Amrino -> RE: Frutolino, Rižolino, Keksolino... (25.12.2008 12:13:40)
|
IZVORNA PORUKA: sanny Drage mame, dobila sam cokolino iz bosne tj mama donijela da bebica proba ali zbog veliki prtljaga donijela ga je samo u kesi a ambalaze nema. Pa me zanima kako se to pravi uopce i od koliko starosti beba smije da jede?? I ako neko zna sadzaj bilo bi mi od velikog znacaja.. hvala IZVORNA PORUKA: anitaMO moze od 8 mjeseci.stavis mljeko toplo ili hladno i koju kasiku cokolina i dobro promuckaj i to ti je to.ukucaj na guglu cokolino pa ce ti izbaciti stranicu. IZVORNA PORUKA: ElmaB I ja sam tako pocela otprilike sa 8 mjeseci. I nikada ga nemoj praviti previse gusto, jer dok hranis dijete cokolino se sam zguscava. Bolje rjedji, pa ce se on vec sam zgusnusti, a i beba ce ga lakse progutati. Kada je pregust postaje ljepljiv! IZVORNA PORUKA: kana mmm kupim i sama pojedem Tarik je jos mali za to,na moju radost IZVORNA PORUKA: mamina cura Koliko ja znam, cokolada ne ide prije godinu IZVORNA PORUKA: Aminad I meni se čini da čokolada ide tek s godinu ali opet svaka majka će sama odlučivati ali me jako puno nerviraju proizvođači. Prije par dana htjela sam da kupim nestle žitarice i imala sam izbor s medom( ) ili čokoladom! Ni jedno ni drugo ne ide prije godine. Ja vjerujem da su unutra tek arome meda i čokolade i da je prilagođeno djetetu od 8-9mj. ali je baš bezveze pogledati. Ja se zaista izvinjavam ovo i nije tema i nema veze sa postavljenim pitanjem ali pošto je već odgovoreno na pitanje ja sam morala da iskoristim priliku ida se istresem na proizvođače . IZVORNA PORUKA: dinaa Ja sam cokolino uvela od 10 mjeseci ali moja princeza uopste nije odusevljena i nece da jede ali karamelino smaze u tren oka IZVORNA PORUKA: sanny Ja sam probala i onako pojela je mada vec drugi put nece.. al sam zato ja pojela kod nas u danskoj uopce nema ni keksolina ni medolina ni nista..sve je od zitarica i onako monotono.. ja pravim domace mislim da je zdravije.. pozz IZVORNA PORUKA: mamina cura Ma nije nikakva prednost sto imamo kupiti toliko industrijskih pripravaka. Ko zna sta je unutra i da li je to dobro za male bebe Ipak je bolje, ako se moze, kuhati sama i onda davati. Kao da je problem skuhati karamelino ili cokolino? IZVORNA PORUKA: adannn ja svojoj bebi dajem rižolino i to jaaako voli,međutim keksolino joj ne prija mada meni ima duplo bolji ukus.Čokolino još nisam probala jer joj je tek 6 mjeseci.A to da se čokolada ne smije prije godine dana,pa nije čokolada upakovana u čokolino,čokolino je prerađen.Probajte čokolino pa ćete osjetiti da nije kao obična čokolada. IZVORNA PORUKA: bebacha ja nemam nista protiv cokolina.mojoj malenoj je 6 mjseci pa nam je jos rano za cokolino ali jedva cekam da ga pocnemo papat.ssssssssss i mama voli cokolino IZVORNA PORUKA: lejlašh Ja sam kao mala mogla jesti samo rižolino i uvijek su mi oči ostajale ne drugim hapicama (celijakija). Zato sam kao velika sve nadoknadila Srećom Merjem nema tih problama ,hvala Bogu, ali ona ne voli za sada te hapice, a i malo mi je teško a one koje se prave sa mlijekom, jer ona doji i slabo podnosi ostala mlijeka - odmah se izaspe oko usta, ali srećom brzo prođe. IZVORNA PORUKA: jasmina_mm I ja sam pocela davati sinu cokolino ali sam onda cula od vise osoba da dojenje i cokolino nikako ne idu zajedno jer imaju neke supstance koje se ne podudaraju, eto kao da mu dajes hapu ok ali dojenje i to nikako pa Vas molim ako koja od vas zna je li to tacno da mi javi jer sam mu ukinula cokolino a strasno ga je volio. Pozzz IZVORNA PORUKA: adannn jasmina ne vidim razloga zašto mu ne daješ,ako si već počela bebi davati običnu hranu odnosno onu koju smije sve zavisi ako bebacha ima više od 8 mjeseci ŠTO DA NE IZVORNA PORUKA: kana ja sam pocela davati pomalo da lizne cokoladu i monte(malo vise od lizne),cokolino jos nisam,ali hocu uskoro:) MM i ja jaaako volimo cokoladu ,pa je vjerovatno nasljedno. IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: adannn jasmina ne vidim razloga zašto mu ne daješ,ako si već počela bebi davati običnu hranu odnosno onu koju smije sve zavisi ako bebacha ima više od 8 mjeseci ŠTO DA NE Zato što u čokolinu ima pregršt stvari koje dijete do godinu dana ne bi trebalo jesti: šećer, čokolada... IZVORNA PORUKA: camm ja sam svojoj davala i hvala Bogu nista joj nije bilo nemojte sad zenu prepadati nek svak odluci kako njemu odgovara. IZVORNA PORUKA: mishka I ja sam svojoj djeci pocela uvoditi cokolino sa 8 mjeseci jer tako i pise.....Ne sadrzi samo cokoladu i secer,vec i druge supstance,ako sto su:vitamini(B1,B2,B6,C,E,folnu kiselinu.itd.)A i na samom pakovanju pise "djecija hrana",tako da ukoliko ti djete zeli,odnosno,voli cokolino, zasto ne??? Pa pobogu mili,nek se navikava malo i na secer i cokoladni ukus,jer nece mu sad to biti osnovni obrok,vec cisto da djete "zasladi".... I Jasmina nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom,ako ti je djete bas volilo cokolino,mislim da mu nisi trebala ukudati.....neka i drugih stvari pored dojenja....naravno ako je dosao do dobne granice kada se smije davati cokolino!!! IZVORNA PORUKA: medavi IZVORNA PORUKA: camm ja sam svojoj davala i hvala Bogu nista joj nije bilo nemojte sad zenu prepadati nek svak odluci kako njemu odgovara. tako je cam i moji su jeli a i dojili a bome nama su mame przile brasno pa pravile supicu i hape! IZVORNA PORUKA: adannn nemam više komentara zaista,uglavnom neka svako daje svojoj djeci šta hoće...Pa mnoge su nana stvari davali koje nisu sada nama uredu ali živi smo bože.....
|
|
|
|