writing-img

RE: Znacenje imena

clock-img

22.01.2010, 13:53

clock-img

anidla

pencil-img

3683

mozda se mnogi nece sa mnom sloziti, ali meni iskreno cije je ime nista previse ne znaci....ne znam...misljenja sam da je bitno da ime ima lijepo znacenje i da nije izmisljeno ime, a porjeklo mi bas nije bilo bitno...moj sin Noa je staro hebrejsko ime i znaci MIR i bas je mirna beba user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

22.01.2010, 14:04

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ni ja nisam znala znacenje imena moje bebe, iako mi se odmah svidjelo... A jos kad sam saznala da znaci pobjednica jos mi se vise svidjelo, jos lavica po horoskopu , uuu opasnoooooo.... Vec sad sefujeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

22.01.2010, 14:08

clock-img

hanin

pencil-img

55

Moja djevojcica se zove Dalia. Na arapskom znaci plodonosno, zeleno, polje koje daje zivot :))).
Inace, ime se moze naci i u drugim kulturama. Osobno vjerujem da znacenje imena na odredjen nacin odredi osobu...user posted image

Dalia, moj Zivot, moja Sreca, moja Ljubav.....

clock-img

22.01.2010, 14:11

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: hanin

Moja djevojcica se zove Dalia. Na arapskom znaci plodonosno, zeleno, polje koje daje zivot :))).
Inace, ime se moze naci i u drugim kulturama. Osobno vjerujem da znacenje imena na odredjen nacin odredi osobu...user posted image

dalia je divno ime. mi smo se dvoumili izmedju lana i dalia i na kraju je ostalo lana

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

28.01.2010, 13:58

clock-img

Mandaida

pencil-img

1

SANJIN Da li netko zna značenje tog imena i da li je muslimansko?

clock-img

10.02.2010, 22:02

clock-img

AmelaR

pencil-img

24

Ako neko zna znacenje imena Elsa i odakle potice , molim da javi, hitno user posted image

Kanita mamina sreca rodjena 15.03.2010.

clock-img

10.02.2010, 22:09

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

clock-img

12.02.2010, 09:25

clock-img

Tidzi

pencil-img

894

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Cure, znate li znacenje imena ERNA i kojeg je porijekla?

Od njemačkog muškog imena Ernest.
Značenje: Ozbiljna.
( njemačo eornost znači ozbiljno )

http://babynamesworld.parentsconnect.com/search.php?p=qsearch&s_gender=1&s_copt=2&i_search=Erna

A ja sam nasla da znaci sposobna

http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Erna

Hvala vam cure! Jel to sad znaci da ERNA nije muslimansko ime ili?

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

clock-img

12.02.2010, 13:19

clock-img

Anoniman

Zanimaju me znacenja i porijeklo imena
Nadja(ne Nađa)
Ema i Emma
pa ako neko zna, molim vas, odgovorite mi.
Unaprijed hvalauser posted image

clock-img

12.02.2010, 13:28

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Zanimaju me znacenja i porijeklo imena
Nadja(ne Nađa)
Ema i Emma
pa ako neko zna, molim vas, odgovorite mi.
Unaprijed hvalauser posted image

Nadja je i meni prelijepouser posted image ...ja sam mislila dati to ime da sam dobila curicu, samo sto kod nas vazda izadje nađa...a nađa mi jeuser posted image ..

Nadja ti je inace ruskog porijeklai znaci vjera

< Poruku je uredio dadada -- 12.2.2010 13:29:02 >

clock-img

12.02.2010, 13:32

clock-img

Anoniman

A Emma ti je germanskog i francuskog porijekla

clock-img

12.02.2010, 13:38

clock-img

Anoniman

Hvala Dadyuser posted image

clock-img

14.02.2010, 16:17

clock-img

AmelaR

pencil-img

24

Ime Irma tesko mi pronaci znacenje, da li iko zna :)

clock-img

14.02.2010, 18:18

clock-img

snijeg

pencil-img

754

Evo ja sam našla ovo:

Značenje imena dolazi od njemačkog Irma skraćenica od Irmberga, Irmgard, Irmhild, Irmtraud. U osnovi je starovisokonjemački irmin - velik, sveobuhvatan. Irma je relativno često ime, među prvih petsto ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko petsto osoba koje nose ovo ime. Slični oblici imena ili nadimci: Irmica.

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

15.02.2010, 17:18

clock-img

AmelaR

pencil-img

24

Velika hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.03.2010, 01:47

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

evo jedna stranica sa zenskim arapskim imenima i znacenjima na engleskom:
http://www.sudairy.com/arabic/fem.html

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

08.04.2010, 01:10

clock-img

Jaca82

pencil-img

9

Da li neko zna znacenje imena Minela i da li je to uopste muslimansko ime??

clock-img

08.04.2010, 13:32

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

jedno pitanje user posted image dal netko zna znacenje imena Hana i Arian?
prelijepa su mi imena al neznam sta znace user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

08.04.2010, 13:33

clock-img

Nadja08

pencil-img

151

Nadja nije samo ruskog porijekla, vec i arapskog. Nadia, Nadiya, Nadya - negdje kaze da znace pocetak, prvi, negdje da je to neko ko nesto objavljuje, a meni su rekli da znaci i prva jutarnja rosa. Eto jos malo informacija...

< Poruku je uredio Nadja08 -- 8.4.2010 13:34:41 >

clock-img

08.04.2010, 14:27

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Moj maleni se zove Fatih u prevodu Osvajac, i stvarno je tako, uporan, ono sto naumi mora i ostvariti, to ne znaci da je nemiran, jako je pitom user posted image ali voli biti samostalan i probati granice svojih mogucnosti, jednostavno osvaja ono sto naumi user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

12.04.2010, 11:12

clock-img

dzejlana

pencil-img

1

jako mi se svida ime..........."""" DZENAD"""""'.......... ,nazalost nemogu njegovo znacenje da pronadem u ovim klasicnim internet stranicama sa muslimanskim imena.....MOZELI MI NEKO POMOCI DA TO SAZNAM?????

HVALA UNAPRIJED

clock-img

12.04.2010, 11:24

clock-img

snijeg

pencil-img

754

Ni ja nisam uspjela pronaći na net-u, poslat ću ti na pp broj telefona, gdje sa sigurnošću možeš saznati sve o navedenom imenu i drugim koja te zanimaju user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

25.04.2010, 04:22

clock-img

Magicze

pencil-img

264

Da li neko zna kakvo znacenje ima Ajla? Mi smo kontali to ime ali da se pise Ayla....

clock-img

25.04.2010, 08:11

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

ne znam koje je znacenje, ali ja ti ne bih preporucila da stavaljas Y, zbog nasih razno raznih salterskih pametnjakovica, pa da djetetu ne bude sutra pola dokumenata sa J pola sa Y... MM je htio da Abdulaha upisemo sa 2 L - Abdullah, ali ja nisam htjela jer ce mu to cijeli zivot praviti problem.... a i nije u alfabetu naseg jezika niti Y, niti podvojeni suglasnici.... tako da... ne znam to je samo moje misljenje.... 

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

clock-img

25.04.2010, 18:57

clock-img

mali_baby

pencil-img

8

Dali mi neko moze reci malo vise o imenu Zara? Zanima me porijeklo jer nalazim razlicite odgovore sto se toga tice na internetu. Zanima me isto tako dali je muslimansko ime i ako jeste sta tacno znaci? Posto mi je vazno da znam da jeste muslimansko ime, ako mi odgovorite mozete li mi reci kako to znate i kako to mogu da provjerim.
Hvala puno unaprijed.

Zadnji članci

article-img