IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nisam vidjela...juce Bajram..pa sam saml ovlas pogledala temu...
Prvo koliko ti je pritisak? Koliko si kg dobila? Pijes li kafu?
Ja sam pila metildopa, i apaurin. Koliko pijes aldometa i koliko apaurina dnevno...uz te lijekove ide obavezno apaurin..ja sam pila 2X dnevno 2mg apaurin uz metildopu. Ako si kojim slucajem izbacila kafu, vrati je...kafa je diuretik. Kako piskis? Sa obzirom koliko pijes tekucine...Bitno je da ti je "piskenje" kako treba..jer visok pritisak moze biti i od bubrega. Onda slano...pokusaj ograniciti slano...samo koliko je potrebno...VAZNO, je da ne smijes so skroz izbaciti..samo umjereno soli. Ja sam dosta pila jogurta...Savjet ti nemam za internistu, jer smo u drugom gradu, ali bi trebala otici kod interniste na vasem GAK-u..
evo mene, pustili me s posla

moj je 140 / 90, 150 / 90..pijem za sad jedan aldomet i apaurin, a rekao mi ako bude i ivši onda dva aldometa. Mene brine jer sam tek 17 sedmica

ja sam uzela uputnicu za bolnicu, idem ja gore da vidim sa njima sta cu..jer meni glava puca

jedva je držim na ramenima...
hvala ti skvo..i cure ostale na savjetima...evo cekam muza s posla pa da zapucam u kantonalnu..
sve zavisi od ginekologa..neki odmah posalje u bolnicu dok se ne stabiliuzuje..a meni moj napisao lijekova i doza da ni sama ne znam kako sve da svarim...
bojim se..da sam barem više trudna

teta iz apoteke mi rece da odmah idem do bolnice

pih, hebemu...
beta 08.06.2011 3282 :)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru