Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ilhana, mene interesuje recept za kljukusu, ali detaljno, step by step. Please
Izgleda nista od mog recepta
oj izvini molim te... ja zaboravila, bila sam u radnom stanju ;)
Ovako, ja ti mjere nikakve neznam a sve ti i zavisi od tepsije ili pleha koju ces koristiti ;)
Ogulis krompir i izerendas, u njega stavis 1(ili 2 jaja ako je veca smjesa), isjeckas jedan zuti luk na sitno, posolis i pobiberis... sve to fino izmjesas i stavis u pouljenu tepsiju ili pleh i ispeces. Kad bude gotova namazes sa pavlakom i to je to...
Ja ovo cesto pravim kad nemam puno vremena za rucak ;) jer ide zacas...
Hvala ti puno. Nisam dosad stavljala jaja, probacu i tako. Kao sto zenice napisase stavim malo brasna
_____________________________
Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.
17.08.2010, 18:33
*pcelica*
1815
Ja cu zbog Hanady morati uvijek pored kompijutera imati svesku sa receptima da prepisem Svaka ti cas_t svi recepti su ti za deset_
< Poruku je uredio *pcelica* -- 17.8.2010 18:35:24 >
_____________________________
<3. 20. 07. 04 <3. 27. 12. 09 <3. 03. 11. 15
17.08.2010, 20:25
Ilhana RR
6113
Hajmo zenice, da vidimo slikice... =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
17.08.2010, 20:37
maja78 RR
4163
crvena pa kako nista od recepta ja dila direktan link na hanady recept za kljukusu odmah nakon tvog pitanja
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
17.08.2010, 22:38
mamica
363
ova kljukusa o kojoj pricate me zanimala da vidim o cemu se radi, a kad sam vidjela racept shvatila sam da je to isto jelo koje mi zovemo struga... pa tako da znate da za ovo jelo ima vise naziva... Moja mama je jos odavno pravi, u Gorazdu je naucila praviti to jelo i tamo to svi zovu struga...
< Poruku je uredio mamica -- 17.8.2010 22:40:04 >
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
17.08.2010, 22:39
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: mamica
ova kljukusa o kojoj pricate me zanimala da vidim o cemu se radi, a kad sam vidjela racept shvatila sam da je to isto jelo koje mi zovemo struga... pa tako da znate da za ovo jelo ima vise naziva...
ima jos dva naziva al sad da me ubijes nemogu da se sjetim kako no bi heheh =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
17.08.2010, 22:44
mamica
363
znam da i u zivinicama postoji neko ime za koje nikad nisam cula pa sam zaboravila ako mi naumpadne pisat cu... meni je to jako zanimljivo... tako sam se ja prosle godine na temi iftari i sehuri, pitala sta je topa o kojoj svi tako basnoslovno govore, pa sam shvatila da je to jelo koje se kod nas zove rastopljaj....tako da su mi ti kulinarski lokalizmi jako zanimljivi...
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
17.08.2010, 22:54
Ilhana RR
6113
I meni je to jako zanimljivo kao peksimiti o kojim je se sinoc pricalo na drugoj temi heheh =)
naprimer u Prijedoru, odakle je moja snaha oni zovu kljukusu koja se pravi sa piletinom... =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
17.08.2010, 22:59
mamica
363
svasta cu ja ovdje nauciti... RR vecernja skola , treba nam jos zeljko pervan
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
17.08.2010, 23:00
Ilhana RR
6113
Sjetih se... Erendusa mi isto zovemo kljukusu... =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
17.08.2010, 23:02
mamica
363
eh jest tako je , samo sto ja znam za herendusu... hehhee, ma ljepota jelde, nakraju mozemo objeviti kuharicu i na kraju objevimo leksikon sa ovim stvarima...
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
17.08.2010, 23:05
Ilhana RR
6113
hehe... joj ja ti imam nekad cudni naziva =) Posto sam jedan mix... pola bosna pola sandzak hahaha =) a moja mama bosanska jela sto je ucila da kuha od stare majke rahmetli su bila ona stara nekadasnja bosanska iz Jajca i Mrkonjic grada...
A sto je od svekrve ucila bila su tipicna sandzacka... mada vise babo kaze da su moja jela slicnija neni rahmetli nego mamina :P
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
17.08.2010, 23:14
mamica
363
pa evo super bogato iskustvo... zato uvijek uz jelo koje skuhas ( a kuhas odlicno kako ja vidim) kad slicicu dodas stavi i ime izvorno ako ga ima a ako ne onda onako kako ga ti zoves... da sto vise stvari naucimo i sacuvamo ono staro od zaborava!
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
17.08.2010, 23:15
Ilhana RR
6113
Ma ja ti nepravim toliko cesto to staro hehehe...
kod mene ti je vecinom sve iz glave ;) Volim da izmisljam svoje recepte... =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
17.08.2010, 23:20
mamica
363
Moja Ilhana da ne bismo ti i ja otisle skroz OT, evo ja odoh pripremiti stvari za sehur i na spavanje bar nekoliko sati...zelim tebi ali i svim ostalim forumasicama koje poste prijatan sehur i lahak post sutra akoBogda! mahsus selam svima!
_____________________________
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
17.08.2010, 23:30
Hanady RR
18727
e što su ti muškarci. samo kad ih navikneš za Iftar i sehur da im ugađaš.
nakon toliko jela večeras na stolu koje se naravno nije pojelo sve...on lijepo odluči šta će jesti do sehura i za sehur odvoji a ostalo kaže zaledi sve... ja kažem ma nemoram ja i ti sutra sami na Iftaru poješće se... a on mrtav hladana kaže...
Joj ja mislio jogut tavu DA NAM NAPRAVIŠ
on mislio šta ću ja radit i smislio taman fino.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.08.2010, 00:06
Ilhana RR
6113
evo stola... joj ljuta sam na mm sto nije poslusao kako da slika....
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.08.2010, 00:07
Mirkica
6978
ove punjene papriek nisma niakda vidjela sta je ovo ovako ako niej tesko i recept kada iams vremena izgleda super
_____________________________
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
BA 13.12.2008
18.08.2010, 00:09
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Mirkica
ove punjene papriek nisma niakda vidjela sta je ovo ovako ako niej tesko i recept kada iams vremena izgleda super
ovo je iz moje glave :P
a recept ide cim smizla zaspi ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.08.2010, 00:18
Ilhana RR
6113
haha evo jedna da vidite kako pristavljam na sofru :P
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.08.2010, 00:38
Ilhana RR
6113
Eve recept mila
Paprike punjene povrcem
1 paprika po osobi ja racunam jer je iftar a inace moze se racunati po 2 ;)
9-10 paprika
Punjenje
250 grama brokoli, kukuruz i grasak (ja uzela mix zamrznuti)
200 gr erendanog trapista 100 gr ricota sira (moze i mladi sir) 250 gr slatke pavlake 100 ml vrhnje od zacina koristim Herbamare
Sve pomjesati skupa i puniti paprike.
Poredati paprike u jednu zdjelicu za rernu , posuti margarin tecni. ostatak smjese za punjenje stavite izmedju paprika i staviti da se pece. (20-30 minuta)
A evo recepti i ostali
Punjeni sampinjoni
10-15 sampinjona
100 gr trapista erendanog 100 gr pavlake slatke sol
Pomjesati sir, pavlaku i sol.
Sampinjone pripremiti za punjenje.
Puniti sampinjone i staviti u rernu da se pecu =)
Pljeskavice sa fetom
Pomjesati fetu, fasirano meso i biber i sol.
Napraviti pljeskavice i onda kockice fete u njih utabati...
Peci skupa sa uljem i margarinom za najbolji efekat =)
Krompirici zapeceni
Salata a la Ilhana :P Zelena salata friski sampinjoni kukuruz paprika paradajiz zacinjeno sa knorrovim jednim sastojkom za salatu od herbes =) Inace stavljam i onaj bijeli luk sto je u ulju al bila vec prosla to u prodavnici i nije mi se dalo vracati haha :P
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.08.2010, 00:45
Hanady RR
18727
ilhana šta je hrba mare začin... de malo na mom jeziku od čega se satoji taj začin
i još jedno pitanje... ovo nisu paprike roge jel de... kakve su ovo paprike crvene...jesu ovo one ko plastične bez ukusa... jesi ih prvo pekla pa gulila...imaju li kore i to jel emsta ukusu....
i najvažnije jel bi mi i žute vako ukusne bile...znam estetski crvene su bolje...al ja ove ko plastične ne kupujem za jelo samo za dekoraciju
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.08.2010, 00:47
Ilhana RR
6113
Nisu roge i nisu bez ukusa :P ove imaju ukusa paprike preodbre su...
a volim da mi hrana ima malo boje ;)
nisam ih ni gulila, nevolim oguljene :P
Bile bi ti i zute ukusne sigurno heheheh =) samo ovdje mogu ti reci da ove crvene imaju vise ukusa nego one zute... neznam zasto...
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.08.2010, 01:53
Visnja RR
15102
ja cesto kupujem te crvene , i zelene paprike ...ja sam jedna od rijetkih koja ih voli.. najcesce ih pravim u rizotu zbog sarenila :)