IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
moja je imala 6 g i 5 mjeseci kad je posla u skolu...plakala mjesec dana svaki dan ... "nedooostaaajeeee mi maaaaaama"...pa kad joj je tata otisao na put "neeeostajeee mi taataaaa"...vec sam pomislila kako ce je sva djeca dozivotno zvati kmeza....
a onda odjednom klik..... plače joj se kad dođe vikend .... zadnji dan polugodista ona i njena najbolja drugarica grcale od suza u dvoristu..... "nedostajaces mi...nedostajace nam uciteljica ... ne želim raspust" ..... (a dobro plačipi*ka na mamu).....
mislim da je bila spremna za skolu.... a voljela bih da je imala malo vise od 6 g i 5 mjeseci.... nekad tu svaki mjesec zna biti ko godina ....
jel Asja plakala u vrticu? ipak je i tamo provodila dosta vremena....nije valjda da u skoli bude duze nego recimo u vrticu...pretpostvaljam prvi razred cas dva tri i kuca...osim djece koja idu u produzeni
KOja je razlika vrtica gdje provede 8 sati i skole par sati...ili je drugacije
znam da se igraju vise u vrticu i imaju vise slobode.. nije valjda da je skola bas toliko stroga u pocetku...
ja kad sam krenula u skolu ja sam stalno plakala...ustavri ja sam plakala i kad bi otisli na izlet....cak sam bila 3 osnovne kad me je mama vratila sa mora...seka koja je starija godinu od mene ostala...a mene vratila koliko sam plakala za mamom
nadam se da decko nije bacio na mene..
Razlika između vrtića i škole je u mnogo čemu...
a evo inako odokativno...sjedi u klupi, ne može hodati po prostoriji kad je njemu/njoj ćeif, nema pričanja kad god ti šta padne na pamet, moraš pisati , crtati i bojiti kad kaže učiteljica nije ko u vrtiću ako ne obojiš danas završit ćeš sutra il nikad
Ima razlike...
U vrtiću se igra i na poludnevnom boravku u školi za ta tri sata nema igranja bogami ....a i odmor veliki prvačići ne izlaze uglavnom van u dvorišta i ne mješaju se sa velikim pa sjede u klupama i jedu sa svojih krpica u miru i tišini...e sad ima djece mogu to a ima ih bogami ne kontaju da moraju tako

pa im onda frkica....
Mislim nije škola bauk...
ali je to škola...ljudi božiji shvatite da su to obaveze ...prvi razred je hajd i nekako al što prije krerneše u prv prije si kod nastavnika u životu...e u III i IV dosta se toga iszbistri već...
Nekažem ja ima djece koja su nadarena, pametna i mogu se nositi sa starijim do sebe jer ipak većina u razredima je starija do djeteta upisanog prije nego zakon nalaže...
ali nisu sva....a krenu uredno krenu prođu testiranja i onda belaj, suze i plač i sikiracija kad se ujutro bude i moraju sa ruksakom preko vrata...
Moja velika je po nekim parametrima znanja i ponašanja mogla vala i sa 4 godine u školu ( da joj materm mandrkne namah

)
a moja malena sad mora krenuti a bogami ona me zna gađati majicom ujutro što je budim

a kamoli što mora da nešto oboji do početka do kraja...
a ja je dati moram i proći će ona testiranja 100% jer i čita i piše i engleski zna i sabiranje i oduzimanje uz seku no karakter njen smao ja i ostatak ukućana vidimo u 4 zida

e valja se meni sa time boriti

al žuta je to...kako je otrovnica tako je i maza...pregurat ćemo