IZVORNA PORUKA: Lulu_
i osim toga ja sam mislila vise na price poput ova mi je babica ovo uradila, doktor se dreknuo na mene ili udarila me je babica kada sam se poradjala. to mi niko ne moze reci da je istina jer sam bila u istoj bolnici 7 dana i upoznala svo osoblje osim toga znam ih skoro sve privatno i sigurno znam da zene lazu kada to pricaju. porod se moze zakomplikovati i kada se nalazis u najsavremenijim zemljama i gdje su uslovi super i opet nisu doktori krivi. za komplikacije su odgovorne neke druge sile i nije fer sto stalno kaljate te doktore i prebacujete njima bas sve. dosta sam se toga nagledala dok sam gore bila. i mogu reci da nijednom nije bio kriv neki doktor ili sestra iz nase bolnice. a vi drage sto se dozivljle to sto jeste iskreno mi vas je zao ali ne morate trcati da saopcite vasu tuznu pricu svakoj trudnici i uz njihov strah sto ionako imaju od poroda jos pridodavat jos i svoje iskustvo. ja sam skoro nervnio slom dozivjela radi takvih zena a vi drage trudnice budite pametnije.
Ja inace nemam obicaj da komentarisem tudje misljenje,jer mislim da svako ima pravo na isto,ali u ovom slucaju sam morala jer ti draga lulu(Izvini sto tvoj nik pisem malim slovom) kao da si vidovita(al izgleda ti ne ide od ruke)...pa ti govoris u tudje ime citiram "...ova mi je babica ovo uradila,doktor se dreknuo na mene,ili udarila me je babica kada sam se poradjala...itd"ja znam x takvih slucajeva,bas ovo sto si spomenula...
Ja neznam cime ti razmisljas kad ´mozes rec da majke koje su izgubile svoju djecu lazu i pricaju horor price,da majke koje su imale lose iskustvo isto lazu,samo jedan primjer ti je Eminicina prica i jos njih na hiljade...po tebi ispada svi lazu samo si ti u pravu...ma daj!
Citiracu jos jedan dio tvog teksta "...i usput da i njima nije lako.Susretala sam svakakve zene i iskreno neznam kako bi se ja prema njima ponasala da sam na mjestu jedne sestre i babice..." ja mislim da su one izabrale poziv koji su zelile,i da su placene za to,i bile upucene sta je njihov posao,a ne kao primjer na Kosevu ispijanje kafa i tipkanje poruka u vrijeme radnog vreména ,zar ne,i da je u zdravstvu redovna plata,koliko ja znam!?A da se placa zdravstveno osiguranje!?I sad neko ko placa zdravsveno osiguranje treba da dodje u bolnicu i ponasa se kao njihov rob,da zene ostave same da se poradjaju!?Ja sam imala srecu da sam se porodila u Njemackoj,i nijednog trenutka nisam bila sama...a i ovdje je to isti posao kao i u Bosni!
A ne kazem,ima i lijepih iskustava na srecu!
A ovo sto kazes da su se prije zene poradjale i isle poslije na poljoprivredne radove,da to je tacno ali kolika je smrtnost bila tada i djece i zena...
Ne bi vise da komentarisem ionako mislim da neces skontat sta sam ti htjela rec...