IZVORNA PORUKA: dubravka01
Rimljanka nisam čitala tvoje ranije postove, ali da li si probala sa onim hipp čajem od komorača,njega možeš dati malenoj poslije 1. sedmice, nama je to pomoglo i hvala Bogu imali smo samo 2 neprospavane noći i prošlo je.
Ja bih dala malenom nekoliko kašikica (pošto neće flašice) a sebi bi isto napravila 1-2 šoljice dnevno.... s tim da kad su se njemu umirili grčevi ja sam nastavila piti još sedmicu najmanje (jer dojim) pa da se osiguram....
Draga znam kako ti je, izdrzite, proći će brzo aBd.
P.S. mi ni nakon 4.mjeseca ne spavamo cijelu noć...svaka 2-3 sata poguzija se budi da bi jeo...tako da kad čitam postove mama koje kažu da im je
zaspala oko 22h i probudila se ujutro u 06h ja
i nadam se da cu se i ja jednom moć tako pohvalit.
I ja je dojim. Nedajem joj nista osim svog mlijeka,koje joj je hvala Bogu dovoljno.
Caj od komoraca HIPP-ov ja pijem, po jednu ili dvije soljice dnevno. Njoj nisam do sada davala,jer sam citala ovdje da netreba davati djeci cajeve,a i pedijatrica mi je rekla da treba smao majcino mlijeko.
Espumisan kapi sma joj jedino dala. Malo joj pomognu.
Ali mi je bas puno da joj posle svakog podoja dajem po 25 kapi,kako pise u uputstvu. Pa joj ja smanjim dozu. Jutros sam joj dala 10 kapi.
Kako si ti svojoj bebi davala caj? Koliku dozu???
I ja opet kazem,ona je danju dobra,ali nocu pocne da place... Evo je sad spava-mirna..Ali po noci ...