Celulit (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje



Poruka


Ivona RR -> Celulit (20.3.2007 16:13:09)

Kako se borite protiv celulita?




Anoniman -> RE: Celulit (20.3.2007 16:55:43)

Nikako! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Yuna -> RE: Celulit (21.3.2007 0:22:20)

ni ja se ne borim...nema mu lijeka za sad.

vježbanje je naj, ali trenutno ne smijem...jedva čekam da opet mogu!




ladybug -> RE: Celulit (21.3.2007 10:04:45)

 
Jos jedna dobra strana fitnesa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Mislim da kreme nisu toliko efikasne kao vjezba. Mozda neki programi za skidanje celulita u kozmetickim salonima daju rezultate. Imate li vi iskustva?




Lejla K -> RE: Celulit (21.3.2007 10:50:01)

Ja sam koristila neki gel koji se nalazio u flašici koja je ujedno bila i masažer. Stvarno je bio efikasan, ali je tražio veliku posvećenost i vrijeme da se nanese. Takođe sam koristila preparat koji djeluje na nekakvom hronološkom principu (jedan stavljaš u veče, jedan u jutro) i on mi je takođe djelovao efikasan. Sve sam im imena pozaloravljala, prvi je bio Bio-nešto, a drugi nešto kao Lansil ili nešto tako. Moram ovdje napomenuti da moj celulit nije od neke tvrdokorne vrste i da ga nema baš previše.




Happy -> RE: Celulit (26.3.2007 10:54:15)

Celulit se ne može "izliječiti" samo kremom.
Potrebno je vježbanja, poslije vježbanja se namazati i puno tekućine. To je najbolji recept.
Mada sam čula za Afroditine hlače da su super. Obuku se ( bilo bi dobro namazati se i njihovom kremom za celulit, mada i nemora ) i onda sat vremena aktivnosti npr.pospremanje kuće. Kažu da je zaista dobro i efikasno.




Ivona RR -> RE: Celulit (26.3.2007 15:27:53)

Moram vam reci da je masaza zakon, i ne morate se mazati nekom anticelulitnom kremom, dovoljno je da ono cime se mazete bude dovoljno hidrantno.

Ja probala i fakat djeluje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lejla K -> RE: Celulit (27.3.2007 10:42:09)

A ko te je masirao? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ivona RR -> RE: Celulit (27.3.2007 11:49:11)

Kako kada nekada sama, a nekada i dragi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lejla K -> RE: Celulit (27.3.2007 12:27:32)

Kod mene je malo teže [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], nekako mi je teško da to kvalitetno odradim sama, a MM je totalni antitalenat za masažu (da nisam vidjela, ne bih vjerovala)




Ona -> RE: Celulit (14.5.2007 21:54:29)

Najbolji tretman je vjerujte vježba i unošenje tekućine u što većim količinama, i to nejbolje je piti čistu vodu. Pomaže vjerujte i za celulit i za suvišne kilograme.




Aida -> RE: Celulit (8.6.2007 23:20:39)

Slažem se s tobom i za vježbe i za unos tekućine u organizam. Sve je to jedan veliki plus za naše tijelo, ali nije se baš lako riješiti tog ''problema''.
Danas ima veliki broj preparata za uklanjanje celulita, a da li su učinkoviti, to je veliko pitanje.




AIDA RR -> RE: Celulit (9.6.2007 0:34:12)

Kažu da puno pomaže piti jabučni kis ili čisti limunov sok, naravno sve to razrijedito vodom. Jeste li probale cure? Naravno da je občina voda broj 1, ali jabučni kis i limun kao još brže uklanjaju celulit. Ja mislim da je obična voda + masaža ispod tuša + rekreacija najbolji ljek za uklanjanje celulita.

Da li je koja od vas pokušala ukloniti celulit sa kakvim preparatima uspješno? To me zaista zanima!

Veliki pozdrav svima!
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




iva1974 -> RE: Celulit (28.5.2008 11:51:52)

ova tema je opet aktualna.jel koristite kreme i tretmane i koje?




Anoniman -> RE: Celulit (28.5.2008 12:02:24)

ova tema je uvijek aktuelna! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Celulit- mrski neprijatelj br. 1! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  procitala sam milion tema i u principu mislim da i najobicniji losion za tijelo moze biti ucinkovit jer je u borbi sa celulitom najbitnija masaza. Mada, vjerovatno postoje preparati koji daju neke rezultate, ali trebaju se nanositi ujutro i navece, svaki dan i to dobro dobro utrljati. Ja sam vise pristalica kucnih metoda, mada sam nekoliko puta isukala novcanik i debelo placala sredstva od kojih nisam vidjela rezultate. Sad se trudim da podrucja bedara i zadnjice tusiram sto hladnijom vodom jer celulit navodno ne podnosi hladno, a uzela sam neki nivein piling koji ima bas krupna zrnca i onda se obavezno uz tusiranje dobro izmasiram tim pilingom. Srecom, moj celulit jos uvijek nije kritican, pa se i ne sekiram toliko. kakav li je ovaj sad novi garnier sa masazerom?




amlatifa -> RE: Celulit (28.5.2008 16:31:48)

Ja koristim anticelulitnu kremu od avon-a i mogu vam reći da je OK. Puno mi je pomogla




bucca_sa -> RE: Celulit (28.5.2008 17:22:02)

ja planiram da kupim garnier ovaj masazer tj. celulit gel novi na trzistu kazu da je super pa eto da i to probam  .. jabucni ocat zaboravite razara sve zivo nije zdrav dovodi do stvaranja kamenca u zuci a nedavno je u sarajevu umro mlčadic od 21 god. koji je pio ocat misleci da ce smrsati tako brzo... 




hanabanana -> RE: Celulit (28.5.2008 17:23:28)

KOji mladić??




bucca_sa -> RE: Celulit (29.5.2008 7:17:56)

pa ime i prezime mladica neznam , al mi je prijateljica to rekla jer zna da ja malo malo eksperimentisem sa nekim tabletama . pa me lijepo upozorila... a kadse kupuje jabucni ocat tablete ili da mutis sa vodom ako ti prodaje strucna osoba uvijek ce tebe pitati koja si krvna grupa jer ocat razrdjueje krv ....




Anoniman -> RE: Celulit (29.5.2008 12:41:32)

Ja sam cula da je za celulit super talog (toz) od kafe, jer ionako svaka krema protiv celulita kao osnovni sastojak ima kofein. Dakle, kad se popije jutarnja kafa, jedna dobra masaza-piling tozom i rijesen problem. Ja nisam nikad probala ali sam upoznala nekoliko cura koje to koriste i kazu da je super!




Anoniman -> RE: Celulit (31.5.2008 22:56:01)

ja se bas danas mazem ovim mazama i uljima i gledam sta se desava, a nista ne mogu uciniti protiv.. Ja sam se prije trudnoce udebljala nekih 7 kg., na puniju ali taman liniju, a sad sam sedmi mjesec i nisam puno dobila, opet nekih 7kg., ali kad se to sve sabere dobijemo za rezultat masala izgled i gledam butine, pune neravnina koje se vide golim okom...a koliko ja znam u trudnoci se ne smiju koristiti nikakvi anticelulit preparati, a da je sama masaza ucinkovita-nije, jer se masiram svaki dan i-sipak! A poslije trudnoce prvo kile, pa celulit, a Bog zna kako ce mi se jos koza otegnuti-joj,joj,joj... Mozda je neka bila na kakvom kozmetickom tretmanu, pa da se odsad tjesim time, ako je efektno..




Koalinka -> RE: Celulit (28.6.2008 15:11:43)

Kad smo vec kod ove uvijek aktuelne teme, da podijelim s vama i moje iskustvo. Nisam neka "uzgajivačica" celulita, ali po bedrima i gluteusu, e tu ima. Isprobala sam "Lipofaktor" kremu (50KM), jeste efikasna, ali je žara, koristi se ujutro i uveče, nakon mjesec dana discipline, koža je zategnuta, nježna, ravnija, ljepša fakat na oko. Pošto je to bila priprema za more, nakon toga sam pauzirala jedno vrijeme. Onda sam prešla na domaći "gel protiv celulita"-to je pravi naziv, proizvođač Cydonia-Gračanica (4,5KM-125ml). Korištenje je isto ujutro i uveče, divan miris, mješavina čistih eterskih ulja (ruzmarina, geranijuma, ruže, čempresa, atlaskog cedra i kombave) u podlozi od gela. Zadovoljna sam učinkom, svaki dan se mažem nakon tuširanja, gel i hladi, divno miriše i ima efekta. Ali se slažem sa prethodnicama da je pored toga jako važno uzimati dosta tečnosti, prvenstveno vode, ne konzumirati gazirana pića, suhomesnate proizvode, čips....... i dosta hodati ili vježbati. To je tek prava kombinacija u borbi protiv "narandžine kore". Sretno svima u nastojanjima!




sarah -> RE: Celulit (4.7.2008 12:00:34)

IZVORNA PORUKA: Koalinka

Onda sam prešla na domaći "gel protiv celulita"-to je pravi naziv, proizvođač Cydonia-Gračanica (4,5KM-125ml).


A gdje si kupila taj gel protiv celulita?




mišur -> RE: Celulit (5.7.2008 16:52:06)

Meni samo masaža pomaže, i to profesionalna, a ne da se ja masiram sama.
Prije trudnoće sam išla godinama, i nisam ga imala, bar se nije vidio golim okom (a kad stisneš, bogami ga je bilo). Održavala sam ga, i nisam imala problema.
E, u trudnoći ga se nakupilo, pa sam ja jedva dočekala da prođu babine i da krenem ponovo.
Išla sam par tretmana i već je dosta bolje. Sad planiram otići jednom u nekih 20-ak dana, to mi je dovoljno da održavam.
U Banja Luci je masaža anticelulit 20KM, kakve su cijene kod vas?
A mažem se Nivea Goodbuy celulit, i ne znam šta bih rekla.Ja se više namažem onako reda radi, da se vodi da sam se nečim namazala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Happy -> RE: Celulit (7.7.2008 12:44:38)

 Ja sam ga odnedavno dobila. Nisam ništa korsitila, sada sam kupila GARNIER roll on masažer sa gelom, kažu da je dobr5a, mada ja nisam baš disciplinovana.... I mene Koalinka interesuje je li taj gel ima samo u Gračanici?
Ali puno vode i vježbe.... pa onda gel....




Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>