Pismo Onuru, glavnoj ulozi TV sapunice  "Šeherzada"Dragi  Onure, prvo merhaba. Kako si ? Izvini što ti  ovako pišem, ali nemam na  kreditu pa mi bezveze da ti zvrcam da me ti  nazoveš. Sramota me.Pa ni ti  pare ne bereš na grani već zaradjuješ, još  sa "nakim kolegom. Koji je  onaj Kerem govno. De mi reci kako  zdravlje ? Sve mi te nezgodno pitati, da ti često ne  jedes suho ?  Salame, kruha, paštete ? Imam osjećaj da imas problema sa  tvrdom  stolicom, pa su ti oči malo izletile naprijed. Ili je to ili ti  je  proradila štitna. Poslušaj me, odi se ti pregledaj, izvadi nalaze.   Ljekari štrajkuju, ali barem se ti ne moraš gubati. Imaš pare, odi k"o   gospodin privatno. Poslušaj me. Ujutro nemoj ništa jesti, ponesi pišaku   odmah od kuće i leti rano da budeš prvi, prije ćeš opremiti. Ne  gledam te svaku noć, stara moja gleda. Pa onda i ja uz nju počeo.   Objasnila mi je šta je bilo prije ( imala je prezentaciju dužu nego   projekat koridora 5C ) pa sam malo pohvatao. Znaš šta ću  ti reći ? Fini ste, brate. Gledam kako nema nikakvih  silikona,  ljubakanja na svakom ćošku. Fina familija. Onda ne pije niko,  nema  p"janih. A i nemoj vala piti. Gledam onog Burhana, Bog mu dao,  uvijek  tespiha. Nemoj radi njega, sramota je. Stariji čovjek. Ja računam  da je  i on nekada pio, malo heri ustima kad govori k"o da je bilo  šlagiran. Ako  ti i dogruha da popiješ, sakrij se negdje, gruhni koju i bježi   kući.Nemoj radi dida. Nemoj jebem ga ja...Znam ja da ti nije lako.   Vidim, nisam budala. Onda brate često nešto pucaju na  tebe.I kod nas se pucalo, ali tebe  je baš obladalo. Čuvaj se ti i kad  završi serija, bojim se ja su se oni  obuli da te ubiju, pa će te ubiti u  kakvoj drugoj seriji.Gluho bilo.  Znas sta mi se svidjelo ? Ono kad su  te ranili .Rahatluk brate. Ranili  su te, ali si odmah u istoj epizodi  ozdravio i nazad na posao.Nema k"o  kod onih, rane ga i leži 30 epizoda.  Džaba je stari, kad je ko navik"o  raditi i zarađivati. Svaka tebi  čast! Nemoj se uvrijediti, ali Šeherzada malo jede govna.  Ti baš k"o pašče  oko nje, a ona ni mukajat (nadam se da razumiješ ovo  mukajat, morao bi  ti si Turčin). I onda gledam pomiriste se. Znaš kako  mi je bilo drago.  K"o da sam se ja pomirio. Htio sam ja tebi reći,  nemoj navaljivati.  Čekaj kakve kiše i grmljavine i vodi je u šumu.To  ima na filmovima i to  upali. Malo se ona i prepane šume i grmljavine,  malo okisne pa joj  ledeno i moli Boga ići a onda i kad kiša pada po  tebi možeš uvijek reći  da pomažeš zbog nje, ne vidi ona jesu li suze  ili kiša. Vala ako to ne  upali, goni to od sebe. To nije za držati.Ali,  eto hvala Bogu dobro je. Bom sad i ti pamet u glavu.  Mladi ste obadvoje, niste djeca. Ono  dijete treba oca.Nemoj biti  budala.Obadvoje mladi, zdravi, imate para,  kredita nemate, šta će te.  Moliti Boga da podulji zdravlja do penzije.  Znam ja da tebe sad to malo  boči što si ti njoj platio, ali de,sta  ćeš.Nisi ti znao da je djetetu  za bolnice.Hej, ćuti, sva šteta u tome. Neka i ona malo onaj  jezik skrati.  Valj"o si joj kad si dao pare. Znaš šta ću ti reci ? Malo  si ti njoj i  uz"o za "nolk"e pare. Ja njih nemam, ali da sam imao te  pare i da mi je  došla "nako mlada cura i tražila one pare, znaš li šta  je ? Ja računam  da bi morala dovesti svu žensku rodbinu od 18 do 80  godina, sve pokretno  i zdravo. Pa ni ti pare ne bereš.Da svako jutro  ustaješ i ideš na  posao, zaradio si ih.A još to je i tvoja firma, pa  plate radnicima, pa  doprinosi, pa materijal, nema tebe tu nidje.Ali,  de.Ne može insan kad je  taki. Nek" si ti njoj dao.Sevap je bogami. I  eto de, vidi kad Bog hoće,  da vas dvoje sada hodate. Ta, dragi Bože  sudbine. Zadržavam li ja tebe ? Haj neću ti više smetati. Nego  mislio sam te pitati, nemoj me pogrešno shvatiti,da nebi im"o  hiljadu  do plate ? Ja njih sada nemam, ali prve koje budu tvoje su. Znaš  da ću  vratiti. A i ako ti bude dosadno mogu i doći noćiti kod tebe  jednu noć,  pa kontam nije ni hiljada neka para,a neće ni meni ništa  biti.... Ništa  nego čujemo se. Selami svojima, didu posebno pa se čujemo.Kenan  Alagić 

ovo dobih na FB hahhahahah  

BA  13.12.2008