Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
nije za zeljezo, ja sam samo rekla da slabo jede i propisala je feroglobin , zeljezo je o.k kod nas evo ovo
felix duso ovdje ti pise liquid iron a to znaci tecno zeljezo, a ja sam ovo pila u trudnoci za zeljezo koje je bilo nisko
hebiga onda
23.02.2011, 17:53
Anoniman
marinci Dadada bravo za A.
23.02.2011, 18:53
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: marinčii
Mi se još ubijek borimo s temp,nije prelazila 38 sa 2 al se tako teško skida i djelovanje lijeka bude kratko ma brufen ne drži ne dva sata i opet krene rasti,ajde mi recite koliko vi dajete ml?ja dam 2,5 ml jel to malo
Ja recimo na temp. od 38,8 dam 5ml...kad je prelazila 39 dala sam i 6ml...
23.02.2011, 19:05
Mya_81 RR
5531
Jelena, jeste li bili na kontroli uha...spominjala si da idete neki dan..nadam se da je sve OK
Felix, nemoj da očajavaš...sad znaš šta je u pitanju jer se i ovako i onako već odavno kljuka antibioticima...sad ćete bar dobiti antibiotik koji ide za candidu i riješiti se tog sr*** jednom zauvijek
Lady, sretna godišnjica
Eh, vidim dajete tog voltarena po pola?! Koliko imaju kila vaši pačići? Sad kad smo bili u bolnici jednom dječaku od nekih 9 kila dali su cijeli voltaren od 12,5mg...
23.02.2011, 19:06
Anoniman
Meni je dr racunao na 10kg kilaze, jer tada je Ana imala toliko propisao dalsiy-a 3ml. Marinci Matej sigurno ima vise kilograma, tako da mislim da mozes vise i da das.
23.02.2011, 19:14
Mya_81 RR
5531
Ne vjerujem da Matej ima više kilica od 10...mi smo negdje na 10,5...
Ja sam dalsy davala na početku isto 2,5ml kao što i piše na uputstvu, ali nije imalo dugo djelovanje...isto ovako sat, dva i onda se opet popne...u bolnici su mi na kraju rekli da joj slobodno na visokoj temp. dam 5,6ml jer ne možemo isto tretirati temp. od 37,5 i 39...ja sad tako dajem...nažalost, ovdje biram manje zlo od dva zla
23.02.2011, 19:18
Anoniman
Mi dalsy koristimo za bol usiju, evo bas sad gledam na nalazu od prije dva dana na njenih 13kg napisao nam 4ml na sest sati. A ja kad vidim da ne pada temperatura i ja povecam dozu, samo dajem vise tecnosti, jer i ako je visak organizmu da izbaci tecnoscu. Ja kombinujem i paracetamol i dalsy, meni je jedan stari dr davno rekao da ako vidim da posle pola sata ne reaguje neki lijek za temperaturu da odmah drugim lijekom presjecem i nama to bas pomaze.
23.02.2011, 19:20
nanika
1399
Moj maleni ima 13,5 kg i rekao mi je dr da mu dajem 5ml dalsiya
23.02.2011, 19:23
Anoniman
Meni je rekla jedna kasikica puna da dam a ima 10.700gr.
23.02.2011, 19:25
nanika
1399
Felix jedna puna kasika je 5ml, ako ti je rekla tako mu i daj
23.02.2011, 19:26
Mya_81 RR
5531
Jelena, kod nas je problem što nam se paracetamol nijednom nije pokazao kao dobar...zaista joj niti jednom nije pomogao, a rekli su mi da baš ne smijem kombinirati voltaren i dalsy.
23.02.2011, 19:28
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Mi dalsy koristimo za bol usiju, evo bas sad gledam na nalazu od prije dva dana na njenih 13kg napisao nam 4ml na sest sati. A ja kad vidim da ne pada temperatura i ja povecam dozu, samo dajem vise tecnosti, jer i ako je visak organizmu da izbaci tecnoscu. Ja kombinujem i paracetamol i dalsy, meni je jedan stari dr davno rekao da ako vidim da posle pola sata ne reaguje neki lijek za temperaturu da odmah drugim lijekom presjecem i nama to bas pomaze.
23.02.2011, 19:28
marinčii
4750
MA slabo mu spada temp,imo 38 dala mu čepić lupocet i evo nakon sat i pol pala na 37 sa 7 ,dala sam ga u 6 sati....sinoć u 8 sam stavljala voltaren čepić kad smijem opet?i jeli oblozi od krompira i sirćeta imaju vajde ako su nogice hladne
23.02.2011, 19:40
ema_28
237
hej nanika sta ima?? hocemo li sutra kod mame :)))))
23.02.2011, 19:43
Anoniman
Marinci prvo mu masiras nogice i rukice dok ne "dovuces" toplotu u nji, tek onda kad budu tople imaju vajde krompir i senf. Masiraj ga alkoholom (znam da ce reci nemoj, omami dijete), stavi 2/3vode i 1/3 rakije i masiraj, ja sam Anu masirala od sest mjeseci pa je nije omamilo, naprotiv dijete doslo sebi odmah.
23.02.2011, 19:44
marinčii
4750
jelena da ga masiram po cijeom tijelu ili samo rukice i nogice ?
23.02.2011, 19:46
Anoniman
Cijelo tijelo, naravno ne glavu. mozes umocis ruke u to i masiras, a mozes namocis pamucnu pelenu pa ga dobro istrljaj njom.
23.02.2011, 19:59
Anoniman
marinci ne stavljat oblogu dok tura ne sidje u noge i ruke tj. kad se zagriju tad oblog stavljati.... Jel ti jede danas ??.. Kakva vam je noc sinoć bila?.
23.02.2011, 20:12
marinčii
4750
hvala svima na savjetima, felix jede dobro hvala bogu,pojeo danas dvi zdjelice čokolina,pun tanjur zelja i puding i pio je nije baš puno al poprvlja se,samo neće da doji valjda mu nosić smeta
23.02.2011, 20:20
Anoniman
ajd drago mi je da jede ..samo da tura spadne i nevraca se vise..... Jestel mirno spavali sinoc.
23.02.2011, 20:20
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: dadada
marinciiiiiiii...za Mateja
ja pravo hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...A jeo supicuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ...aj kant beliv it
kuc, kuc, da ne ureknem
23.02.2011, 21:09
dafri
1097
veče marinčii nadam se da večeras neće biti temp.,važno je i što dobro jede teže ga savlada
felix pa možda je i bolje da su napokon otkrili šta mu uzrokuje česte upale,sad ćete se riješiti baja i izvora problema a za sestre i takvo ponašanje nemam riječi Lady sretna godišnjica dadada za druga,sad će on početi sve klopati
23.02.2011, 21:20
tekja
1957
pozdravcek ...nismo se javljali ovih dana, a vidim svi pitate za nas ..bili smo kolektivno bolesni, sada je hb sve bolje, radimo na vracanju apetita i ponovnom uspostavljanju reda...on ozdravio i postao neko drugo dijete
felix, marinci, vidim i vama je bilo lose ovih dana...joooj...ici ce nabolje aBd
ostali, veliki
23.02.2011, 21:23
Anoniman
dadada bravo za djecaka i neka odsad krene faza jela ja sam malo bolje,kako me muzic citav dan pazi ma moram bit boljenikola samo jede,vec 2 dana u vrticu traži duplu porciju rucka a danas je kuci jos 2 puta rucao, e sad je ovo previse , nikako mjeru nac marinci nadam se da ce vec sutra viroza biti iza vaslady sretna godisnjica
23.02.2011, 21:37
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Marinci prvo mu masiras nogice i rukice dok ne "dovuces" toplotu u nji, tek onda kad budu tople imaju vajde krompir i senf. Masiraj ga alkoholom (znam da ce reci nemoj, omami dijete), stavi 2/3vode i 1/3 rakije i masiraj, ja sam Anu masirala od sest mjeseci pa je nije omamilo, naprotiv dijete doslo sebi odmah.
Upravo tako!
Već sam pisala neki dan da su i meni savjetovali nikako alkohol zbog isparavanja, ali nama se to pokazalo kao super stvar i odsada samo to i radimo. Nama su noge i ruke koliko god ih masirali (čak smo nosali i vunene čarape) uvijek hladne za vrijeme temp. tako da nam oblozi nemaju koristi.
Ja masiram trup (ledja i stomak) i cijele ruke dlanovima prema dole...naravno tako hladim i sve pregibe (ispod pazuha, ispod vrata, i na nogama)...