IZVORNA PORUKA: MarinaDK
IZVORNA PORUKA: Amrino
Da, a postoje i jako zbunjeni tinejdzeri i tinejdzerke koje drmaju hormoni i ni sami ne znaju ko su i sta su...Postoje homoseksualci koji su oduvijek znali sta su...ali daleko je veci broj onih mladih koji su "sveseksualci" ...koji misle da to tako treba, da treba istrazivati...jer propaganda je cudo. Homoseksualizam mene licno ugrozava na nacin jer mi ne dopusta da imam svoje misljenje o tome- odmah me proglasava fasistom jer ne prihvatam da je to normalno. Ne zelim da moje dijete sutra misli da treba da proba sve kako bi otkrio toboze sta je...Ne- to nije nesto s cim se rodis nego nesto cemu te okruzenje nauci.
Sjedim i kontam scenu tj zamisljam kako bi tebe fras zvekno da vidis svoje dijete da uzme npr barbiku da se igra, koja paranoja???Ili npr djevojcica uzme autic ,ali ne onaj barbi....Kako ces ti djetetu objasniti da se to dvoje razlikuje a oba predmeta podrazumijevamo pod igrackama...Ili uzmemo u obzir jednog plisanog medvjedica
Ja posla malo bukvalisat a ti nastavi momacki...Mislim da me nisi shvatila. Ja svom djetetu dam da se igra i "ne muskim" igrackama...Kupila sam mu sudice, ima jednu bebu jer mislim da je normalno i prirodno da i muskarci kuhaju i brinu se o djeci. Za razliku od nacina na koji se odgajaju djacaci na nasem brdovitom balkanu ja svom djecaku ne dam da se igra puskama, nozevima, pistoljima, da se tuce i slicno jer vidim veoma veliku vezu izmedju igranja takvim igrackama i ratova svakih pedesetak godina.
Kao sto ne valja ovo- mislim da nije normalno ni ici u druge krajnosti.
Ja cu svoje dijete voljeti i prihvatati bez obzira na sve pa cak i ako- ne daj Boze- bude homoseksualac, narkoman i slicno i trudit cu se svim silama da mu pomognem i olaksam...ali ne zelim da se moje dijete koje nece imati homoseksualne sklonosti sutra pita...pa mozda i ja jesam homoseksualac, svi oko mene jesu..kako cu znati ako nisam probao, na tv- u kazu da je to bolje...i slicno.
Drustvo ulvelike utice na nase poimanje svijete htjeli mi to priznati ili ne...a igranje sa poistovjecivanjem devijacija i normalnosti je u najmanju ruku opasno.
Na nama je da vidimo na sta ce nove generacije liciti...
IMRAN
03.03.2010