IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: tajra
Procitah...
Ja izbjegavam kupovinu tih proizvoda, ali nazalost nisam dosljedna. Navrati me onaj moj "coek"...
Mladja jos nije jela ni salamu ni hrenovke, ali starija jeste, nazalost.
ma nista joj nece biti od malih kolicina...treba samo izbjegavati da to bude sastavni dio jelovnika...ko u vrticima...i naravno gledati da nije najjeftinije
Kod nas u kući inače se ne jede ni salama ni viršle...ni paštete...tačnije ja i suprug nemamo naviku za kupovinom ovih prerađevina i onda se i ne jedu.
Odnedavno sma počela kupovati viršle i praviti im u kiflicama ili linatom tjestu....
nedavno se i argeta počela uzimati ali ništa posebno.
Međutim moj razlog zašto sam odlučila kupiti ponekda ove prerađševine je dljedeći: Moja starija curica se pred drugom djecom ponaša kao ''''čudak'''' kada vidi viršlu jer smatra da je to hamana nešto posebno pošto ona to često ne jde
I meni je to postalo bezeveze jer sam svjesna da je ne mogu cjeli život ''''čuvati'''' od ove vrste hrane.
I samo mi je ovo razlog što joj sada u rjetkim trenuticma ponudim viršlu
To što im ponudim domaća jaja u vidu kajgane, pileće jetrece sa ddomaćim kajmakom ili peksimete sa domaćim sirom one mstaraju ''''normalnim'''' a kda vide viršlu il salaamu misle da je rpaznik pa ispadaju čudaci djeca

a mene to fakat počelo nervirat
Kad smo nedavno išli u zenicu napravila sma kiflice sa hrenovkama....kad sma joj vdijela facu radosti i oduševljena i pitanje tipa '''' jao mama jel ovo viršla'''' kao da sma joj ne znam ti šta dala tačno sma skontala one mojom greškom tu hranu smatraju nečim posebnim

što će očito izazavtai i kotraefekat od onoga što sam mislila da sma postigla.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 26.1.2011 10:05:16 >