IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
hvala ti Hanady na odgovoru probat cu to sa lukom.
ma mm je kupio vec dvije pumpice za ciscenje nosa, ali slabo se ista izvuce. jedna je rucna, a druga se stavi u usta i vuces zrak iz nosica. kada joj naspricam nos sa sprejom poslije uspijem malo izvuci sa cackalicom za nos, nekad joj se bas skori pa polako pincetom izvucem. najbolje joj izadje kada dobro kihne onda nabrzinu uhvatim slinu i izvucem, ali to se desi jednom- dvaputa na dan.
nisam probala sa sljezom, sta se sa njim radi? ne znam da li ima kupiti ovdje sljez.
dženi...njoj se slinice kore...koje su boje...jesu zelene...
jel imal temperature....
dalje...
ne može joj punmpica izvući ako nisu tečne...
neznam koji je sprej ali ako nemaš kapi fiziološka otopina kod nas je to aquamaris ili sunce moje malo da koristiš prije pumpice...onda šljez...
šljez je čaj ...suhe bijele kockice...
potpiš jednu malu kašiku sa malo vode u fildžan navečer...pa ujutro nakapaš u kosić tu tekućinu...
šljez je dobar za održavanje higijene nosića...
netreba ga ćesto koristiti nekoliko dana pa napraviš pauzu...ali otpilike za 2-3 dana on i pomogne koliko toliko...
e sad 1 napravljena mjera je amo za taj dan jer ''prokisne''
pa ti svako veče staviš novu mjeru da pokiseliš...
sve ja tebi napisa...a imamo i temu o tome...al kontam zabrinuta si pa da ti ovdje malo pomognem.