Ja sam nedavno kupila svoju prvu bb kremu. Posto imama jako suhu kozu, bas sam istrazivala po netu i odlucila se za Catrice. Stavila sam je do sad dva puta i moram priznati da mi ne zateze kozu nikako. Trebam potraziti u apoteci i ovo dr.Pashino ulje od marelice jer je i ono izgleda dobro za suhu kozu
Kupila sam skoro BB kremu i kad je stavim vidi se da sam "namazana" i koza mi izgleda kao da je suha. Ali to samo na svjetlosti. To mi se desavalo i sa drugim puderima. S obzirom da sam pocetnica jos, vjerovatno nesto ne radim kako treba. Kako vi nanosite puder, sta prije pudera staviti (samo kremu?), sa cim je najbolje nanositi tecni puder?
Zanima me i koji korektor za lice preporucujete?
< Poruku je uredio Daliyah92 -- 12.1.2014 17:26:40 >
12.01.2014, 17:30
shej
103
Mozda ti ne odgovara taj tip kreme? Ja inace samo prebrisem lice vlaznim maramicama i stavim puder, vecinom onaj u pjeni, on odlicno prikrije a ne izgleda mi pretezak, stavljam ga sa onom "bockalicom" kao za rumenilo.. Ako stavim bilo kakvu kremu prije pudera, onda se sjajim previse
12.01.2014, 17:44
Daliyah92
644
I ja se sjajim Pa problem mi je sto sam blijede puti pa mi lice izbliza izgleda pomalo sareno I onda to pokusavam prekriti, a bolje bi mi bilo mozda da probam neku masku za lice, ili tako sto
12.01.2014, 18:05
Visnja RR
15102
mozda ti ne odgovara ta BB...nr meni nije Nivea BB uopsteodgovarala
uzmem Farmasi CC boju od srednje rema tamnoj i odična .... ali sam korisitila samo ljeti.... prebrisem lice tonikom a onda stavim CC
sad koristim prvo kremu pa onda puder Shiseido ponekad a ponekad max factor face finity
uvjek sam imala lice koje se brzo ucakli...ali s godinama se naviknes...kad pređeš 40.godinu bude ti drago kad skontas da nema bora
12.01.2014, 18:07
Galicia
2433
Ja ne stavljam kremu prije pudera ili BB kreme. Cini mi se da bi bas bila ko porculanska lutka.