicama razuma, bez optužni i davanja do znanja da brak je kompormis...
svi smo mi imali neke navike, potrebe eto kao ond a stane autom kolegici pa smo neke mjenjali ako smetaju supružniku...
ja sam recimo imala potrebu da za vikned porčitam knjigu...sjedem ujutro uz kafu i dok je ne zavšim ne mrdam...
al moj suprug nešto drugo voli da radi vikendom u to doba...
pa smo postigli kompormis...ja knjigu ne čitam odjednom već mi treba više dana da vidim šta je na kraju bilo...
ovo je banalan primjer al vrlo plastičan...
ne volim raditi ono što će natrušiti naš odnos..niti volim da ona to radi...
Inače život živim na način da razmislim uvijek ''šta da meni neko tako uardi kako bih s eosjećala'' zato ljude nikada ne stavljam u situacije u kojima sama ne bih voljela biti