cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Prvačići

clock-img

15.10.2018, 08:42

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350


IZVORNA PORUKA: bejbibi

Lulu e bas mi je drago da i kod nas ima bar slican sistem . Ne treba ih vec od prvog dana mucit sa zadacom,ucenjem pjesmica i gluposti. Sve u svoje vrijeme .
Mi smo isto u cetvrtak imali prvi roditeljski sastanak i nije nam individualno pricala o djeci jer kaze nema sta zasad . Opcwnito su divan razred i divno se slazu .
Ono sto potencirqju uciteljice jeste individualni razgovori sa roditwljima mimo roditeljakog sastanka . I za to imaju vrijeme i dan kada i tablicu gdje se roditwlji opisuju ...nema ovdje banuti kad god hoces .imas red i svi to prate.
I to mi se svidja da traze od roditelja da se angazuju. One koji necw pozovu ih sami ucitelji. I to su trazile bar 1x u 2 mjeswca zasad .jer nema potrebe cesce .
Hah ,aktivnosti ...drage moje ovdje bas paze na to .
Svakom uceniku ce se dodijeliti knjizica u koju ce se upisati dal zna rolanje, igranje loptom, skijanje ili plivanje, voznja bicikla ... znaci to dijete mora sve da zna ...zatim ce do aprila imat sansu citati knjige i pricati pred razredom i za to se dobiju nekw znacke koje se upisuju u tu knjizicu . Ko ispuni sve to dobija neko zltno sunce znacku i neku nagradu .
Pored toga imaju knjizice od zubara gdje svaki mjesec imaju pregled (dolazi im obavezno zubar u skolu) i daje pecat za taj mjesec na osnovu kakvi su zubici . A gledaju tako sto im daju neku bombonicu koja oboji zube u pink i na osnovu toga vide ko ima ciste ko pok arene zube .. M vec ima dva zeca pecat i to ke kao najbolji pecat user posted image pazimo na higijenu ...
Eto raspisah se malo ..cisto onako informativnouser posted image



Puno jako puno sličnosti sa našom školom i njihovim programom zaista. A kada spominješ zlatne značke, to je još od Ex Yu ostalo, znači nije izumrlo hehehehe. Ja sam u Bgd početkom 90ih kada je još bio na snazi stari plan i program u drugom razredu osvojila zlatnu značku za 30 pročitanih lektira u mjesec dana, i znam da sam jaaaako ponosna bila zbog toga hahaha.

Ugl. i mi imamo te individualne informacije 1 na 1, a roditeljski je bio na početku informativni pa pravi, i mislim da će biti na kraju polugodišta osim ako ne bude bilo potrebe, za sada učiteljica kaže da su djeca super, lijepo su se snašli, dobro funkcionišu zajedno i za sada vole dolazak u školu što joj je najvažnije za taj sami početak.

user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

15.10.2018, 09:49

clock-img

bejbibi

pencil-img

2795

Ah ,znaci to je jos od ex yu user posted image ... znam da je i mm imao te zlatne znacke jos tad . Isto 90tih ovdje u slo .
Uglavnom to je dobra motivacija djeci .medjutim iako moj M zna citati na slovenskom ,ne zna pricati jos uvijek .vise rqzumije ...pa ni ne moze ispricat knjigu . Al ima vremena do aprila pa se nadam da cemo nesto i procitati user posted image odnosno ispricati pred razredom jer citamo jos od pocetka . Svaki petak idu u biblioteku i uzimaju po 1 knjigu .onu koju procitaju vrate ,uzimaju drugu i tako...
Uglavnom lijepo im je , uzivaju,igraju se .nikakvog stresa ...
Cak je uciteljica naglasila da kad krenu sa zadacom da ih n forsiramo i ispitujemo sta imaju za zadacu,sta su radili i sl jer im je cilj da djeca sami zapamte i da nam sami kazu .da osjete tu idgovornost .tako da i ako zaboravi zadacu nije problem uradit ce naredni put ...

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

clock-img

15.10.2018, 10:57

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Ma super zvuči sve baš mi se sviđa, eto hB i kod nas je mnogo slično i ja sam lično pravo zadovoljna :)

A knjiga je zakon, ja lično obožavam čitati, a i seniorka je ista, ona već godinama čita redovno bukvalno iz hobija, tako da joj lektire dođu kao razonoda a ne kao zadatak hehehe.

Juniorka još ne zna čitati, tek slogove slaže pa nadam se da će se i njoj svidjeti čitanje kada ga savlada :)

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

11.04.2019, 12:03

clock-img

Crnkica

pencil-img

130

Pozdrav,

Kako vaši prvačići sa pisanjem diktata,jesu li već savladali ili imaju problema..Kako sa čitanjem?

clock-img

14.04.2019, 10:26

clock-img

Iammom

pencil-img

22

Ćao, ćao :)

Pa zna čitati mada ga duže riječi zbune pa onda čita na slogove... Ali dobro, ide na bolje :) Diktati su u principu ok, tu i tamo zna  neko slovo promašiti ali... Vježbamo. Ima problem sa rukopisom, ružno piše skroz mada nisam ni ja ništa bolja. 😂

_____________________________


¦2011¦

clock-img

15.04.2019, 08:21

clock-img

vedada

pencil-img

-206

kad smo kod ćitanja moja ćita još uvijek slovo po slovo, ne znam da li je to dovoljnio. Povremeno vježbamo pisanje, al još uvijek joj po negdje fali slovo.


_____________________________

A 2012
E .2015

clock-img

24.09.2023, 13:05

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Vidim da tema dugo nije aktuelna a trenutno u mom životu najaktuelnija 😊Ima li vas još mama đaka prvaka ?Kako se nose vaši prvačići sa obavezama?Kako vi iskontrolišete i uvodite im plan rada domaćih zadatak ?Ako ima voljela bi da razmjenimo iskustva  ❤️

_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

25.09.2023, 23:55

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

manuela RR user posted image
mame su nam se odavno uspavale
kod tebe dva prvačića...OŠ i SŠ user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Zadnji članci

article-img