IZVORNA PORUKA: emi7908
Mala stvarno jeste grozno i čovjek ne može pametan biti nakon svega što se izdešavalo... a ja pogotovo jer sam tako ružno iskustvo imala nakon zadnje vakcine da je to užas bio..
zadnju je primio MRP i stvarno nikad prije djete nije imalo reakciju na vakcinu ali eto valjda je baš teška vakcina... meni je samo interesantno da sad kad odemo pedijatru čisto na pregled da više i ne pitaju zašto sse djete dalje nije vakcinisalo jer prije su me uvijek to pitali i doduše jedna mi pedijatrica rekla da se djete opet nakon godinu dana smije vakcinisati ako se u tom periodu nije više ništa ponovilo... no međutim ne misle isto tako njene kolege.. ali eto bože moj nikad dobiti konkretan odgovor... ja i sad ludim na spomen vakcine
ovo je istina....
kod mene je mlađa kasnila radi njih najprije...je rnije bilo vakcina pa je onu sa 4 mjeseca primila baš kasno...
onda je dobila bronhitis pa sam do godine dana stalno bila u dumanu oko vakcina i tek onda primi onu sa 6 mjeseci
i do tada kad god ja uhvatim period da niko u kući ne kiše ne kašlje i ne curi mu nos neka frka oko vakcina ...neko babe podlegla nešto ih ukinu otd....
i mene su stalno rpije paitali što nije vakcinisana do kraja a onda prestali....nedavno je imala krpelja...ja je dovelaizvade gq i pošljau na sna infekrivno...gor evide nije vakcinisana i smao me pitali jel sve tako kako piše u knjižici s avakcinama reko jset...kaže treba ptimiti ovu zaštitnu za krpelja to je sitnica al eto za svaki slučaj i dali joj tu neku
trebam ubro na onaj skrening test za te viruse od krpelja za svaki slučaj...
al nisu me ni ružno pogledali što nije primila ove dvije posljednje...
kad sma za vrtić uzimala potvrdu ništa mi nisu rkeli...smao napisali koje nije primila i ja pitam zašto s eto navodi...kaže zbog eventualnih zaraza te vrste da se zna...