IZVORNA PORUKA: Mirkica
A ciji je to brak savrsen , molim lijepo meni bolan dodje nekada bi ga lansirala na mjesec a nekada sam maca , kao i svakome , brak nije bajka , brak je jedna dio zivota a bogami zivot nije lak .
Anonimna iskrneo ja ne mislim da taj tvoj muz iz cista mira plane , i pocen da psuje i slicno , mozda je i do tebe (znaju i zene biti djavoli) .
Jojj akd vidim kako pojedine pisu majko moja , rekao bi u BIH sto ljudi zene vole i postuju to nema nigdje hahahahaha .
Mirkice sve nešto imam osjeća da me prozivaš, a ne znam zašto.
Moj brak nije savršen, ja sumnjam da je nešto u životu savršeno, ali sve prihvaćam sa vrlinama i manama. U paketu.
I kad dajem komentar dajem ga iz svojih cipela.
Znam porodicu iz koje moj muž potiće, znam iz kakve sam ja potekla.
Ja ne znam da li su se moji roditelji svadjali, vjerujem da jestu, ali mi to kao djeca nismo čuli, vidjeli ni osjetili.
Moj otac je poštovao moju mamu.
Ja sam tako naučila.
I mislim da bih ja zanijemila od šoka kada bi u nekoj svadji moj muž meni nešto opsovao.
Bez obzira što ja ovdje " jezikam " mislim da bih jednostavno zanijemila.
U prvom trenutku.
U drugom, ne bi na psovku odgovorila psovkom nikada, bih se smirila.
Onda porazgovarala s njim.
I kad bi mi on nakon razgovora rekao ovako:
" ja ću nastojati da to ne uradim drugi put " zaista bi bilo pitanje da li bi drugi put imao i priliku za tako šta.
Morao bi mi se do sudnjeg dana izvinjavati radi toga, i pitanje je da li bi mu to i tada halalila.
Opet kažem, svi pišemo iz svojih cipela.
Ja sam odrasla u porodici gdje se žute minute nisu liječila preko ledja drugih, i gdje se sve rješavalo razgovorom.
Ja sam naučila da se ženu treba poštovati ako ženu, majku, sestru, prijateljicu.
I ne pristajem na kompromis.
I ne mislim da nikome radi toga pravdati.
< Poruku je uredio hanabanana -- 14.5.2012 12:59:05 >