IZVORNA PORUKA: Dalil@
Nekad sam ljuta na sebe ali se slazem s tobom, hanady
Vidjala sam i previse "izguzvanih" muskaraca na visokim pozicijama cije zene nisu nalazile za shodno da ispeglaju muzu
Treba ono drzati svoja prava ali ne po svaku cijenu. Uvijek se sjetim svoje rodice kad je rekla: "Lahko je "srediti" onog koji je odgojen tako da se da srediti"..
Helem, ravnopravnost svakako ali s mjerom ;)
ja stavrno ne mogu da pustim svoga supruga na poslovni sastanka izgužvanog. Muškarci imaju neki čip u glavi pa i ne vdie one ružne ćizeeeeeeeeee složenog veša a ne peglanog na rukavima košulja ili majica.
Moj bi obukao sam al ja ne dam dok ne ispeglam...mene sramota da jedan akademski građanin gradom hoda kao da ga je krava žvakala. i u krajnjoj lini šta bi jednom zdravstvenom radniku rekli oni koji dođu kod njega u ambulanetu kada bi na njemu vidjeli izgužvano bijelo odjelo...fujjjjjjjj....
I evo sad na forumu sam usput peglam veš...divim se lijepim malim starima svojih curica...kućom mi miris se širi čistoga veša a ja sam sretna jer sutra one će uredne iz kuće izaći. zar to nije OK i normalno...ako je bolesno da mi djeca budu uredna onda živjela neravnopravnost spolova.
a ono što znam i što sam do sada doživjela...da sam ja slaba toliko da ne mogu da ispeglam to bi uradio moj suprug, na svoj nbačin, daleko drugačiji od mog naravno ali uradio bi bez neke pompe...te ja ne vidim nikakvu posebnu pompu u tome da ja to radim kao majk, domaćica...a imama gdje biti karijerista, ljubavnica itd.