Draga AAvalon, hvala ti puno za podrsku.
Nakon toliko ispricanih prica od dr. Balic, nakon toliko uspijesno postignutih trudnoca ja se iskreno nadam da sam nakon 3 i pol godine lutanja nasla pravu osobu.
O doticnoj doktorici mogu samo reci
nista. Bice dovoljno.
Sto moj muz rece, kada nam je polemisala o vantjelesnoj, kao u crticima sto lete pticice oko glave, njoj leti novac.
Kako god, sve ce jednog dana izaci na vidjelo, ako vec uveliko i nije.
Nego, vezano za OGTT i ostalo, kada mi je dr. Devleta napisala sta sve treba da uradim nije mi naglasavala da zajedno moram raditi OGTT i insulunemiju - osim sto je rekla ovo uradis u DZ, ovo na Gradini.
I tako, odem ja do mog porodicnog, on mi napise dvije uputnice - jednu za OGTT u DZ, a hormone i insulunemiju stavi zajedno na drugu uputnicu i kaze ovo ces zajedno uraditi na Gradini na Nuklearnoj.
I tako, ja naredni dan odem u DZ da radim OGTT pitaju imam li nalaz secera u krvi - posto nisam imala rekli mi da prvo to odradim i ako mi bude ispod 10 da dodem u subotu raditi OGTT jer samo subotom rade taj nalaz. Secer mi je bio 4,6 i ja u subotu dodem, uradim OGTT na 0' i na 120'. I to je to.
Eh sad ne znam..
Moja prijateljica je radila isto tako na ovaj nacin.
Samo sto ja nju nisam bas razumila jel radila hormone i insul. za isti dan, ali znam da mi je rekla da su joj, haman, za ins. uzimali krv 4 puta tokom dana! Zadnji put je bio oko 3,4. Ma da ona nije sta pobrkala?!?!