IZVORNA PORUKA:  mama alma RR 

Mamaajna, kakve su to cirkoni navlakeke, ja sam imala cirkonnekada davno, trajao mi dvije godine, to bih opet ponovila, pod uslovom da opet dugo traje,čula sam nekoliko cura i žene koje u stavljale, ali niko nije tako dugo imao cirkon, nažalost ova moja više ne radi ovdje, tako da mamaajna nadam se da ćeš me obradovati  

mama alma ev sto su cirkon navlake    
Cirkon je najnoviji materijal u zubnoj tehnici i odličan je jer je  bijele boje i prosijava svijetlo. Naprimjer od njega vam se NEĆE  pojaviti ona siva crta uz desni oko zuba koja se zna pojaviti  od čelika  odnosno njegovih oksida. Cirkon se koristi najčešće kod prednjih zuba i  izuzetno prirodno se spaja sa desnima (ako je rad dobro napravljen).  
     Na slikama ispod možete vidjeti metalnu i cirkonsku konstrukciju prije nego li je stavljena keramika.
      Keramika ima raznih, na tržištu je relativno veliki izbor, tako da se  nemože reći da svaki tehničar koristi istu keramiku. No po sastavu i  krajnjem izgledu sa svim kvalitetnim keramikama se može postići  individualna boja koja vama paše, odnosno vašim prirodnim ili umijetnim  zubima. Da spomenem i druge materijale koji se najčešće koriste za  podlogu keramici, osim cirkona koj je najbolji i najnoviji tu su još i  čelik i zlato. Danas su to nešto manje cijenjeni materijali u odnosu na  cirkon koj je, izgleda, budućnost. No zlato je ipak cijenjenije od  čelika i također se najčešće koristi u fronti odnosno na prednjim  zubima. Da ne izostavim press keramiku koja je također bezmetalna  keramika i također je iznimno kvalitetna.        

2. ICSI Bahceci-Sarajevo 
 26.06.2015 - Beta 73-80 biohem 
 3. 17.11.2015 Beta 0,1 
 4. 30.09.2016 Beta pozitivna 
 10.11.2016 Spontan 
 5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna