IZVORNA PORUKA: palachinken
Rimljanka, tako je ohrabrujuće čitati tvoje postporođajne postove, pogotovo nama što po ćemo po prvi put na porod.
Tebi i svim ženama koje su rodile ovih dana želim svu sreću ovog svijeta
Hvala ti puno!!!!
Znam kako ti je...Ja sam,cini mi se,bila najveca kukavica ovdje...Nisam mogla spavati koliko sam se poroda bojala...
Da boli-boli..Ali izdrzi se... I stvarno se brzo zaboravi!
Ja sam na stolu dok su me sili,govorila kako vise nikad,nikad necu...Doktori i sestre se smijali..I govorili kako cu brzo opet doci...Ja kazem..hocu mozda,ali na carski...ž
I vjeruj mi,sad se gotovo nesjecam te boli...Znam d aje boljelo,ali kako ne znam. Da opisem,ili objasnim sad nekome tu bol ne znam,a to je sve bilo u proslu nedjelju...
I mogu samo reci,da bolove koje sam imala prije sale su meni bili bas podnosljivi. Ja sam cijelu noc hodala i disala... I jela Snickers...Odmorim,dodju bolovi,ja ih predisem i sve tako do 7 prstiju koliko sam bila otvorena kad su me u slau odveli...
U sali super bilo,ja prosfercovala mobitel,mada je slaba mreza,na porodjanom stolu sam je nekako uhvatila i napisala muzu poruku...
Dok nisam dobila cuvenu infuzijucu.... Onda su poceli bolovi...I to je sve trajalo od 8h do 9.45h kad se rodilo mamino sunce i mamin dukat...
I zato drage moje,obavezno na vjezbice..i disite..disite i samo disite...