IZVORNA PORUKA: kolacic
danas smo se vagali i teski smo 4.050 kg i dugi 54cm... mjesec nam je dana i samo smo na hippu, a imali smo 3100kg i 51 cm kad smo se rodili...
jel velika razlika kad je dijete samo na hapama, a ne doji, u smislu hoce li se ugojiti brzo i koliko je ustvari to sto ne doji utice na razvoj djeteta ? Ja sam morala prekinuti dojenje...
Samo nemoj pretjerivati sa AD mlijekom, po principu kad god plače da pripremaš flašicu, pokušaj da se pridržavaš uputstva, eventualno šta sam ja radila je da sam davala češće obroke ali po manje ml tako da u zbiru na taj dan dođe približno isto. To što ne doji ne utiče ništa na razvoj dijeteta ako misliš na zdravlje, imunitet i sl. barem u našem slučaju hvala Bogu, par puta koristili paracetamol i flonidan za osip.
Znam dosta beba koje su dojile po prva 2-3 mjeseca i bile pravo mršave i nakon prelaska na AD se fino zaoblile, znači da dojenje nije bilo uspješno iz bilo kojeg razloga.
Isto tako znam bebu koja je isključivo dojila prvih 6 mjeseci a doji i nakon godine koja je baš pravi bucko i nikad nisam vidjela napredniju bebu koja doji, otprilike jednako kao i moja Adna koja je pila AD.
Isto sam i ja tako razmišljala šta ako se previše udeblja od AD ali nakon 6 mjeseci kad smo smanjili broj flašica i prešli na voće i povrće napravi se neka ravnoteža i i lakše je kontorlisati.
Sve zavisi od apetita djeteta, teško da se na to može uticati, možda sirupimima ali je najbolje kad dijete ima dobar apetit a ti onda samo kontrolišeš izbor i koliko kvalitetnu hranu jede.
Ja imam jednu malu pa skoro da je buckica koja skoro uvijek može jesti pa često razmišljam i brinem da ne pretjera, forsiram voće maksimalno i tako...
Znači opusti se do nekih 6 mjeseci i onda ćeš moći kontorlisati jer od voća i povrća sigurno neće biti nezdravo debel.