nema potrebe za panikom.
ja znam škonatna vijest za roditelja...ali draga moja ne brini.
ja sam prije 15 dana na upalu grla dobila alaklodiov sirup djetetu....
popilo dijete i ja kontam zdravo...
nakon toga opet temperatura...takva visoka....
i ujutro osip...
mi kod doktorice kaže žena ona pišti sa obe strane, osptrukcija na plućima i dobijemo usmamed.
kaže za tri dana kontrola...ako bude trebalo daćemo sumamed još tri dana a mislim da će trebati.
mi smo otišle sa tri dana, nalaz pluća potpuno uredan. nema ni upale, ni opstrukcije ni brohnitisa a osip ( koji se pojavio od prethodnog antibiotika kako je došao tako i otišao)
najprije da znaš...
trenutno je takav virus u zemlji da je temperatura vidoka kao kod trodnevne groznice...ali ide na brohije i pluća
antibiotik koji set prvi pili, nažalost grozan je ja čim vidim bos na kraju kažem daj zamjenu nije bitno koliko košta.
i naravno...sutra ne idite nidgje...
dok pije usmamed nećete ga prekidati tri dana je minimum u sito vrijeme i nemojte prekidati. To je antibiotik jak zaista ali jako dobro djeluje na pluća i disajne puteve.
za tri dana kada odete...traži da radite nalaze iz krvi....
krvne pretrega, sedimentacija pokazat će jeli dijete ima uplau pluća...tada ne nastavljate sa sntibiotikom nego zahjtevaj inkecije jer samo one moći će u nastavku adekvatno djelovat.
O hrani ne brini, tužno je da dijete ne jede, ali vodi brigu o dovoljnom unosu tečnosti, tečne supice iskuhavaj sa puno povrća neka ih pije a ne jede...
samo polako, biće to OK