IZVORNA PORUKA: Hankica
Draga Riba, tek sam sad vidjela ovo tvoje pitanje vezano za Gonal-F, ja sam koristila te injekcije, prvi put u maju 2007, doktor nije znao kako cu reagovati pa je poceo sa po jednom svaki drugi dan, da bi zavrsio sa davanjem svaki dan, ali meni je to bila premalena doza da se jajnici probude. Onda mi je davao po dvije dnevno (cak sam sama sebi davala vikendom), to smo radili tokom dva mjeseca, uspjeli smo postaci ovulaciju, ali nije urodilo plodom.
Nemas se razloga bojati, doktor ce vidjeti kako reaguju tvoji jajnici, moj doktor je bio jako oprezan prvi put, jer se bojao hiperstimulacije, ali je onda vidio da sa mojim jajnicima, do toga sigurno nece doci.
Jedini problem sa Gonalom je sto ga u Sarajevu ja nisam mogla naci, uvijek ti nude Menopur kao zamjenu, ali to nije to. Svaki put sam isla do Metkovica da kupim Gonal (pa kupim i po 20 komada). Isto tako jako je skup, u Hrvatskoj je kostao oko 60 KM, sto je bilo super, s obzirom na to da u Sarajevu kosta 80 KM (kad ga ima, sto su rijetki trenuci). I ovo pakovanje i Hrvatske je super, jer unutra dobijes sve, iglu, rastvor, sve, tako da ga mozes i sama sebi davati (ja sam to radila uglavnom u stomak), i nikad nisam imala nikakvih nus pojava...
zelim ti srecu s tim, meni na zalost nije pomoglo