writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

17.01.2011, 14:24

clock-img

rose

pencil-img

8709

voljena sretan mali rodjendanko user posted image

jelena cekamo te s vijestima user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

17.01.2011, 16:30

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

voljena, sretan mali rođendan

jelenaT, ja sam išla na depilacije cijelo vrijeme i kao skontam ja kad ću se poroditi i ostavim depilaciju za pred sam porod. Odlučila da odem u nedjelju jer su mi rekli da ću se u ponedjeljak poroditi...i naravno, porod krene u subotu (porodila se u nedjelju ujutro) te ja leti u kupatilo da se depiliram. To je bila patnja živa sa onolikim stomakom i trudovima...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

17.01.2011, 17:23

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Pozdravčić moje ženice evo i ja napokon da vas pozdravim ja jednostavno nemam vremena ponekad samo uletim i taman da štagod napišem ili mi neko doođe ili se moj nemiro probudi i sve tako.Evo napokon danas da uspijem i ja da se malo družim sa vama Eldin spava Eminica gleda čita lektiru moj dragi mm u bolnici na operaciji tako da sam usamljena ama pravo a mije maleno pilence se bori sa grčevima.
Voljena sretan maleni rođendanko.
a sada odoh da malo isčitam šta se to ovdje izdešavalo pa če mo se tipkati opet kasnije (NADAM SEuser posted image )

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

17.01.2011, 17:35

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

cvjeticu sta je sa MM om ?

O pa ti grcevi bas pate neku djecicu ja hvala Bogu ni sa jednim nisam imala te probleme pa se bas i ne razumijem znam ako se radi o kolikama(novorodenackim grcevima)da tu nema pomoci dok samo ne prode samo da probas nosati bebicu okrenetu prema sebi a stomacica naslonjenog na tvoje rame valjda si skontala koji je to polozaj.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

17.01.2011, 18:01

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Esmina u tom položaju mu najviše i paše sad sam mu izmasirala i ugrijala stomačić i spava a grčeve ima najvjerovatnije zbog toga što sam ja jela narandže a mm napalo ga kamenje u žući (e čuj ti moje izjave sama se sebi smijemuser posted image ) kako tvoja dječica jeli Salku popustilo ljubi mi ih puno i jedno pitanje gdje si kupovala te ogrlice za djecu i ja bih jednu kad bude vrijeme da je može nositi a moj Eldin i tvoj Salko su činimi se u jedan dan razlike rođeni

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

17.01.2011, 18:40

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

17.01.2011, 21:52

clock-img

Anoniman

Evo i nas sa divnim vijestima, masAllah user posted image

Anci hvala Bogu dobro, sve za 10, kontrola za 45 dana, sto mi to najvise ukazuje na napredak, jer inace smo je vodili na dvije-tri sedmice, tako da je mama bas happy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A nas dvoje smo super, doktorica prezadovoljna, kaze bojala sam se kako ce biti jer zna kao mene da ne znam da se pazim i da jbga imam posla oko Ane, a masala ona ni malo nije laka, pa samim tim i to je veliki kao napor u prvim sedmicama. Mama cula srce, jooooj miline, jos onako kako ubrzano radi, mislila sam da ce mi i moje iskociti, ja kao da sam bila sa Anom trudna prije 100godina, ovo mi isto kao da je sve novo i strano...
Posle pregleda smo isli u shoping, mama kupila curi rodjendansku haljinu, a sebi jednu trudnickuuser posted image . Posto nista za taja nismo mogli naci kupimo mu onu "metlicu" ili vec kako se zove za ciscenje snijega sa autauser posted image , polomio staru, kad je vidio zavalio se od smijeha, kaze zeno pa nema snijega reko ako tebi ne treba ima ovim za metenjem da se cesljam, a ovim za struganjem leda da skidam sminku, jedino mi maskara problem user posted image , zavalio se od smijeha, kaze koliko sam luda ne bi ga to iznenadilo.

< Poruku je uredio jelenaT -- 17.1.2011 21:54:11 >

clock-img

17.01.2011, 22:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

17.01.2011, 22:40

clock-img

rose

pencil-img

8709

jelena user posted image za srculence user posted image hajd sto ces na bebe 1-2 nego i na razgovore u ocekivanju bebe...pa ona aBd opet vamo user posted image ne znas ni ti kud bi user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

18.01.2011, 00:12

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Voljena, sretan da bude mali B-day aBd. user posted image
Jelena, divne vijesti. user posted image
Za sve ostale mamice big hug u ove kasne sate..Mamina Beba 2 je online. Njoj se i ne spava. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

18.01.2011, 09:33

clock-img

idacha

pencil-img

1681

dobro juuuutroooo...

Jelenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za sve.. :) mashallah, drago mi je za Ancicu i za malo srculenceuser posted image   tako je lijepo citatiuser posted image super sto je sve u najboljem redu :) ja sam se zacudila kod mene sve mashallah super, kaze dr ne moze bolje, cak da ne dolazim naredna dva mjeseca, sto mi, recimo, sa Imijem nikada nije rekla.. i sa njim se sve bilo kako treba, ali je bio nisko, nisko, pa sam morala bas svakog mj na kontrole.. i sada sa joj rekla, ako izdrzim 2 mjeseca da ne dojem, necu doci, ali ne obecavam :) bas sam mislila da ce mi sada beba biti nisko, zbog Imija.. stalno ga nosam, vucaram i tako to, a ima mashallah vise od 10 kg.. plus, ja se isto slabo cuvam, pa znam i leci a on skakuce po meni.. naprosto mi zao da mu uskratim sve te male vragolije koje ga cine srecnim, a dace Bog da sve bude u redu sa bebom u stomaku.. Naravno, da mu ne dam bas direktno po stomaku da skace, ali kad-kad malko lupne... sta cu, on je moja bebaaaaaaaa...
velika pusica za vas troje, od nas trojeeuser posted image user posted image user posted image i nemoj na temu 1-2... nemoj, bona... nemoj jos... cekaj meneuser posted image user posted image user posted image user posted image jesam groznauser posted image

Esmina i bebina mama, eh, pravo mi je drago sto cujem da ogrlica funkcionise... mi je nosimo od nedjelje, dakle neka 2-3 dana, i nadam se da ce uskoro da ''proradi''.. kazi mi, molim te, jel se ona ikada treba skidati? nocu ili kad se beba kupa? ja je ne skidam, imi je stalno nosi.. sinoc mi je opet dernecio, svakih pola sata se budio... valjda i Bog da neku snagu, ja se super osjecam, nisam onako smorena, iako traje vec nocima... prije, dok je manji bio, spavao mi po cijelu noc, bez ijednog budjenja, a sada ovo... ali, hajde, bice bolje, samo da se on ne muci previse, dusica moja... desni mu se bijeleeeeee, imam osjecaj kao da su svi zubici potjerali...

ladyblue, nasmija me tvoja prica, mada vjerujem da tebi nije bilo smijesnouser posted image user posted image user posted image ja se brijem stalno, mada bas imam problem, jer se bas sva ospem od brijaca po preponama, nije bitno dal se poslije namazem i cime... ja bih rado isla na depilaciju, ali ne mogu, jer su mi u prosloj trudnoci dole se pojavile 3 bradavice.. na pregledu sa pitala dr kakve su to bradavice, ona rece da su one najobicnije, po tijelu sto se javljaju.. a, ja, istina, imam jednu, ali sasvim malu na ruci, pa kaze da se mozda prenijela kontaktom sa ruke dole... htjela ici da ih skinem laserski, ali nisam stiglauser posted image user posted image user posted image

ovaj moj svrco se baca po krevetu, odoh ga uhvatiti dok ne skoci na pod...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

clock-img

18.01.2011, 09:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

18.01.2011, 09:46

clock-img

idacha

pencil-img

1681

Iman, bravo za mamin curetak, hrabrica mala... mashallah, lijepo napreduje... iskrena da budem, da sam uspjela dojiti mog imija, ne bi mi pala na pamet dohrana najmanje do 6og mjeseca, ali, eto, nismo bili te srece, uspjeli dojiti samo neka dva mjeseca... neka njoj njene memice, nema nista zdravije...

evo moj guzi zaspa ko klada :) i mi cemo, kad se probudi i jede, polako u duguuuuu setnjicu.. imamo i jedan 1. rodjendan u subotu, rodicinoj maloj, pa taman da odemo po pokloncic...

clock-img

18.01.2011, 09:54

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Pozdrav drage moje mamice i bebice...
Mi smo malo u frci. Radim magistarski i trebala bi zavrsiti do kraja mjeseca, ako mi profesorica bude na vrijeme slala ispravke.
I Nejla je pocela da zeza, nece nikako bez mene. Ako sam ja u kuci ne dozvoljava da iko drugi bude s njom, da se igra, samo ja. Pozelila sam malo odmora.
Ona uveliko stoji sama, bez drazanja za nesto, cak je prije par dana krenula da pravi korak i nije pala vec se uhvatila za kauc. MasAllah moja curica velika, jos uvijek nemou da vjrujem da je tako brzo narasla.

Jelena kako je lijepo citati kako malo srce kuca user posted image  Zelim ti tako do kraja da bude sve bez problema. Ljubim tebe i Anicu ...

Idacha ljubim i tebei i Imija i bebaru u pupi user posted image  Vidim da si pisala o bradavicama. I ja sam isto imala u trudnoci i bez problema ih skinula. Dr mi je preporucio Warzin, to je kao neki lak koji mazes po bradavici i nestane za 7 dana najvise. Jos uzmes cinkovu patu da mazes kozu okolo da ti nebi napravio ranice ovaj lak. Ja sam se basnapatila sa tim bradavicama. Dugo cekala kontam sve proci ce, a onda kad mi se jednu noc jedna upalila kako sam hodala dugo taj dan, i nazuljhala pantaslonama, onda sam otisla dermatologu i brzo to rijesila. Nadam se da ce i tebi poomoci...
Ljubim as sve Nejla zove

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

18.01.2011, 10:05

clock-img

idacha

pencil-img

1681

Dzeni, najprijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Nejlicu... mashallah, cureeeeeee....
a, pravo me obradova vijestima o skidanju.. kazi mi samo, jesi li sama mazala ili moras na tretmane i jesi l skidala u trudnoci ili poslije???

clock-img

18.01.2011, 10:09

clock-img

idacha

pencil-img

1681

HBMJM........... QQQQQQ  NA   0YShjl-čn rzl.-čččay B nb

user posted image user posted image user posted image user posted image ovo vam moj imi salje poljupce i poydrave.... a, srece njegove sto mu dadoh da lupa po tastaturi...

clock-img

18.01.2011, 10:20

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Idacha ja sam skidala u trudnoci, nema nikakvog rizika. I sama to radis. Ja sam obicno navece, zaboravila sam napomenuti, mjesto gdje su bradavice 5 minuta posipas toplom vodom da omeknu. Onda namazes cijelo to podrucje oko bradavica cinkovom pasto i onda ovim varzinom po bradavici. slobodno po danu kad god imas vremena to uradi. meni su za 5 dana se osusile. I mislim da se Warzin moze uzeti i bez recepta

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

18.01.2011, 13:45

clock-img

Anoniman

Hvala vam drage moje user posted image
Iman cestitamo user posted image , princezica prava velika djevojcica, ljubi je tetauser posted image Jelena. Rekoh ti i ja za dohranu ne zuri, ja nisam dojila Anu, nazalost samo kratko ali sam planirala i pored toga od sest mjeseci poceti, ali moje dijete nije mlijeko podnosilo, pa smo poceli par dana prije puna cetiri mjeseca, tako sve sto se tice dohrane pitaj user posted image , jer zbog tako ranog uvodjenja mi smo isli kod nutricioniste djecijeg pa smo se ustelili.

Sto se tice rizinih pahuljice uvode se one na pocetku, ali meni je receno ne kao prvi obrok vec odmah naredni moze i to moze po jednu mjericu u mlijeko pa na flasicu da pije. Riza nije alergena, ali kao sto rekoh vidno stolicu promjeni, pa kao da ne bi bio sok za organizam. Ja sam bila i u kontaktu sa pedijatricom ih Hipp-a njihovim savjetnikom za dohranu, kad sam je pitala sto pise od 4 mjeseca a ne prije 6 mjeseci, ona mi je rekla ti mozes od cetiri mjeseca poceti navikavati dijete na ukus dr hrane, po jednu malu kasicicu 3-7 dana, ali ne povecavati mjeru do sestog mjeseca, jer tek u sestom mjesecu dijete treba da ima obrok nemlijecne hrane, nadam se da sam dobro objasnila user posted image , ako nekom treba br tel od te pedijatrice ona je uvijek rada pomoci i dati savjet, dam vam ga.
Margarin u ishrani bebe user posted image , oni nisu normalni, prvo se uvodi maslinovo, pa puter, i onda svaki mesno-povrćni obrok treba da ima u sebi jedan dan malu kasicicu putera, jedan dan maslinovog ulja, posle devetog mjeseca moze suncokretovo ulje. Niposto maslinovo ulje termicki obradjivati... Da ne duzim vise, smorih sama sebe

Anuska mi nikako ne spava nocu, ludim vise, budi se svako 15 minuta negdje do tri sata, onda od tri do pola sest budna i orna za igru i to samo sa mnom, mene izmori, onda zaspi i opet nastavi budjenje svako malo. Jutros ustala i stoji u krevetcu i zove me mamiiiii, mamiiii i ja je namjerno cooliram reko neka je malo, kad se kraljica poce derati i okrenu se i poce glavom od zid udarati, ja se sokirala, ne mogu da vjerujem odakle joj tolika huja.
Pravi ljutko, ako nije po njenom to je frka.
Sinoc posle kontrole isli kod ove prijateljice sto se porodila skoro, a ona ima sina od 4,5 godina koga ana obozava, kad ga vidi dijete se zacene od srece i tako se fino igra sa njim, a i on sa njom, ona je hodala, puzala, milion se puta udarila a ni jednom nije zaplakala, valjda se unijela u igru pa i ne skonta da se pukne user posted image . Ali kad je zato vidjela bebu to je bio belaj, ja uzela bebu a ona poludila, toliko je vristala da smo je jedva smirili, tacno ljubomorna i sve place i jeca i govori "ne mami, mami ne"

Sto se tice bradavica Idacha, 99% bradavica je virusno i jedna bradavica je "majka"ostalima, tako kad budes tretirala te na gospođi user posted image , tretiraj i tu od prije sto imas, jer mozda je ona bas ta "majka", jer ako ona ostane onda se opet mogu pojaviti. Ja sam imala dosta problema sa bradavicama, ne na gospodji vec na drugim mjestima da meni nista niej pomagalo, ni laser vec sam ih morala u Beogradu ici skidati u jednoj privatnoj klinici, pržili mi ih, pa posle toga tipa plasticne operacije neke radiliuser posted image , najcesce bradavice hoce da se pojave ako ste ikad doristile kortikosteroide, od njih najcesce.

clock-img

18.01.2011, 13:53

clock-img

Anoniman

pozdrav maloj raji.
Juce sam pisala dugi post i ono erroruser posted image i nije mi se dalo ponavljati.....user posted image
Sad samo ukratko pisem pa iako neode da se user posted image
Jelena za user posted image user posted image user posted image user posted image ljubi anicu malu.
Idacha,druug se uci pisat vidimuser posted image guzara nasa lijepa ljubimo ga.

clock-img

18.01.2011, 14:30

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

meni je super naša pedijatrica iz Dz saraj polje dr Azra
a tim hipovim savjetnicima za dohranu ne vjerujem uopšte
to je samomarketing, njima je u cilju da prodaju proizvod
ne ide cijeli obrok od 6 mjeseca, tad počinje navikavanje na ukuse, zbog eventulanih alergija i nezrelosti bebinog probavnog sistema
napominjem da je ovo stav WHO, a ne nekog određenog pedijatra
a marketing je čudo, ubjedi te da ti treba nešto što ti ne treba uopšte, čak može biti štetno (primjer su dnevni ulošci)
ja dobila ljulju za bebu, piše od rođenja, a ima samo polusjedeći i sjedeći položaj user posted image
a hodalice da ne spominjem, prodaju se uveliko, a svaki ortoped i fizijatar bi ih zabranil (ko što i jesu i nekim zemljama)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

18.01.2011, 14:34

clock-img

Anoniman

Vjestice to sto se tice obroka od sest mjeseci kazem u slucaju da se pocne prije dohrana davati, nisi dobro skontala. Mogla si primjetiti da i ja potenciram dohranu od sest mjeseci. A sto se tice Hipp savjetovalista zena sta vise savjetuje da se kuva djetetu, a ne kupuju njihove kasice, ali svak ima pravo na svoje misljenje, pa i ti. Tako mislim ko nije kontaktirao sa doticnom ne moze reci da zena radi marketing, jer ova ne radi...

clock-img

18.01.2011, 14:36

clock-img

Anoniman

ja sam ortopeda pitala kad je A.imao 6mjeseci smijel u hodu.Kaze NE jos dok sam neprosjedi nije bio stabilan izvrco seuser posted image sacekaj dok prosjedi.
Anel,sa 7,5 mjeseci prosjedio bez izvranja i ja hodu pomalo koristilauser posted image Hb.nikakve stete nije bilo mu,.....
Opet svak neka radi kako oce......

clock-img

18.01.2011, 14:38

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

Jelena govorim generalno
i ja se lično niakd ne bih njima obratila za savjet, bilo kome ko radi u tako nekoj firmi
pedijatri starijeg kova i dalje savjetuju od 4 mjeseca da se počne davati radi ukusa, a ja i dalje smatram da nema žurbe
ja sam možda malo više naoštrena jer u svojoj okolini vidim dosta primjera gdje slijepo polsušaju te proizvođače, pa počnu sve davati bebi od 4 mejseca, jer tako piše n flašici, ili stave bebu u tu ljulju, jadna beba samo što ne ispadne , iskrivise i onda kažu ali piše da je za bebe od rođenja

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

18.01.2011, 14:39

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

felixe živo me zanima koji ti je ortoped rekao da smiej beba u hodalicu user posted image user posted image
i zašto misliš da će se posljedice odmah vidjeti? i da mu hodalica nije smetala?

clock-img

18.01.2011, 14:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vjestica

felixe živo me zanima koji ti je ortoped rekao da smiej beba u hodalicu user posted image user posted image
i zašto misliš da će se posljedice odmah vidjeti? i da mu hodalica nije smetala?

pa kad se vide posledice onda????Mi hodamo hb.sa 13mjes. bez probelam uopcetku je poceo malo na prstima al brzo je stao ravno na nogeuser posted image .
I danas dan kuc,kuc....dobro je.
Meni je gore glupo stavljat bebu u dubak onajuser posted image nisam ga nikad u to stavljala.

Zadnji članci

article-img