IZVORNA PORUKA: Esmica
Nova skola pripada Fojnici, to je ustvari podrucna skola koja pripada vecoj skoli u Fojnici.
Nazalost,premali su mi da idu u tu skolu u Fojnici,morali bi vozariti.
A ovdje ima samo ta uciteljica.
Napisala sam joj pismo,odnijet ce curica u ponedjeljak,pa cu vidjeti kakav ce efekat proizvesti pismo.
Ako se dalje nastavi ovako, morat cu nesto vise poduzeti.
U Sarajevu su jako puno crtali,bojili,ovdje pisu listove i listove.
Iz moje okoline napisu naslov i recenice do kraja lista.
Za jedan dan su radili o prirodi,citav list ispisan onako kako je ona mogla da napise.
Na sljedecem listu je trebala da odgovori na pitanja,a odgovore je trebala da izvuce iz ovog prvog lista.
Uciteljica napisala ne zna da odgovori na pitanja samostalno.
Mislim da se ne trebaš " dopisivati " sa učiteljicom, nego otići do nje i tražiti sastanak sa direktorom i učiteljicom.
Na tom sastanku ćeš ići otvorenog srca i uma, objasniti da dijete dolazi iz škole u kojoj je učenje i
prepoznavanje slova predvidjeno za drugo polugodište.
Naravno da ćeš reći da je ovaj plan i program nešto sasvim drugo, i da se dijete a i ti ne snalaziš te da vam treba malo vremena da se prilagodite.
Moguće da je u SBK takav plan i program, ali trebate vrijeme da se prilagodite-
Svakako ćeš govoriti mirnim glasom, bez traga napadanja učiteljicinih postupaka, ali sa jasnom porukom da to niste očekivali. Možeš ponuditi da doneseš plani program po kojem je dijete radilo.
I naravno.......treba inzistirati da dijete bude samostalno, ali za uspjeh dijeteta u školi i roditelj mora dosta toga uraditi.
Danas je situacija takva, nažalost.
I najbitnije......na lijep način skreni pažnju da dijetetu uzrasta 7 godina najbitnije je da zavoli školu, a to može samo ako ima učiteljicu s kojom se može identifikovati i s kojom ima dobar odnos.
I još jednom, bez dopisivanja!