a par puta je u stolici bilo zelenih tragova koji ukazuju na glad
nisam pametna
Taurus, uvijek me malo stid tebi kontrirati, ti si ipak med. struke.
Zelene stolice mogu sugerisati baš glad na samom početku djetetovog života, kad beba izbacije mekonij, ako stolica i poslije onih prvih 24-48 sati ima tamnu i zelenu boju smatra se da dijete ne jede dovoljno. Kasnije ta zelena stolica češće ukazuje na to da dijete (koje doji) ne dobiva dovoljno masnog mlijeka nego se većina mlijeka kojeg unosi sastoji od onog prvog rijetkog mlijeka koje ima više mliječnog šećera, a manje masnoće (ovo se često dešava na samom početku). Beba koja je gladna i ne jede dovoljno nema šta da kaki! Zbog tog je neki okvirni znak dobrog hranjenja na samom početku prvenstveno broj stolica (koji u prvih 6 sedmica treba da bude veći od 3 dnevno), a tek onda izgled stolice.
I sve ovo se odnosi na same početke.
Na boju stolice kasnije utiče vrijeme koje stolica provede u crijevima (pa možda oksidira tokom stajanja i mjenja boju u zelenkastu), utiče probava djeteta, a kod dojenih beba može uticati ishrana majke. Tako da tvoja curica sa najljepšim imenom na svijetu zelenu stolicu nema zato što joj fali hrane.
Znaš kako kažu "kad ne spava, što ne spava, kad spava, što spava"

Roditeljska deformacija osobe
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja