cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Amniocinteza

clock-img

12.09.2011, 19:47

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ja sam na kraju odlucila da idem na UZ u 16.sedmici i ako mi sve bude ok pokazalo da ne radim ni tripl ni amnio, jer mi je to prevelik stres da radim tripl i cekam rezultat najmanje 5 dana i onda jos da mi pokaze velik rizik (a da je sve ok) pa da se dodatno sekiram, ne radi mi se ni amnio pogotovo. evo drugarica je nedavno radila tripl i pokazao joj rizik 1:80 i strasno se nasekirala, dobila kontrakcije pa je radila amnio i sad mora cekati 2-3 sedmice rezultat, a dr kaze na osnovu UZ da je 95% sve uredu, i ona sama kaze da je znala da ce ovako biti, ne bi ga ni radilauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

12.09.2011, 19:50

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ovo sam odlucila jer mi je ipak 2.dijete i do sada je sve hb bilo ok i sa 1.trudnocom i sada, jedini problem je starost, a vani je ta dobna granica pomjerena, mislim da preporucuju tek nakon 38.godine. da mi je 1.dijete ili da su vidjeli nesto na UZ da nije kako treba naravno da bih odmah pristala na tripl i amnio po potrebi.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

12.09.2011, 19:53

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

I ja bih tako uradila teacher da sam na tvom mjestu user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

clock-img

12.09.2011, 20:03

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: klemzi

I ja bih tako uradila teacher da sam na tvom mjestu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.09.2011, 12:42

clock-img

ivannna

pencil-img

349

E drage moje, ja sam bila odlucila da vjerovatno necu raditi amnio i pored triple testa koji je pokazao povećan rizik za Down, međutim kada sam otisla svom doktoru kojem jako vjerujem, on kaže uradi amnio da se ne mislimo, a rizik ti je ko pad aviona, ili eventualno da ponovim triple, jer postoji neslaganje u gestacijskoj dobi koju su oni naveli u testu, a samim tim i sansa za lažno poz nalaz. Tako ja ipak odlucih prvo ponoviti triple, pa ako opet bude isto mozda ipak uraditi tu amnio, tada cu biti u 19-oj sedmici.
Al interesuje me ko od ljekara gore na jezeru radi amnio, jel se može birati ili ko te zapadne, jer sto je ljekar strucniji rizik je manji

clock-img

13.09.2011, 12:46

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: ivannna

E drage moje, ja sam bila odlucila da vjerovatno necu raditi amnio i pored triple testa koji je pokazao povećan rizik za Down, međutim kada sam otisla svom doktoru kojem jako vjerujem, on kaže uradi amnio da se ne mislimo, a rizik ti je ko pad aviona, ili eventualno da ponovim triple, jer postoji neslaganje u gestacijskoj dobi koju su oni naveli u testu, a samim tim i sansa za lažno poz nalaz. Tako ja ipak odlucih prvo ponoviti triple, pa ako opet bude isto mozda ipak uraditi tu amnio, tada cu biti u 19-oj sedmici.
Al interesuje me ko od ljekara gore na jezeru radi amnio, jel se može birati ili ko te zapadne, jer sto je ljekar strucniji rizik je manji

mojoj drugarici je juce radio dr begic i rezultati se cekaju 2-3 sedmice

clock-img

13.09.2011, 13:02

clock-img

ivannna

pencil-img

349

Teacher jel ona trazila dr. begića ili je on svima koji su jucer dosli radio?

clock-img

13.09.2011, 18:46

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: ivannna

Teacher jel ona trazila dr. begića ili je on svima koji su jucer dosli radio?

nije ga trazila, mislim da je on svima radio, kaze da je bilo puno zena li da je pravo brzo to sve islo, ko na pokretnoj traci, nije dugo cekala i nije je boljelouser posted image

clock-img

13.09.2011, 20:44

clock-img

rose

pencil-img

8709

koliko se ja sjecam amnio se radi samo ponedjeljkom i ima nekoliko ljekara koji to rade...meni je bila dr. nidzara

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

14.09.2011, 07:56

clock-img

ivannna

pencil-img

349

Koliko sam upratila rade dr.Nidžara, dr.Begić, dr.Nikulin, ako ko zna jos nekog nek napise

clock-img

24.10.2011, 11:39

clock-img

Aida.G.

pencil-img

25

Zdravo svima, samo da Vam javim da sam ja u petak radila Aminocintezu kod dr.Mehmedbasica i da je super proslo.
Covjek je profesionalac.
Vjerujte mi da nisam osjetila ubod igle i da je to sve zajedno sa pregledom trajalo 5min.
Samo sam taj dan mirovala i nije bilo potreba vise. Tablete nikakve nisam uzimala za smirenje jer nije bilo potrebe.
Ovo samo pisem zenam koje ne mogu da se odluce na taj test...jer stvarno nije strasno. Kao i svaki drugi nalaz.
Eh sada ne znam kako je gore na klinici. Ali kod dr. Mehmedbasic je super.
Nalaz se ceka 15 dana.

clock-img

24.10.2011, 17:14

clock-img

delfin

pencil-img

958

meni je prošle godine radila dr. Dizdarević

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

clock-img

24.10.2011, 18:40

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

na jezeru se nalaz ceka oko mjesec dana, pa kome se zuri bolje da vadi kod mehmedbasica

< Poruku je uredio teacher75 -- 24.10.2011 18:41:16 >

clock-img

24.10.2011, 19:08

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Je li istina da je kod Mehmedbašića 700 KM? Ili su tu cifru raja provalila.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

24.10.2011, 19:10

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Je li istina da je kod Mehmedbašića 700 KM? Ili su tu cifru raja provalila.

moze se izganjati i djaba-preko socijalnog i kod njega al ne znam koja je procedura

clock-img

24.10.2011, 19:12

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

E super, baš ti hvala, da znam!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

26.10.2011, 11:48

clock-img

Aida.G.

pencil-img

25

Jeste kod Mehmedbasica je 700KM, s tim da se moze dobiti odobrenje u zdravstvu da se radi besplatno ali ta odobrenja se cekaju po 2 mjeseca jer ih kao nemaju. Znaci cim ostane zena trudna treba da podnese zahtjev da radi amonocintezu i da ceka, trebalo to njoj ili ne:) zalosno..
Ja sam i sa stelom pokusala ali sam na kraju morala platiti..jer ih samo iz zdravstva odobre 5kom za mjesec dana ali to niko ne zna sta se desi s tim odobenjima.
Ko dobije regularno svaka mu cast..

clock-img

28.10.2011, 22:40

clock-img

Imanlicious

pencil-img

9

Ja sam amino radila u ponedeljak na Jezeru, radio mi je doktor Mikulin. Mislim da cak rade samo 4 doktora aminocintezu, Mikulin, Dizdarevic i jos neka 2. Proces nije tako strasan, i traje neke 2 minute, Osjeti se naravno kada igla prodje kroz kozu ali stvarno nije tako strasno. Radi se samo ponedeljkom, treba se doci u 9:30, sa kopirane prve cetiri strane zdravstvene knjizice, kopijom uputnice i dobijete gore izjavu koju potpisete. Poslije toga ne lezite gore tih pola sata koje kazu, dobijete apaurine i antibiotike i ako ste negativna krvna grupa treba primiti rogam u narednih 70 sati. Rogam kupujete sami, kosta 114KM.

clock-img

05.11.2011, 19:57

clock-img

yasemin

pencil-img

344

da li neko zna da li se radi u Mostaru aminocenteza  i koji dr. je radi??

yasemin

clock-img

01.12.2011, 13:34

clock-img

Anoniman

j

clock-img

01.12.2011, 13:38

clock-img

Anoniman

izvinjavam se zbog greske u prethodom postu

molim vas zene koje ste radile u Sa amnio, u kojim se bolnicama u Sa, zdravstveno osiguranim  licima radi amnio, kako se narucuje za termin, neke kontakt telefone, ako u vise bolnica rade, koja je razlika, ili rade samo u jednoj (nisam iz Sa, pa nemam predstave uopste).
molim sto prije odgovor

clock-img

03.12.2011, 13:05

clock-img

Anoniman

ima li iko da mi odgovori?

clock-img

05.12.2011, 13:56

clock-img

lelli

pencil-img

6

Amnio se radi ponedjeljkom na GAK-u na Jezeru. obzirom da vodim trudnocu gore moj mi je ljekar rekao kad da dodjem i da donesem uputnicu za bolnicu i kopiju zdravstvene knjizice. bilo je zena i iz drugih kantona ali ne znam kakva je procedura. broj GAK-a je 250 250, pa je najbolje da nazoves i provjeris

clock-img

07.12.2011, 13:24

clock-img

Anoniman

hvala puno !

clock-img

03.01.2012, 16:26

clock-img

maajaa

pencil-img

76

Pokusala sam doci do uputnice za amnio kod dr. Mehmedbasica (jer mi inace on vodi trudnocu), medjutim u Skerlicevoj su mi otvoreno rekli da je dobiti tu uputnicu ravno dobitku na lutriji. Imam termin 9. januara za amnio na GAK-u.

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

Zadnji članci

article-img