generacijo kod nas je slabo zadace. Druga odjeljenja imaju al kod nase uciteljice ne. du lagano skroz. A narocito toga da se mame slome nema Do sad imali dva domaca iz vjeronauke i engleskog. To je bilo odusevljenje
Ziki jel još ovakvo stanje
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
20.11.2014, 14:49
ziki
1815
IZVORNA PORUKA: salmana
Izvini, ne kontam? Jel i kod vas ide ucenje slova od drugog polugodista? I dijete dobilo zadacu da NAPISE (ne da prepise)???
Kao sto bebacha rece krenuli su slovo A i slovo O. On inace sva slova zna, ima li su da vjezbaju slova svog imena i prezimena, uciteljica napise na pocetku reda slovo a oni vjezbaju, rukicu, motoriku... e ovaj je i mene iznenadio al pretpostavljam da su djeci koja ne znaju roditelji napisali pa oni prepisali.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
20.11.2014, 15:14
jasmin
4600
I naši još ne uče slova.
20.11.2014, 15:50
tinkivinki
876
kod nas su počeli a ove sedmice.
24.11.2014, 10:38
Penelope82
264
IZVORNA PORUKA: ziki
Dok nas se desila drasticna promjena vezano za domace zadatke, sad imaju skoro svaki dan i to masala dommaceg, narocito kad dijete na casu prica i nista ne uradi Evo od ponedeljka domaceg
Hej,Ziki,pa on to bas lijepo pise,precrtava ili sta vec Mala,velika slova...Super!
24.11.2014, 10:54
Visnja RR
15102
bravo
mi imamo zadacu odavno...svaki dan...nekad bas puno
a presli smo slova A I O U E M N V
< Poruku je uredio Visnja RR -- 24.11.2014 10:56:15 >
24.11.2014, 11:01
emi7908
1384
Jutro,da se malo priključim
Kod nas učenje slova tek od drugog polugodišta, nešto malo sad im provuku kroz boravak u školu ali ništa ozbiljno. Što se tiče zadaće kući ne radi ništa, sve u školi rade...
24.11.2014, 13:10
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Penelope82
Dok nas se desila drasticna promjena vezano za domace zadatke, sad imaju skoro svaki dan i to masala dommaceg, narocito kad dijete na casu prica i nista ne uradi Evo od ponedeljka domaceg
Hej,Ziki,pa on to bas lijepo pise,precrtava ili sta vec Mala,velika slova...Super!
svaka cast Ziki, on to odlicno radi
04.12.2014, 09:03
Visnja RR
15102
MI smo prešli slova A, I, O, E , U, M, N, V, K, J, S i tu se zaustavljamo za ovo polugodiste ...
Iz matematike presli broj 3
Engleski dosli do slova G
zadaca i dalje svaki dan...nekad puno , nekad malo nekad to puno uradi za pola sata a nekad i 2 sata
04.12.2014, 13:26
yoko eto
98
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
MI smo prešli slova A, I, O, E , U, M, N, V, K, J, S i tu se zaustavljamo za ovo polugodiste ...
zadaca i dalje svaki dan...nekad puno , nekad malo nekad to puno uradi za pola sata a nekad i 2 sata
vec imaju strani jezik? nekad je to bilo tek u 3...cini mi se
04.12.2014, 13:28
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: yoko eto
u KŠC od 1. u nekim od 2. a vecini od 3 naša posla ...nek nije isto mada je meni drago što je od 1. taman joj se lijepo slaže u glavi uz kurs Helen Doron
04.12.2014, 13:31
yoko eto
98
u KŠC od 1. u nekim od 2. a vecini od 3 naša posla ...nek nije isto mada je meni drago što je od 1. taman joj se lijepo slaže u glavi uz kurs Helen Doron
ma nek ga uce...vise ce im trebat nego nas ...ja bih kineski uvela
04.12.2014, 13:36
ziki
1815
Kod nas u TK je takođe od 1.
Juče ih je učiteljica vodila na izložbu radova djece sa posebnim potrebama. Pročitao je poruku ispisanu: Zdrav čovjek ima 100 želja, bolestan samo jednu- da ozdravi. Za nagradu je dobio jednu čestitku, a učiteljica mu dala enciklopediju da čita i pravi još jednu zoo čitanku kad su došli u školu
Inače me učiteljica oduševila ovim postupkom, i pričom o tome i dan prije i juče u toku nastave
04.12.2014, 13:41
yoko eto
98
Kod nas u TK je takođe od 1.
Juče ih je učiteljica vodila na izložbu radova djece sa posebnim potrebama. Pročitao je poruku ispisanu: Zdrav čovjek ima 100 želja, bolestan samo jednu- da ozdravi. Za nagradu je dobio jednu čestitku, a učiteljica mu dala enciklopediju da čita i pravi još jednu zoo čitanku kad su došli u školu
Inače me učiteljica oduševila ovim postupkom, i pričom o tome i dan prije i juče u toku nastave
ovdje bi trebali u 2. dobiti francuski...mada bih ja vise voljela da uci arapski...al sumnjam da moze da bira...a nesto mi previse da uci 3 jezika...pa se jos dvoumim
04.12.2014, 13:49
ziki
1815
U puno Boga mi. Mada ako ćete bit tu neko vrijeme arapski će mu mnogo više trebat Ja ne znam kako ide vamo, kad uvode drugi strani da li u 5? ko kad me škola do na proljeće nije interesovala
16.12.2014, 17:11
Visnja RR
15102
Sinoć nešto s prijateljicom pričam...jel se ovo sabiranje i oduzimanje ne radi u 1. razredu??? Ne nađoh ja to u knjizi matematike?
17.12.2014, 09:16
Penelope82
264
Ja sam listala malo knjigu iz matematike i cini mi se da se radi sabiranje i oduzimanje sa ovim borjevima do 10.Sad rade podskupove i prelaze na broj 1.Matematika joj odlicno ide ...Ubi je crtanje...Iz svih predmeta se nesto crta,misa mu Jucer se iskilavila dok je nacrtala violinu
17.12.2014, 09:25
tinkivinki
876
Ja sam listala malo knjigu iz matematike i cini mi se da se radi sabiranje i oduzimanje sa ovim borjevima do 10.Sad rade podskupove i prelaze na broj 1.Matematika joj odlicno ide ...Ubi je crtanje...Iz svih predmeta se nesto crta,misa mu Jucer se iskilavila dok je nacrtala violinu
ja nemam knjige na uvid,u školi budu,ali učili su već brojeve do 5,manje,veće,jednako i čini mi se do kraja godine da je neko pričao da nauče sabiranje i oduzimanje do 10.a iz jezika pisanje i čitanje štampanih slova
18.12.2014, 09:48
Penelope82
264
Ja jucer ostala duze na poslu,dosla kuci iza 17h,bolesna,nikakva...kad ovaj moj prvačić kazeda za sutra (danas) treba uz pomoc roditelja napraviti kucicu za ptice od kartona.... A bas sam mislila popiti tylol i zaleci Elem,kutija od cizmica,oblozili je lijepim papirom od kartonske kese sa nekim cvijetnim dezenom;nemamo jos šestar,pa je posluzila šolja od čaja da joj iskružimo skalperom vrata ,ispod smo iskruzili jos jdnu rupicu kroz koju smo provukli rolnu od folije,da ptica moze,pobogu,na nesto stati kad izadje ,krov i tu rolnu smo "fasadirali" kolaž papirom,krov pricvrstili malim žičicama sa bratovog novog autića i na kraju smo iskružili onu blesavu ptičicu sa naslovne stranice zadnjeg Kolibrica,zalijepili je na karton(u njenom obliku) i postavili da kao stoji na toj rolni ispod vrata uh,umorili smo se,ali nam je suer ispala....jutros su joj se djeca divila Muz je odveo u skolu i zove me na posao jutros i kaze "E jesi i budala,drugi samo malo obojili kutijice od čaja i probusili rupu
18.12.2014, 10:07
Visnja RR
15102
18.12.2014, 10:35
ziki
1815
Ja jucer ostala duze na poslu,dosla kuci iza 17h,bolesna,nikakva...kad ovaj moj prvačić kazeda za sutra (danas) treba uz pomoc roditelja napraviti kucicu za ptice od kartona.... A bas sam mislila popiti tylol i zaleci Elem,kutija od cizmica,oblozili je lijepim papirom od kartonske kese sa nekim cvijetnim dezenom;nemamo jos šestar,pa je posluzila šolja od čaja da joj iskružimo skalperom vrata ,ispod smo iskruzili jos jdnu rupicu kroz koju smo provukli rolnu od folije,da ptica moze,pobogu,na nesto stati kad izadje ,krov i tu rolnu smo "fasadirali" kolaž papirom,krov pricvrstili malim žičicama sa bratovog novog autića i na kraju smo iskružili onu blesavu ptičicu sa naslovne stranice zadnjeg Kolibrica,zalijepili je na karton(u njenom obliku) i postavili da kao stoji na toj rolni ispod vrata uh,umorili smo se,ali nam je suer ispala....jutros su joj se djeca divila Muz je odveo u skolu i zove me na posao jutros i kaze "E jesi i budala,drugi samo malo obojili kutijice od čaja i probusili rupu
entuzijasta nema šta
18.12.2014, 12:06
Penelope82
264
Stvarno se trudim da se puno ne miješam i da sto samostalnije radi zadacu,ali kada kazu "uz pomoc roditelja",tu nastupam JA Ja bila uvijek odlican djak,onaj sto briljira...,a dijete mi hantal zivi-pametnica,ali sve kod nje moze hap-klap-izluuudiiii meeee
16.01.2015, 15:06
Penelope82
264
Mame prvačića,jeste li zive? Plase li vas sa drugim polugodistem? Kao sve ce biti puno,puno teze...Prvo polugodiste je kao igra,a onda postaje rutavo Ma,haj' bjezi
16.01.2015, 15:17
R&T@
5982
Mame prvačića,jeste li zive? Plase li vas sa drugim polugodistem? Kao sve ce biti puno,puno teze...Prvo polugodiste je kao igra,a onda postaje rutavo Ma,haj' bjezi
Bolje da sutimo, zar ne?
19.01.2015, 09:04
Penelope82
264
Moja skolarka se probudila jutros u 4h i nije vise mogla zaspati....valjda zbog uzbudjenja Jedva je docekala prvi skolski dan Prva je smjena i skakucuci je otisla u skolu