IZVORNA PORUKA: niki83
Jao, ja cu od danas definitivno redovno posjecivati ovu temu...
Mi jos nemamo pune dvije godine, ali smo se pocele ponasati kao nikad do sad
pa unazad 2-3 sedmice. Sve smo opravdavali zubicima, ovo, ono, ali sve proslo osim njenog ponasanja..danas smo se za rucak (poslije spavanja) toliko posvadjale da smo obje plakale
a stalno sebi govorim moram imati sabura, strpljenja, ali ona me dovede do suze, nadam se da ce mi se ovaj danasnji post primiti, jer me bas izbacila iz takta, vristala sam...
Uh, bas mi dobro dodje ova tema, da negdje nesto napisem...
Sabura ženo,
jedan savjet - nikada, ama baš nikada se nemoj svađati sa njom. Uvijek, kada te izbaci iz takta, budi jača i svoj bijes usmjeri na svoju pozitivnu stranu. Šta hoću da kažem: i kod mene se dešava nešto što ja zovem: očvrščavanje same sebe.
Onu energiju koju bespotrebno trošiš na svađu, usmjeri na snižavanje svog tona, jak i odlučan pogled i isto takav glas.
Jasno joj daj do znanja šta je uradila, kako je pogriješila i šta si od nje očekivala.
Reci joj da je najviše na svijetu voliš, ali da ovo što je uradila nije ono što je lijepo.
Ma koliko mi mislili da djeca ne razumiju, itekako znaju ako im se nekoliko uta ponovi.