Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
mozda neko ima iskustva sa povisenim enzimima jete kod djeteta! moja djevojcica ima povisene vrijednosti AST: 232 (15-37 normalne vrijednosti); ALT 397 (30-65 normalne vrijednosti). radili smo i markere na hepatitise, ali oni ce biti tek za 10-tak dana. do tada ne znam sta cu, jako se brinem. mozda neko ima iskustva, pa da me posavjetuje!
09.10.2009, 11:09
mamma mumi
1074
A koliki je biliribuin, i ima li ti djete kakve tegobe, povrača li, temperatura, zutilo kože i sli i koliko je staro. Povisene vrijednosti mogu biti kod hepatitisa, a i kod nekih viroza
10.10.2009, 10:27
dijanica
5
bilirubuni dobri, markeri hepatitisa negativni, opste stanje djeteta dobro....vjerovatno neka viroza...
24.12.2009, 21:53
pashy
8
I Dijanica sta bi s nalazima??? Sta kazu doktori za te povišene enzime jere? Imal kakve terapije? Ja juče radila nalaze i kod moje bebe su povišeni enzimi jetre AST 80 ALT 79 laktati 4 , al nemogu doc na red kod doktora da mi pročita nalaz.
24.12.2009, 22:24
mamma mumi
1074
Dijanica a je li ti bio sta bolestan pa si radila nalaze? Moze biti i infektivna mononukleoza,ali u svakom slucaju uradi ultrazvuk jetre i ponovo kontrolisis enzime da vidis da li su se smanjili