IZVORNA PORUKA: MALA1994
dusica mila, bice to dobro
sama cinjenica da se ona bez problema motoricki razvijala ti je dovoljna.
znaci morace piti terapiju, moj Luka je pio phenobarbiton dozu od 15 mg ali samo do 1,5 godine jer se on daje vecinom samo djeci u dojenackoj dobi.
a imate li vi u zenici neuropedijatra ili cekas termin u sa?
Idemo kod dr. Mulica, ovdje kod nas u bolnici. Za njega sam zaista čula da je odličan neuropedijatar (ovaj prvi put kad mi je u prolazu objasnio neke stvari odmah mi se na prvu svidjelo kako se postavio prema meni). Ipak, imam namjeru sa svim nalazima otici (vjerovatno u SA jer nam je najblizi) po drugo misljenje.
Evo, sad izmedju 8 i 9 trebam zvati da mi daju termin za sempembar. Nadam se da necemo dugo cekati. A stvarno nemam predstave koju terapiju ce primati. Rekao je samo iduce 3 godine. Moja neka pretpostavka, mada nisam puno htjela ispitivati - zato sad vec imam spreman spisak pitanja

, je da ce unutra te tri godine vjerovatno provjeravati stanje i treba li nastaviti s terapijom.
Ma, samo da one sprijece vise te konvulzije pa da koliko toliko odmahnem kad dobije temperaturu.
A moram se pohvaliti, necete mi zamjeriti posto se ionako dugo nisam javljala na temu (sram me bilo

) da vec neko vrijeme brojimo do deset, počela je brojati i na engleskom mada malo raspored fula, a ona tematska pjesma iz Barney-ja na engleskom joj isto ide super. Iako se ona fila tim crticem od samog starta opet sam ostala u blagom šoku kad sam shvatila da ju je poprilicno savladala
Tako da s obzirom kako se onda dosad razvija, mislim na sve njene psiho i ostale sposobnosti, rekla bih da joj te nakupine ne stvaraju nikakav problem osim tih konvulzija.