hvala puno jos jednom... kako god citam izgleda da je ova trodnevna groznica... jer danas sam je vodila pedijatru, znaci apsolutno nista, nit kise , nit kaslje nit joj curi nosic, pluca cista... znaci jos sutra temperatura, aprekosutra ocekivati osip uh...
27.11.2011, 11:41
sbsbs
46
tura prosla sama od sebe... nevjerovatno... kako dosla , tako i prosla... valjda bi sad trebao slijediti taj ospi , ali nista jos... drage forumasice punooo vam hvala, pomogle ste mi punooo... inace umrla sam 10 puta u ova 3 dana... poljubac za sve :D
27.11.2011, 11:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: sbsbs
tura prosla sama od sebe... nevjerovatno... kako dosla , tako i prosla... valjda bi sad trebao slijediti taj ospi , ali nista jos... drage forumasice punooo vam hvala, pomogle ste mi punooo... inace umrla sam 10 puta u ova 3 dana... poljubac za sve :D
draga moraš i ovo znati da osip može a i ne mora da s epojavi...opet je trodnevna groznica... ako s epojavi dođe kao i tura ničim izazavna i odlazi nevjerovatno nakon tri dana...u nekim slučajevima tura je trajala 3 dana a opsip 5 dana la kažem ti ode ko rukom odnešen... nevjerovatno al istinito
05.12.2011, 21:53
Daj daj
107
Pozdrav, moze li mi neko reci kako ide ona kombinacija Dalsy - Paracetamo (Lopocet cepici) ? Koji je vremenski razmak? Pokusavala nci na forumu ali zaista nemem vremena sve da citam.
05.12.2011, 22:09
Emica_sa
1463
Cini mi se da sam negdje procitala da moze poslije 2 sata,jer nije isti sastav,pa nema problema,ali samo kad je visoka tmperatura
05.12.2011, 22:46
Daj daj
107
IZVORNA PORUKA: Daj daj
Pozdrav, moze li mi neko reci kako ide ona kombinacija Dalsy - Paracetamo (Lopocet cepici) ? Koji je vremenski razmak? Pokusavala nci na forumu ali zaista nemem vremena sve da citam.
Ima li neko da mi odgovori ?
05.12.2011, 22:48
bananica
4330
4 sata
05.12.2011, 22:48
Emica_sa
1463
Pa odgovorila sam ti jedno,pa za 2 sata drugo ako je visoka temperatura
05.12.2011, 22:49
dinaa
2141
Smijes na 4 sata razmaka,ako grijesim neka me brzo neko ispravi.
05.12.2011, 23:42
gaganica
2
Nas pedijatar kaze da mogu jedan za drugim da se daju. Bitno je da se dete ne predozira jednim lekom, tj da se postuje razmak izmedju 2 doze istog leka.
13.12.2011, 02:33
milenium
6133
ja tražim onaj recept za skidanje temperature sa obozima od krompira,čini mi se da sam negdje to pročitala ali ne znam gdje
sad itam da ima neti i sa siretom.ide li siret u krompire ili siret na neku gazu pa samo tako stavit na kou ili
i kako se pravi oblog sa senfom,koliko da stoji,kako esto mjenjat
< Poruku je uredio milenium -- 13.12.2011 2:37:48 >
13.12.2011, 07:42
chantal
431
Krompir se izrenda i stavi na stopala,navučeš preko čarapice,i mijenjaš čim potamni. Senf mislim isto da se namažu stopala,i čarapice preko ili možda i ne a za sirće ne znam ni ja
13.12.2011, 08:18
babina beba
825
sirce ali jabukovo ako je jako malo razblaziz i carape umocis i obuces,,,mada iskreno meni ovo nista nije pomagalo. Mi smo culi da je i cola cola dobra pa sam svom djetetu davala onako po gutljaj doduse starije je djete !
13.12.2011, 17:28
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: chantal
Krompir se izrenda i stavi na stopala,navučeš preko čarapice,i mijenjaš čim potamni. Senf mislim isto da se namažu stopala,i čarapice preko ili možda i ne a za sirće ne znam ni ja
a na stopala,ja sam mislila da to ide na prsa.znači na stopala ipak.hvala chantal
03.02.2012, 12:11
scarlett
1517
Ako ima dežurnih mama, molim za savjet :-)
Moj 2,5 godišnji sin ima od sinoć temperaturu, do jutros je bila 37,5 i pokušavala sam skinuti senfom, zasada neuspiješno, osim što su mu sada samo glava i prsa topli i t se popela na 38. Ne vidim više svrhu stavljanja senfa, jer mu noge nisu tople.
Kada da uključim paracetamol i šta mogu do tada probati, hvala unaprijed
03.02.2012, 12:26
DM
2408
Obično i pedijatri preporučuju skidanje temp. tek sa 38 , ali svaka mama zna svoje dijete i kako je "sa temp"! Već sa 38 mu trebaš uključiti paracetamol ili panadol uz dosta, dosat tekućine, jer je temp. gube i treba ju nadoknaditi, a ujedno i temp. "izbacuju"! Ako su nogice i rukice hladne-masirati da se zagriju i nakon toga oblogice na iste( možeš i samu vodu-ne prehladnu)!
Tek nakon 39 se daju neki "jači" lijekovi, ali se nadam da vam neće ni trebati! A za paracetamol-smiješ ga dati na svaka 4 sata, ali ne prekoračuj 4 doze unutar 24sata, ako pak temp. ne jenjava-kombinuj sa dalsy.em ili čepićem(lupocet je isto što i paracetamol, a voltaren samo ako ja baš visoka temp.)!
03.02.2012, 12:43
scarlett
1517
ok hvala draga
29.02.2012, 23:26
babina beba
825
Mi smo imali temp 3 dana i sad imamo osip. Moze li mi neko reci kako izgleda i po kojim dijelovima tijela se pojavljuje? Treba li doktoru ici i kad mogu ocekivati da prestane,Sutra praznik pa mi se nesto beba i ne nosa po dezurnim doktorima! Hvala puno!
29.02.2012, 23:30
Visnja RR
15102
jel u pitanju trodnevna voriza? uvjek je popracena osipom... od bebe do bebe u kolikom obimu... povuci ce se za par dana ...ja nisam tretirala nikakvim praskom ni kremicama... pusa copy> Osip (nestaje unutar nekoliko sati do dva dana): makulopapularni ili eritematozni (pjegav, crvenkast) osip, tipino poinje na trupu i moe se rairiti na vrat i ekstremitete.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 29.2.2012 23:31:48 >
29.02.2012, 23:31
Medić*
29
Mi smo isto poodavno imali trodnevnu groznicu, 3 dana temperature, 4 dan osip se pojavio po stomacivu najvise, cini mi se i po nogicama. Nismo isli dr.
29.02.2012, 23:33
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: babina beba
Mi smo imali temp 3 dana i sad imamo osip. Moze li mi neko reci kako izgleda i po kojim dijelovima tijela se pojavljuje? Treba li doktoru ici i kad mogu ocekivati da prestane,Sutra praznik pa mi se nesto beba i ne nosa po dezurnim doktorima! Hvala puno!
Osip smo najvise imali po stomacicu, ramenima i ledjima..izgledao je crvenkasto mrezasto..dakle blago. karakteristican je po tome sto izbije u momentu kada temperatura prestane. Dakle tri dana visoke ture, tri dana osipa.
29.02.2012, 23:34
babina beba
825
Os subote vece do juce popodne toliko joj je trajala danas osip ali fuj po stomaku, ledjima rubovima kose ma haos. Doktorica je vidjela da joj je i grlo crveno i dala antibiotik nikakvih drugih simptoma nije imala! Sutra joj doktorica ne radi a nenosa mi se djete po dezurama! Hvala Vam!
29.02.2012, 23:36
Skvo RR
4542
Ako ti je sta lakse, a nije... , i mi smo pili bezveze antiobiotik i nama je rekla da je crveno grlo..ja dovela dijete cetvrti dan..kaze ona "nismo trebali antibiotik".
29.02.2012, 23:36
Dalil@
588
Kad smo kod trodnevne..sjecate li se kakvi su joj bili simptomi? Jel se javlja samo temperatura ili i slinjenje, crveno grlo...?