cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

05.01.2011, 20:58

clock-img

aida.

pencil-img

2177

gdje nam je idacha??????????''

mi da se javimo da smo danas bolje, manje slini, kaslje i kise, ali nista bukvalno ne jede. Nece jogurt, pravila mu zlatnu mjesavinu nece, poslije teletinu sa krompirom nece, mlijeko nece, nistaaa... jedino hvala Bogu hoce da pije tecnosti sto i jest najbitnije, popio je flasicu kompota i flasicu caja za cijeli dan... ostalo nista... bas me strah sto nista neda da mu ustima prinesem. zubici samo sto nisu izbili i gornje jedinice i donje dvice se bijele ali jos ni jednog vani osim ona dva sto su vec velika.. misha mu user posted image ustaje sam uz namjestaj al ne zna osim u krevetcu da hoda okolo... padne svaki put user posted image bas je smijesan user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

05.01.2011, 21:10

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Aida provjeri imal sta u ustima,neke gljivice il slicno.Ajla je tako od upale grla dobila upalu usta.najvise po unutrasnjoj strani obraza.nadam se da nije to.ona je zbog toga odbijala hranu.mazi mu desne gengigelom

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

05.01.2011, 22:16

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

05.01.2011, 22:16

clock-img

aida.

pencil-img

2177

bebacha nema nista u ustima a nema on upalu grla.. u njega je tipicna prehlada koja hB vec prolazi.. al zato je sad mene steglo pravo..

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

05.01.2011, 22:21

clock-img

amiboj

pencil-img

216

Iman, prijateljica je nedavno imala slicnu situaciju. Odmah ujutro su odveli bebicu kod doktora i bilo je do nekog citrusa koji je mama pojela.
Vidi jos na sljedecoj kakici kako ce biti.
Nadam se da ce sve biti ok.

clock-img

05.01.2011, 22:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

05.01.2011, 22:36

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Samo da pozelim laku noc. Citav dan dolazim sebi od one price... strasno.

Iman, moguce da je od toga, prati, pa ako se ponovi, pitaj doktora. Mislim ako je ona vesela i ponasa se kao i inace da nema potrebe da se prepadas...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

05.01.2011, 22:37

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Lilix, drzim fige da sto prije ozdravite, ljubi ih puuuuno!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

06.01.2011, 10:18

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Jutro drage,

Moj Vegic zaspala, a ja doruckujem, pa rekoh da se odmah nakacim na forum.

Iman, moja Vegica je jednom tako imala malo krvi u stolici, ali zato sto je imala bas tvrdu stolicu, pa je malo povrijedila cmar. Prati, ako ti se to opet desi, zaguraj malo mali prstic u guzu da vidis ima li nekih krastica, a ako ima namazi malo bademovom kremom. Nemoj se sekirati, zna se to desiti djeci, samo prati dalje situaciju. Nadam se da vise nije bilo krvi.

Lilix, bas mi je drago da smo se juce makar malo cule. Nadam se da je temperatura spala i Benji i Berini do sad.

Dzeni, ja se isto moram pohvaliti. Moja Vega ima 7 mjeseci i vec se, mashallah, dize uz kauc. Nije jos pocela da pravi neke korake, ali polako pomjera nogice. Valjda dok skonta, bice i to za koji dan. A cim se probudi, onako jos bunovna, odmah se u kreveticu dize i zove. Lutka mamina. A puze, ne mozes je uganjat. Mada je puzanje najzdravije za bebe i njihove kicme. Tako ne treba forsirati hodanje, ali ko sto Dzenana kaze ako sama to radi, pusti je, znaci da je spremna.

Leena, nadam se da se jutros osjecas malo bolje. Drago mi je da smo se juce makar na pet minuta vidjele, a sljedece sedmice ako bog da organizujemo pravo druzenje. Hoce i Lilix, ako uspije, Dzenana naravno, Aisa?, Radzonalice?.. Ma zvacemo sviju, pa ko mogne.

Mi danas na vjezbe, a sutra ako bog da sa bismiletom kod dr. Lutve na vakcinu. Dzenana, sta si ti odlucila?

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

06.01.2011, 12:15

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Mi sad dosli sa vakcine Salko je zaspao u autu i bas i nije neki drekavac plakao je kad ga je bocnula ali kad se umirio nije vise ni pisnuo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

06.01.2011, 13:18

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

06.01.2011, 13:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: aida.

bebacha nema nista u ustima a nema on upalu grla.. u njega je tipicna prehlada koja hB vec prolazi.. al zato je sad mene steglo pravo..

user posted image user posted image user posted image i mene isto anel prizdravio a jauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.01.2011, 13:56

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Svako koliko vi kupate svoje bebe ja sam Salku kupala svako vece ali sada kada smo poceli izlaziti napolje preskocila sam nesto kontam hladno je
Esmu smo kupali prvih 2-3 mj svaki dan ali je ona rodena u junu kad su bile velike vrucine user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

06.01.2011, 13:59

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

ma nema potrebe kupati ga takocesto pogotovo sada kada je hladno...
njegova kozica se davno obnovila ,i cestim kupanjem samo mozes prehladiti dijete.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

06.01.2011, 15:03

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

hej drage mamice, jeste li vi u početku svojim sinovima oblačile štrample?
Znam da se ne savjetuje dječacima, ali kako je mnogo hladno kada izlazimo (mada se izlazak svodi na auto pa u centar) a maleni je u peleni, pa kontam da ne smeta štramlica preko pelele??? Šta vi mislite? ...da, i do kada se uopšte mogu dječacima oblačiti štramplice???

P.S. namjera mi je da nabavim duge gaćice  što prije....

clock-img

06.01.2011, 15:12

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

ja svoju bebu kupam svako veče, nekad svako drugo
doduše kod nas je jako toplo u stanu, pa se ne bojim da će se prehladiti, taman se malo osvježi
kod mene je curica, ali ja joj ne oblačim štrample, osim kada joj obučem haljinicu
kod kuće joj obučem obično pantolice sa stopalima i bodić , a kad idemo vani, preko toga joj obučem skafander
zašto dječacima ne valja oblačiti štrample?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

06.01.2011, 15:17

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

IZVORNA PORUKA: vjestica

zašto dječacima ne valja oblačiti štrample?

Pa ima neke veze sa mošnicama i temperaturom, ne znam tačno, ali kontam valjda preko pelena ne smeta???? A štramlice mu oblačim ispod nekih tregera i tako....pa opet u skafander ili ih oblačim ispod hlačica....

clock-img

06.01.2011, 15:18

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

kao nevalja jer stisne kiticu.ja Alen nekad obucem strample al ih nevolim.najvise volim ispod hlaca ili trenerke obuci takne pamucne gace sa stopama,u njima je u kuci stalno.

clock-img

06.01.2011, 15:25

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

IZVORNA PORUKA: bebacha

kao nevalja jer stisne kiticu.ja Alen nekad obucem strample al ih nevolim.najvise volim ispod hlaca ili trenerke obuci takne pamucne gace sa stopama,u njima je u kuci stalno.

ma ja... i ja mu oblačim te sa topma po kući ali nam ih ponestaje, brzo nam luče raste...pa moramo u nabvku user posted image

clock-img

06.01.2011, 15:38

clock-img

amiboj

pencil-img

216

Ja takodje ne oblacim stramplice, samo bodice i one gacice sa stopicama. Vanka, takodje, samo preko skafander.

Ja sam uspjela sinoc poslije dva i po mjeseca dojenja dobiti upalu dojke. Boli uzasno i evo tek malo pocinju spadati ti otoci koji bole uzasno.

Evo mene opet sa vaksinama....Zvali smo danas dr. Miru da se konsultujemo za iste. Uglavom, i Mira moz dati vakcinu i dati pecat, samo se vakcina mora kupiti. To mi bas drago jer smo bili kod nje na prvom pregledu i odusevila nas (poslije pregleda u DZ Vojnicko i totalnog razocarenja doktorom).
Zanima me jos misljenje vase o dr. Lutvi...ide li neko kod njega na preglede, vakcine....

Opet se raspisah... Uglavnom, zelim svim bebicama i mamama koji su bolesni da sto prije ozdrave.

Pozdravi od mene i mog bebana :)

clock-img

06.01.2011, 16:01

clock-img

Anoniman

Iman draga tek sad vidjeh ovo za kaku, dobro su ti rekli, prati sta se desava, ako se opet pojavi ja bih je odvela doktoru. Meni Ana kad je bila mala tako je jednom bljucnula krv ja se sva prestrasila, odvedem je dr, kad ono kraljica kako je gurala prstice ogrebala se i od toga. Mislim da nije nista strasno, ali prati.
Anelko nam opet bolestan user posted image , Berina, Benjamin, Erol user posted image , bas mi je zao, zelimo brzo ozdravljenje i bebama i mamama.
vec sam pisala na temi ishrana, moja Anuska je danas dograbila dva reznja suvog mesa i pojela, nema sanse da joj izvadim iz usta neda, i jos kad je pojela vristi, hoce jos. Ostala mi kako sam pravila neki rolat dva reznja na stolu, a ona sjedila u hranilici, dok sam ja do wc-a otisla vratim se vidim ona nesto zvace, a nema mesa, izvadim je vidim nije nigdje joj ispalo, nije zgurala nigdje oko sebe, ona zgurala u usta, toliko mi je bila smijesna koliko se ona bori da joj ja iz usta ne izvadim.
Nama sutra Bozic, pa je veliko kuvanje i spremanje u toku, bice dosta i slatko i slano pa bujrum vam user posted image

ps. a da sto se tice stramplica potrazite bilo je prije da se kupe stramplice za djecake, tipa isto kao muske gaće, prosirene na dijelu gdje dodju prepone, znam da je moja sestra uzimala sinovima.

clock-img

06.01.2011, 16:02

clock-img

rose

pencil-img

8709

ja svoju soraju kupam svaki 2-3 dan...sinoc je kupali, veceras necemo

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

06.01.2011, 16:23

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

rose pa i mi smo maloprije vjecali pa smo se odlucili na tu varijantu 2-3 dana.

Vidim da i vi druge mamice muske nam djece iamte nedoumice oko stramlica i ja stvarno ne kontam sto preko pelene ima smetnje ok mi je kada prestanu nositi pelenu ja imam tako mnogo stramplica sada dok je mali bebac

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

06.01.2011, 16:24

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

P.S. još sam jedan problem primjetila i to gorući...moj maleni trpa rukice u usta toliko često i to ponekad čim ga skinem sa sike, ma ne da trpa ruku nego obje, pa se pitam Bože je li gladan ili šta...pa ga opet vratim na siku i tako u nedogleda...
da napomenem on se nije navikao na cucu tako da ništa od toga, pa kontam da možda nije cucu zamjenio rukicama?

Dešava li se to i vašim bebicama?

clock-img

06.01.2011, 16:25

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

gladan nije sigurnouser posted image moj ruku iz usta nevadi evo 6 mjeseci.a znam da nije gladan

Zadnji članci

article-img