IZVORNA PORUKA: ErminaEnes
cao cure nova sam ovdje .. e ovako posto sam trazila po forumima teme gdje jedan supruznik jos nije spreman za bebu pa nisam uspjela da pronadjem pa sam se obratila ovdje nadam se da ce te mi dat neki odgovor kako da se ponasam u daljem svom zivotu...u braku sam nepunu godinu dana ja zelim bebu i to jako nemogu da kazem da djecu obozavam jer samo se dragi Allah moze obozavat ,al mogu rec ih jako volim...nomedjutim muz mi jos nije spreman za e stvari da li se neko nalazio u tom stanju...pokusavam na milion nacina da ga ubjedim al jos ne uspjevam..sta vi mislite o tome sta bi ste vi radile na mom mjestu...
Nisma bila u ovakvoj situaciji...u principu znam za orbute slučajeve gdje žena nijes spremna za trunoću...
donek ih i raumijem, trunoća je stanje koje koliko radosti donosi nekim donese i određene pormjene kako fizičke tako i psihičke...no većina žena o kojima govorim se pomirila sa tim i dans su divne i presrtene majke.
Mislim da sa svojim suprugm trebaš otvorenije razgovarati...
što je u pitanju te dovodi do njegove ne premnosti...
relano on neće biti trudan, neće nositi bebu 9 mjeseci, neće ići na porod...te mi njegova nespremnost može smao ličiti na strah od budućnosti možda finansijke, ekgistencijalne strane...
mislim da je sasvim ok da se supružnici dogovarju o planiranju porodice...
sagledajte zajedno njegove razloge koji su portivni da sada u ovome trenutku radite na bebi...možda je on čisto praktičan, možda čeka neka bolja vremena po pistanju posla, stana itd...
Nadam se zajedno i lijpim bračnim razgovorm će te prevazići trenutno neslaganje.