Ja se ne slazem sa tvojim prevodom imena Asija,znaci stub,temelj,lijecnica.A ime Asja je bludnica koja razlika u prevodu a razlika u jednom slovu,zar ne
22.02.2009, 10:07
cija
402
IZVORNA PORUKA: adissa_
ja znam jednu turkinju koja se zove Ajlin(Aylin)...ime je muslimansko i znaci sjaj oko mjeseca
ma pokušala sam naći u muslimanskim imenima na netu,ali nisam našla,ap sam zato skeptična.
02.03.2009, 20:56
alisa grabus
80
Moja ljepotica se zove Unna i to znaci jedna i jedina. Meni se svidjela rijeka Una, prelijepa je a ime je dobila od rimljana koji kad su je vidjeli rekli su da je jedinstevena i da tako lijepa rijeka vise nigdje ne postoji. Meni se tako ucinilo i zato sam maloj odlucila dati to ime. A pise se sa dva n jer treba brzo da se izgovara, upravo onako kako zvuci broj jedan na italijanskom jeziku. Vidim da pisete o imenima pa rekoh hajde neka se nadje nekome, mozda jos neka malena ljepotica dobije to ime. A inace dvoumila sam se izmedju Unna i Farah.
03.03.2009, 17:18
amel
4
Zna li neko znacenje imena AMEL. Bas bih voljela da znam... Hvala
03.03.2009, 22:37
adissa_
212
ja sam nasla na internetu da Amel znaci "nada" na arapskom
10.03.2009, 13:02
visibaba
48
i ja poznajem jednu turkinju s imenom Aylin,
cak mi je njena mama bila rekla u kojem dijelu (suri) Kuràna se spominje
al nazalost sad sam zaboravila.
17.04.2009, 17:54
amlla21
3
ima li neko da zna gdje mogu naci znacenje imena Danin i Adin........
30.04.2009, 13:12
mala_debela
6
IMAM SINA I DALA SAM MU IME ARNEL.MOŽE LI MI NEKO REĆI KOJEG JE PORIJEKLA I NJEGOVO ZNAČENJE.UNAPRIJED HVALA
30.04.2009, 13:18
mala_debela
6
SVIĐA MI SE IME DANIN I JA SAM SVOM DJETETU HTJELA DATI TO IME,ALI NISAM NAŠLA ZNAČENJE.REKLI SU MI DA NEMA ZNAČENJE.
30.04.2009, 14:42
leli§
1201
na nekoj slicnoj temi sam vec napisala ali eto da ponovim... danin je zensko ime... kod nas je prihvaceno kao musko striktno jer znacenje imena i nije ba toliko jasno, a i ne zavrsava se sa A ukucajte na google ime danin (pise se daneen)
u slucaju da neko naidje na znacenje imena danin kao muskog imena molim Vas da podijelite tu informaciju sa nama
05.05.2009, 15:06
MammyM
1
Drage moje mamice..
Ajde pomozite malo meni..Ja sam hristijanka iz Makedonije, i udala sam se za muslimana iz Hrvatske.. Ocekujemo naseg malog bebana da se rodi u Avgust. Vodimo borbe oko imenama. Ja zelim neko internacionalno ime - kako na pr. Alen, a on zeli Arman. Ne znam sta znace oba dve imena.. Ovo je nesto novo za mene.. Ajde me malo uputite..
Kiss..
05.05.2009, 15:13
leli§
1201
alen- ima vise znacenje jedno od njih je i kamen ali vecinom ime alen znaci zgodan, svijetle puti...
arman - vojnik (njemackog i francuskog proijekla), zelja ili ceznja (perzijskog porijeka)
ja znam da muslimani vrlo cesto djeci daju ime alen. ali isto ako znam da puno ljudi ne-muslimankse vjeroispovijesti daje ime arman--- po meni oba imena imaju lijepo znacenje (malo vise tezim ka armanu zbog ovoga zelja ili ceznja :))
07.05.2009, 09:43
aida84
84
Pozdrav Moze li mi neko reci znacenje imena Adian...arapsko-muslimansko je ime a pise se Adyan...ali ne znam znacenje, a ime mi se jako svidja...mislila sam ga dati aBd svojoj bebici, ali interesuje me i znacenje...
Unaprijed zahvalna
08.05.2009, 17:23
nanica_27
1
Adyan is the plural of deen (religion).
evo, ovo sam ti ja našla, znači ako bukvalno prevedeš na naš jezik "vjere"...
12.05.2009, 11:01
aida84
84
Hvala ti punooo...
24.05.2009, 22:26
mala_debela
6
već drugi put postavljam isto pitanje,ali ako neko zna značenje imena Arnel neka mi odgovori.Unaprijed hvala..
24.05.2009, 22:32
Chuchi
563
Arnel je ime izvedeno od Arnold, staro njemacko ime, i znaci vladar orlova!
24.05.2009, 22:39
Ex Yu
718
evo ja sam išla po svoju knjigicu nije mi bilo mrsko pa da ti prepisem
Arnel piše da je izvedenica od Arslan
a za Arslan piše ovako:
"Ime Arslan prvi put se javlja kad su se u srednjem vijeku počele stvarati države na čelu sa turskim vladarima i po pravilu stoji uz rođeno ime kao nadimak. Davalo se kao nagrada za hrabrost i vojne zasluge, osobito kod Seldzuka, sa značenjem: jeroj, junak."
24.05.2009, 22:56
maalena
4
zna li iko sta znace imena evelina i uma?
24.05.2009, 23:03
Ex Yu
718
Evelina definitivno neam u mojoj knjigici, a Uma piše:
"ženko ime - manje frekv. Hipok od Umihana - tur. Ummuhani - lično žensko ime - počasni nadimak sestre četvrtog halife Alije, jedna od žena Muhameda + naš nastavak za ženski rod -a. -nema bukvalan prijevod - tj značenje
24.05.2009, 23:13
maalena
4
hvala ti puno ex yu ....slicno sam i ja nasla za ime uma,ali nikako da pogodim znacenje,a evelin.. ta rijec se cesto spominje u jednoj dovi koju imam ,pa mi nekako zvucna ...valjda nesto lijepo znaci :)
24.05.2009, 23:19
Chuchi
563
Evelin je varijanta potekla od Eva! Izvorno potice od staro germanskog imena Avila, a ono opet od latinskog Avis sto znaci Ptica. Ali modernije varijante kao Evelyn, Avelina, Evaleen itd ima ih 23 , poticu od Eva!
24.05.2009, 23:26
Chuchi
563
Asiya - The Muslim wife of Pharaoh Asiyah - She was the wife of the Farao in Moesa's time. She turned muslima and died a shahieda because she refused to obey her husband and say that he (farao) was her God Aasia - Hope
Ovo su originalna muslimanska imena, a evo vam i link koji vam moze pomoci pronaci originalna muslimanska imena i njihovo izvorno znacenje
Zdravo svima! Možete mi reći da li je Saladin muslimansko ime, ukoliko budem imala sinčića u svakom slučaju bi mu dala ovo ime, baš mi zvuči nekako dobro a i mm se baš sviđa. Hvala unaprijed
25.05.2009, 12:44
Ex Yu
718
Saladin izvedenica od Salahudin - ispravnost, valjanost, solidnost