29.10.2008, 00:25

62
Objave: 180
Član od: 2.7.2008
Mjesto: Sarajevo
Status: odsutan

Bože ti sačuvaj i sakloni!!!
Svaki put me šokira kako žene mogu biti okrutne prema drugim ženama, još pogotovo u tako delikatnim situacijama. Umjesto da se borite jedna za drugu vi se napadate! Pa zato se doktori i sestre i ponašaju prema nama ovako kako se ponašaju. Ja uvijek ponovim, svaka čast poštenim doktorima i sestrama i onima koje su im u ruke dopale ali pitate li se vi da li ipak ima malo istine u tim horor pričama

S druge strane, taman da je žena 100% nepismena i čoban i vrišti i kuka i traži carski i totalnu anesteziju i ne znam ti ni ja šta već, sveta dužnost i dužnost doktora i sestara, jer na to su se obavezali, je da im pomogne i olakša koliko god je to u njihovoj moći jer ONI SU TU DA NAMA POMOGNU a ne da mi njima pomažemo!!! Da mi trebamo njima pomagati onda nam oni nebi ni trebali nego bi si sami pomagali! Nismo svi isto ni obrazovani ni jednako tolerantni prema bolu niti imamo ista shvatanja ali ako se doktor i sestra ne mogu humano odnositi prema svim pacijenticama ONDA NE TREBAJU DA RADE TAJ POSAO!!! Poznato mi je kako rad sa ljudima može biti naporan ali ja ne vrištim na svoje "pacijente" kad su glupi ili ne sarađuju jer su glupi ili nepismeni! Žena na porodu može sarađivati ili ne ali i ako ne sarađuje na doktoru je da nađe način kako da je privoli na to ali svakako ne šamarima, pogrdim riječima ili ne znam već čime. Ja sam padala u nesvjest pa me nije niko šamarao!!!
Nećemo se mi dovesti na nivo zapadnih zemalja kad je zdravstvo u pitanju još 100 godina kad jedna žena pacijentica smatra da je ok da sestra ošamari drugu pacijenticu, ili da stane na stranu sestre ili doktora kad čuje da druga trudnica traži način da si olakša porođajne muke umjesto da i ona insistira na tome da doktor ili sestra reaguju! Za vašu informaciju žene na zapadu se porađaju prirodno ali bez bolova jer im daju epiduralne i ostale vrste anestezije jer smatraju da je nehumano da se majka pati pri porodu, a s druge strane, oni su davno prevazišli scene iz "Igmanskog marša" koje mi još uvijek provodimo u praksi. Porodi bez anestezija, kiretaže bez anestezija, spontani pobačaji u 20-toj nedjelji u krevetu bolničke sobe među trudnicama itd. lista je zbilja podugačka i onda govorite kako su žene razmažene i ne mogu trpiti bol

Mogu vam samo reći, sreća vaša pa ste tako dobro prošle i toliko sreće imale da rodite svoje bebice zdrave i žive, ali nemojte lajati protiv drugih žena koje imaju totalno drugačije iskustvo od vašeg jer i njihovo iskustvo se pika!
Svaka ti cast, ovo je jedina pametna sto sam do sad procitala. I ja poslje poroda mada sam imala sama svoju sobu ,sam se derala kao pivara.BIla sam sva isivena imalalsam 49 konaca i sve me je bolilo.Ali niko mi nije smjeo rjeci reci jel u tom momentu otisao bi u pm hahah koliko sam bila u bolovima.