Zadnji članci

7 TRIKOVA: kako da podstaknete djecu da se više kreću
Počnite tako što ćete fizičku aktivnost učiniti dijelom svakodnevne rutine vaše porodice.
Odgoj, razvoj i njega

„Pubertet klimavog zuba“
Klimav zub nije jedina promjena koja se događa oko šeste godine. I dok izvana djeluju samouvjeren...
Odgoj, razvoj i njega

nije ti lako nimalo,ali izdrzi jos malo....ja sam neki dan bila na kontroli,sve super,maternica se vratila u normalu,rez zarastao,ma sve 5...nadam e da ce i kod tebe uskoro sve biti ok..pozz..
rodila sam 25.09 sina na carski sa opcom anestezijom na Kosevu, beba masala 4550g
carski je bio sa opcom anestezijom. dan prije sam legla a ujutro je radjen klistir koji mi je bio tako fuj. onda su me pozvali u salu. tamo kad udhes ceka par hirurga i sestara. legla sam na sto i stavili su mi kateter jos jedno neugodno iskustvo, nakon toga anestezija i nista nisam znala do budjenja. kada se probudis ne dobijas nikakve analgetike jer te moraju pratiti neko vrijeme i taj bol vam ne mogu opisati lezite bez ikakvog lijeka prerezanog stomaka, nakon sat su mi ukljucili infuziju i analgetik. dan poslije moras ustati, ja kad sam ustala i probala hodati krv je iz mene lila pa me sestra vratila u krevet. drugi dan sa treceg pjeske silazis niz stepenice u porodiljski odjel gdje sve sama moras raditi iako ne mozes na noge. dakle kateter sama sebi praznis a moja beba je imala i skoro 5kg pa nije bilo lahko, sestre su bile na nivou (pisacu i tome drugi put)da sam preplakala drugi i treci dan a treci dan kad je dosla vizita na svoju sam odgovornost napustila bolnicu jer smo beba i ja pravu njegu dobile tek kuci. Ko god misli da je carski laksi vara se.