cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

16.11.2011, 14:25

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ha! Probali smo mrkvicu, kupila sam teglicu kad smo se vratili iz setnje i pojeo je cca jednu petinu male teglice, zalio sikom i sad galami sav sretan i hiperaktivan user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.11.2011, 14:28

clock-img

Anoniman

Palachinken user posted image user posted image user posted image , Mahdi maleni poguzijauser posted image

clock-img

16.11.2011, 14:29

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

bravo za Mahdijauser posted image

clock-img

16.11.2011, 14:34

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ako bude tako jeo, moraces ti njemu peci meso kad podjes na posaouser posted image  

clock-img

16.11.2011, 14:42

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

Jelo imal kod nas ovaj kuhar?

clock-img

16.11.2011, 14:45

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: animagical

ako bude tako jeo, moraces ti njemu peci meso kad podjes na posaouser posted image  

Ima ovčetine od kurbana, pa cu ja to njemu nakoso user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.11.2011, 14:51

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

Ima ovčetine od kurbana, pa cu ja to njemu nakoso user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

16.11.2011, 14:54

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Žene, ovo moje dijete je presretno, u svom malom zivotu nije se ovako smijao, vrtio i galamio nego sad kako je probao mrkvicu, pun je utisaka, a ja sam svu siru i uzu rodbinu, prijatelje, poznanike, prolaznike zvala da slušaju kako galami user posted image user posted image
Što ti je mati (i mrkva)

clock-img

16.11.2011, 15:01

clock-img

Anoniman

Palachinken nasmija me slatko, kraljica siuser posted image

Sweet ja sam ga dobila od nje, ali mi je ona sama rekla (pisac) da ima u bosni da se kupi, da ima svog predtsvnika i za bosnu. Ne da je odlican, ja sam se odusevila. Ja sam Anu vodila njoj zato sto je sa nepuna tri mjeseca pocela odbijati sve moguce AD pa mi je pedijatrica preporucila posto je ona djeciji nutricionista, a zbog tog njenog odbijanja vrlo rano sam joj morala dohranu uvesti.

clock-img

16.11.2011, 15:04

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

pozdrav zenice...da se i ja ukljucim malo u temu o uvodjenju hrane kod bebica...prvoj djevojcici sam tek sa sest mjeseci uvela dohranu, prvo u vidu cijedjene jabuke i mrkve, pa kasice  i onda kuhanje- znaci pocela sam sa slatkom, iako do sestog mjeseca nije nista probala-ni sok...rijetko kad caj a vode samo kad bi moja mama dala meni iza ledja, jer joj je builo nezamislivo da samo doji- a sa sest mjeseci je imala 9,5 kg....sinu sam sa cetiri i po mjeseca uvela dohranu, tako planiram i sa mojom malenom ljepoticom ako Bogda....nisam neki pobornik gotovih kasica-iz teglica i sl.... uvijek ih imam po par komada ali koristim samo u nuzdi - kad smo na putu, u gostima ili bas kad nisam nista smiksala....mislim da nije tesko izblendati bananicu ili neku drugu vockicu-i eto kase sad pa sad,bez obzira sto je mozda vocka i prskana- mislim da je zdravija od onih koje stoje mjesecima na policama supermarketa....a i to voce nije sigurno organsko...takodje, nikad mi nije bio problem staviti krompiric, mrkvicu- komadic mesa i bez zacina skuhati za svoju djecu....mislim da je to u danasnjim uslovima najmanje sto mozemo uciniti za njih...jer je ovo sve ostalo haman pa cista hemija....to je moje misljenje....

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

16.11.2011, 15:08

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: treciputmama

pozdrav zenice...da se i ja ukljucim malo u temu o uvodjenju hrane kod bebica...prvoj djevojcici sam tek sa sest mjeseci uvela dohranu, prvo u vidu cijedjene jabuke i mrkve, pa kasice  i onda kuhanje- znaci pocela sam sa slatkom, iako do sestog mjeseca nije nista probala-ni sok...rijetko kad caj a vode samo kad bi moja mama dala meni iza ledja, jer joj je builo nezamislivo da samo doji- a sa sest mjeseci je imala 9,5 kg....sinu sam sa cetiri i po mjeseca uvela dohranu, tako planiram i sa mojom malenom ljepoticom ako Bogda....nisam neki pobornik gotovih kasica-iz teglica i sl.... uvijek ih imam po par komada ali koristim samo u nuzdi - kad smo na putu, u gostima ili bas kad nisam nista smiksala....mislim da nije tesko izblendati bananicu ili neku drugu vockicu-i eto kase sad pa sad,bez obzira sto je mozda vocka i prskana- mislim da je zdravija od onih koje stoje mjesecima na policama supermarketa....a i to voce nije sigurno organsko...takodje, nikad mi nije bio problem staviti krompiric, mrkvicu- komadic mesa i bez zacina skuhati za svoju djecu....mislim da je to u danasnjim uslovima najmanje sto mozemo uciniti za njih...jer je ovo sve ostalo haman pa cista hemija....to je moje misljenje....

nista na zalost ne mozemo sa sigurnoscu govorit, mozda ipak i jeste organsko jer dosta proizvodjaca je jako kontrolisano i opet mislim da ne bi davali bebama da jedu ono sto ne valja za njih. Ali opet mozda, sve je mozda....

clock-img

16.11.2011, 15:10

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Palachinken nasmija me slatko, kraljica siuser posted image

Sweet ja sam ga dobila od nje, ali mi je ona sama rekla (pisac) da ima u bosni da se kupi, da ima svog predtsvnika i za bosnu. Ne da je odlican, ja sam se odusevila. Ja sam Anu vodila njoj zato sto je sa nepuna tri mjeseca pocela odbijati sve moguce AD pa mi je pedijatrica preporucila posto je ona djeciji nutricionista, a zbog tog njenog odbijanja vrlo rano sam joj morala dohranu uvesti.

Mozes li mi onda barem njenu tabelu ishrane poslat na fb??? Ako je ona nutricionista djecji onda cu tome da vjerujem.

clock-img

16.11.2011, 15:20

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Eh zene dosta o hrani user posted image

Sad me prosvijetlite sta da kupim djetetu: onu zimsku vrecu za kolica ili skafander???

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

16.11.2011, 15:22

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

nista na zalost ne mozemo sa sigurnoscu govorit, mozda ipak i jeste organsko jer dosta proizvodjaca je jako kontrolisano i opet mislim da ne bi davali bebama da jedu ono sto ne valja za njih. Ali opet mozda, sve je mozda....

hvala na opaski...nisam se dobro izrazila- ne tvrdim ali cak i da je voce i povrce uzgojeno po svima standardima da bi bilo organsko ipak kasice moraju imati neki dodatak  kako bi mogla duze vrijeme stajati...ipak su ove sto mi "smutimo" user posted image bar bez ikakvih dodataka...a ako i hocemo biti sigurni, pa bar kod nas nije -bar jos- problem naci nekog ko uzgaja organsko- pa svjeze pripremati na nacin kako zelimo....u Bosni ima jos sela sa finim zenicama koje na taj nacin zaradjuju za zivot....user posted image

clock-img

16.11.2011, 15:24

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Sad me prosvijetlite sta da kupim djetetu: onu zimsku vrecu za kolica ili skafander???

ja sam se odlucila za skafander- vise je upotrebljiv, a i kolica rijetko koristim preko zime.....

clock-img

16.11.2011, 15:28

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

ja sam se odlucila za skafander- vise je upotrebljiv, a i kolica rijetko koristim preko zime.....

Ma imam samo jednu nedoumicu, sta se oblaci ispod skafandera?? Jer kad udjemo u zatvereni prostor valja mi ga raskomotiti??

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

16.11.2011, 15:47

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

zavisi koliko je hladan odnosno topao taj zatvoreni prostor???, i naravno zavisi kako ces do njega doci...npr. ja kad idem s autom ispod samo obucem nesto u cemu ce i ostat kad skinemo skafander...a kad idem npr. kod doktora- posto je vecinom hladnije u hodniku a opet toplije vec vani, onda obucem dva sloja odjece ispod...za svaki slucaj ako se odlucis za skafander kupi malo komotniji-veci...jer ces ga opet popunit...

clock-img

16.11.2011, 16:01

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

ja sam oboje tj jedna nana jedno, a druga drugouser posted image

clock-img

16.11.2011, 16:03

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

hvala na opaski...nisam se dobro izrazila- ne tvrdim ali cak i da je voce i povrce uzgojeno po svima standardima da bi bilo organsko ipak kasice moraju imati neki dodatak  kako bi mogla duze vrijeme stajati...ipak su ove sto mi "smutimo" user posted image bar bez ikakvih dodataka...a ako i hocemo biti sigurni, pa bar kod nas nije -bar jos- problem naci nekog ko uzgaja organsko- pa svjeze pripremati na nacin kako zelimo....u Bosni ima jos sela sa finim zenicama koje na taj nacin zaradjuju za zivot....user posted image

kod takvih mi je mama kupila jabuke i mrkvu juceruser posted image

clock-img

16.11.2011, 16:06

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

eto vidis...draga nasa Bosna i njena selauser posted image .....jos da smo sinoc pobijedili.....eh, pusti snovi .....

clock-img

16.11.2011, 16:08

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Speaking of organsko, u blizini vikendice ima selo, ljudi uzgajaju jagode i zalijevaju ih svojim djubrivom. Znaci, zagrabi u svoju septicku jamu i zalije. I onda meni, trudnoj, ponudi, kaze eo mlada, zdrave su, ne moraš ni oprat

clock-img

16.11.2011, 16:15

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

jooooj, fuj...zar ima i toga...hahhahhah, onda samo trazit debelu preporuku od povjerljivih ljudi...ili miksat neorgansko...ili kako god ko zeli ...to je ipak najrealnije hahahhahhah- sloboda izbora...

clock-img

16.11.2011, 16:25

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ma daj, kad bih pocela dumati po porijeklu svega sto stavim u usta, crkla bih od brige i na kraju zivjela od have. 

clock-img

16.11.2011, 16:37

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Sweet od sad samo iz samoposluge jedem .... fuj ... user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

16.11.2011, 16:47

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image užaaaaaas!!!!
Hvala mojim roditeljima pa posiju lijepu bašticu....moraću se i ja učiti...vakat vala, svakako od svoje struke nemam fajde, odoh u poljoprivrednike user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Zadnji članci

article-img