IZVORNA PORUKA: mama mostar
Joj bas me malo utjesi Amina
,zvucalo mi je malo skepticno sve to,a reci mi kakav je osjecaj kad ti daju spinalnu,neka bol,mislim zbog tog sto se ne smijes micati? Izvini al u vezi toga puna sam pitanja.....
ma samo pitaj, tu sam :)
meni je najveci bauzk bio sto moram biti gola i svi oni okolo gledaju hahahaha eto malo sale :P
ja sam sjela na operacijski stol, razdvojis noge i nagnes ne prema naprijed, onda anesteziolog napipa mjesto uboda i nista nije druagcije nego obicna injekcija. onda osjetis blago hladjenje u jednoj, pa drugoj nozi i tako pocinje da djeluje anestezija. potom legnes, osoblje te prikopca na infuziju, aparate neke i onda pocinje operacija. mene su nakon poroda uspavali potpuno i spavala sam nekoliko sati. probudio me je muz sa cvijecem i supicom.
prvi dan me je sestra podigla samo na kratko, naredni dan je dolazila vise puta i dizala me da hodam par koraka. bol je jedino prisutna prilikom saginjanja (sjedanje, okretanje, ustajanj itd), a dok hodas osjecas samo pritisak na mjestu reza. ono boli, sto jest jest, ali nisu bolovi koji se ne mogu podnijeti. i kada se porezes na prst, malo boli i prodje. misli pozitivno i pozitivno ce ti se i desiti. ne razmisljaj mnogo o tome. to ti je moj savjet ;) puno srece