RE: da li vasa beba mirno spava? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


sporty mamaa -> RE: da li vasa beba mirno spava? (5.10.2011 23:06:20)

Podoh pisati post i vidim tvoj miskice... Kod mene ista situacija, ja evo vec ludim, nije mi jasno kako tako mala beba moze toliko biti budna. na rukama zaspe cim je spustis, place, histerija, a ima samo 15 dana. Vec su me poceli ubjedivati da joj dam ad, da je gladna... Ja vise ludim, cak i starijem djetetu jedva uspijem dorucak dati, a ono malo vremena sto odspava koristim da nesto uradim po kuci. Sad, mozda su grcevi, mozda je gladna(mada nece da sisa)... Ja jednostavno ne bih htjela da je naviknem na ruke, nisam ni stariju, a jos je premala da je pustim da place... Ima ko kakav savjet....




mishkica -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 8:38:14)

Sporty, i moja je bila jedan dan u komadu 18 sati da nije spavala osim drijemanja na cici, izludila sam bila, bradavice od neprestanog dojenja uzasne bile, ona samo place a i ja bi s njom u duetu plakala i nisam znala sta cu,,jos kad ti neko dodje i kaze bebe samo trebaju jesti i spavati, malo sutra moja samo jela i plakala, a tako mi je bilo tesko gledati..ja je odvela pedijatrici da mi je vagaju da vidim da nije zaista gladna, kao eto nije gladna pocela je dobivati na tezini od 11-og dana, ali spavala nije skoro nikako..ja sam sa mjesec dana pocela mlijeko izdajati jer sam vidila da ne doji aktivno, ne guta dovoljno dugo, lijevu mi nije htjela nikako, i uz sav moj trud i upornost ipak podjem izdajati, avent pumpicu kupilai hvala onom ko je izmisli, od tad je pocela spavat, nije nesto previse po danu, ali mi po noci spava, tako da sam ja u izdajanju vidjela rjesenje, vidim i koliko ppojede...pokusaj, iako sam ja za dojenje, kod mene nije islo i ja izdajam i ona je sretnija, i probaj je drzati na stomaku malo da podriguje i prducka, oslobodi se tako viska zraka, barem poslije jela malo je tako stavi, mojoj je godilo..




Malenaoduvijek -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 9:08:10)

sporty mama
moj stariji sin je isto nije htio sa ruku da se skine.ja bukvalno nisam imala kada zube oprati.

ono sto sam kod mladjeg radila da se ne navikne iako tako mali se oni ne mogu navici na ruke dodje vrijeme kad nece vise da te pogledaju a ne da ih ti non stop nosas, stavljala ga u onu lezaljku sto se moze ljuljuskati i davala mu dudu varalicu.

stariji nije htio dudu nikako a pored svekra i svekrve kod kojih sam bila kada sam rodila prvo dijete nisam ga smjela staviti u tu takvu lezaljku jer zaboga dijete treba da lezi skroz ravno.

e sa mladjim nisam nikoga slusala nego sam ja radila da meni bude lakse.

stavim ga ili u kolica koja su skroz ravna i onda ga malo ljuljam nogom i on se smiri, a ja ovamo mogu starijem dati da jede npr.ili ga stavim u tu lezaljku i samo mu stavim svoju ruku na grudi i on se vrlo brzo umiri.

a kazu da je rano s 15 dana da beba ima grceve iako sve je moguce...




babina beba -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 9:35:26)

Moja starija 4g, je imala grceve i nosali je do 3, 4 ujutru dok se ne smiri i zaspe, a mladja (6 mjeseci) od prve noci spava od 22-07. Stavim je u krevet dam joj  cucu i njenog medu i malo se vrti, prevrce i zaspe.  U snu kad se okrece sa strane na stranu trazi medu, navikla na njeg! Kad je gladna vrti se puno, dam joj da jede i ona nastavi!




Aiša -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 10:13:06)

Ne spava mirno, ne spava cijelu noć, budi se od rođenja jako često (dva buđenja je kao da je prespavao noć), imao je grčeve od 6.dana do 2 i po mjeseca, ne spava ni dan danas, valjda će kada prestanemo dojiti početi spavati - ukratko.




sporty mamaa -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 13:47:49)

Ja ne mogu vjerovati, jutros spava samo tako. Uobicajeno, probudila se, pojela, presvukla iii pocela vristat... Ja je malo nosala, malo po rukama, onako prestane pa ponovno. I stavim ja pelenu na bracni i okrenem je na stomak. Ko da sam joj dala penicilin, smirilo se dijete za pola minute, gleda i suti... Za 5 minuta zaspala... Glava joj okrenuta na stranu. Ali meni nesto neda mira, jer nikad stariju nisam stavljala na stomak, uvijek na bok i leda. Obilazim je non stop, kontam je okrenuti na leda, jer me strah da beba od 16 dana spava na stomaku. Sta vi mislite??




R&T@ -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 13:52:45)

Ne diraj lava dok spava[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]






Cickolini -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 13:53:39)

Mozda i premirno ... Mojoj D je 8 mj., a spava kao da joj je mjesec dana. Ja je samo spustim i stavim je na stranu da spava u 21h i nadjem je tako ujutro. Jedino ako se probudi onda se okrene na ledja i igra se.

Popodnevno spavanje ista stvar osim ako zaspe u igraonicu i tad zaspe na ledjima i ne mice.




sporty mamaa -> RE: da li vasa beba mirno spava? (6.10.2011 13:55:25)

IZVORNA PORUKA: tajra

Ne diraj lava dok spava[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]





[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




mirnel85 -> RE: da li vasa beba mirno spava? (8.10.2011 14:55:05)

moj mali andjeo spava super od 2 mj spava po cijelu noc zaspe oko 20h i ujutro sve do7 bez ikakvog budjenja tokom noci, ja sam presretna sada ima 4,5 i situacija se jos nije promjenila, oja buca spaval spava [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Ponos mamin
02.06.2011
3 kg i 50cm







Lejla Ka -> RE: da li vasa beba mirno spava? (8.10.2011 14:59:51)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: tajra

Ne diraj lava dok spava[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]






[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

I često ga obilazi! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nije baš najsretnija opcija na stomaku, jer još glavu ne mogu dobro kontrolisati da je ne zagnjure ako se počnu vrtiti. Tvojoj bebi očito godi pritisak na stomak, bit će da joj je probava malo problematična.





new_mum -> RE: da li vasa beba mirno spava? (10.10.2011 1:52:42)

Moja mrvica zaspe samo uz siku i to joj treba dobrih 45min da ucvrsti, pa da ja mogu ustati iz kreveta... Na pocetku je spavala i po danu, a zadnjih 10 dana nikako [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Iz vasih postova vidim da je i to ok, ali mislim da bi ipak trebala imati 2-3 sata dnevnog sna? Po noci fino spava-od 23 do 10/11, uz 2-3 budjenja da jede, pa nastavi... Po danu se zna desiti da zaspe na rukama dok je nosam ili na siki, ali cim je spustim-plac [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Iskusnije mame-sta ce biti kada bude starija? Bude li veliki problem da se navikne da zaspe bez sike?
Na stomaku ne voli, pocne plakati nakon 2min, a trudim se da je stavljam barem jednom dnevno zbog vratnih misisca...




Hanady RR -> RE: Kako spava vaša beba? (15.10.2011 20:46:49)


IZVORNA PORUKA: lira

moja malena od mjesec dana prespava cijelu noc...znaci spava nekih 9-10 sati bez budjenja...pa ne znam da li neka od vas ima misljenje da bih je trebala hraniti tokom noci ili jednostavno se drzati onog "ako je gladna probudit ce se"[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]


IZVORNA PORUKA: rose

moja je s 1.5 mjesec pocela spavati cijelu noc...jedno vrijeme sam je dizala i dojila oko ponoci a u biti ako ne trazi mislim da joj je dovoljno i da zato lijepo spava [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


IZVORNA PORUKA: Mamma2be

Lira bas ti hvala na ovoj temi...
Ja sam pred porodom i bas me interesuje sta druge majke misle, da li da budim bebu da doji ili da cekam da se sama probudi?





Anoniman -> RE: Kako spava vaša beba? (15.10.2011 21:19:12)

kad je moj srednji sin od 1,5 mesec prespavao citavu noc izutra kad sam se probudila i skontala da se nisam po noci budila sva sam utrnila i prvo pogledala da li dise [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]   u panici kod doktorice  i  ispricala sam doktorici i rekla mi je da je to dobro da nije strasno  jer je shvatio da po noci treba da se spava a po danu biti budan jest kao ranije ali tako to i treba neka deca kasnije neka ranije i mislila sam da ako ne jede preko noci da ce Bog zna sta biti medjutim rekla mi je da ne brinem bolje da pustim da sam oset__i i to , tu potrebu , taj oset__  kad je gladan, rekla mi je ne boj se znaces kad htedne da jede  kao viknuce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  


ali nije moj sin  od tad spavao po citavu noc nego kako kad ali eto nije za paniku ako prespava




RICI -> RE: Kako spava vaša beba? (15.10.2011 22:50:26)

kako kad nekad prespava noc samo jednom se probudi na podoj nekad dva puta a nekad stalno se budi place, kad je uzmem i ispravim prestane plakat, uglavnom jos nije ustalila da prespava noc bez podoja a kad ce ne znam. Postoji vise razloga budjenja beba po noci a glavi razlozi su rast zubica i grcevi u stomaku a nekad beba samo hoce maminu blizinu.




sweet insanity -> RE: Kako spava vaša beba? (25.10.2011 8:34:42)

Moja se zadnjih 20 dana budi svaka 2 sata, nekad i kroz sat i pol, a do tad otprilike na 4 , 4 i pol sata.....valjda se poboljsa. Recimo sinoc od 23.30 (nije htjela ranije,tako naM je ovih dana) do 7 ujutro se budila 4 puta (u 7 je bio 4. puta). Evo sad je opet zaspala u pola9.




Ummu_Hamza -> RE: Kako spava vaša beba? (8.11.2011 15:00:34)

moj sin ima skoro 7 mj. i bud se svakih sat vremena ako ne i cesce [sm=smiley13.gif]




buduca mami -> RE: Kako spava vaša beba? (28.11.2011 9:50:48)

uh zenice drage,da i ja dodam koju...
moj momcic ima 17 dana,i od pocetka je okrenuo dan i noc,....cijeli dan prespava,samo otvori oci kad treba da se oglasi da je gladan,i to je to,a zato navecer pravi haos,jede,presvucem ga,ali nece da spava,pogotovo tamo od 3h pa bar do 7-8 on je budan...ja naravno sva iscrpljena a nema sanse da po danu zaspim,...ne znam ni odakle mi energija tokom dana.negooo,zna li neka kako da malo okrenem taj njegov raspored,pokusavali smo ga razbuditi u toku dana ili predvecer,al opet se isto desi :(




snijeg -> RE: Kako spava vaša beba? (28.11.2011 9:55:44)

Kuća - zbog slobode, veličine prostora, dvorišta, privatnosti, hobija, cvjetnjaka, šadrvana, mirisa pokošene trave.....

Stan - dobra zamjena za neostvarene snove...ali ja uporno igram Bingo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




snijeg -> RE: Kako spava vaša beba? (28.11.2011 9:57:00)

IZVORNA PORUKA: snijeg

Kuća - zbog slobode, veličine prostora, dvorišta, privatnosti, hobija, cvjetnjaka, šadrvana, mirisa pokošene trave.....

Stan - dobra zamjena za neostvarene snove...ali ja uporno igram Bingo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Meni nije jasno, kako ova poruka dođe na ovu temu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Molim moderatore da isprave grešku [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mala_sa -> RE: Kako spava vaša beba? (28.11.2011 10:21:12)

buduca mami samo polahko, tvoja babica je jos mala da bi znala za dan i noc; to ih mi naucimo. Pred nocno spavanje mu uvedi neku rutinu, tipa: kupanje, masiranje, oblacenje i na kraju sika ili flasica (koje ce ga i uspavati) - ovo sve radis uz lampu, u polumraku, bez galame i TVa (dovoljni ste samo ti i tm). Male bebe vole da su ususkane dok pajke - umotaj ga u dekicu, stavi mu jastuke iza ledja (i to onu jastucnicu na kojoj si ti spavala), tako ce najbolje osjetiti tvoj miris ( koji mu najvise treba). Po noci nek pajki u sto vecem mraku i probaj bez presvlacenja pelene do ujutro, takodjer po noci kad se probudi - sve radis da ga smiris, samo mu ne pali svjetlo i ne pricaj mu glasno.
Po danu nek spava na danskom svjetlu i uz zvuk Tva, radia, slobodno pricajte (bez saputanja)...i vrlo brzoce doci rezultati...

Samo polahko, sve smo mi to prosle [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Skvo RR -> RE: Kako spava vaša beba? (14.1.2012 10:53:11)

Haj...evo i naseg ritma
ide na spavanje oko 19 30...spava do 7:30, sa dva budjenja..po danu ima 3X spavanje, sa tim da je jedno oko sat, 2X oko pola sata.




emma.L -> RE: Kako spava vaša beba? (18.1.2012 14:39:07)

Prvo dijete je uvijek bilo u krevetu do 9:30 i spavalo do 9 ujutro uz jedno buđenje oko 6 ujutro da doji. Po danu nije skoro nikako spavala, čitaj tersala je po cijele dane [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Ovaj mali nema nikakav red. Noću dobro spava, ali nekad i do 11:30 priča i gleda okolo a onda ujutro odvali do podne (uz nekoliko buđenja da jede). Nekada je u krevetu do 10 i onda je ustajanje oko 9 ujutro. A po danu niđe veze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ili cijeli dan spava, ili cijeli dan zeza, sutra opet odspava dva puta po dva sata, prekosutra će cijeli dan kunjati neke 15-minutne ture. Pitam se hoće li ikada biti reda u tome.




sunid -> RE: Kako spava vaša beba? (11.2.2012 13:47:51)

IZVORNA PORUKA: emma.L

Prvo dijete je uvijek bilo u krevetu do 9:30 i spavalo do 9 ujutro uz jedno buđenje oko 6 ujutro da doji. Po danu nije skoro nikako spavala, čitaj tersala je po cijele dane [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
Ovaj mali nema nikakav red. Noću dobro spava, ali nekad i do 11:30 priča i gleda okolo a onda ujutro odvali do podne (uz nekoliko buđenja da jede). Nekada je u krevetu do 10 i onda je ustajanje oko 9 ujutro. A po danu niđe veze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Ili cijeli dan spava, ili cijeli dan zeza, sutra opet odspava dva puta po dva sata, prekosutra će cijeli dan kunjati neke 15-minutne ture. Pitam se hoće li ikada biti reda u tome.


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] ista stvar i kod mene, nikakvog reda........
Moja mala curica ima 2 mjeseca. Jedino sto je isto svaki dan je da zaspi uglavnom oko 21h i spava do 5-6h s dva budjenja da podoji. A onda oko 5h ili vise nece da spava ili je nakon sat vremena njenog smijanja i trzanja rukicama i nogama uspijem uspavati i onda ponekad odspava od 6 do 8-9h.

A onda cijeli dan ne spava, nije nervozna ne place puno, uglavnom se smjeska,malo je nosam malo pustim onako da sama lezi i koprca se :), ona stalno zijeva i valjda se izmori pa s vremena na vrijeme zatvori oci i zaspi (uglavnom na rukama) ali to spavanje traje jako kratko nekad odmah otvori oci nakon sto je spustim u krevetic, a najcesce se probudi  nakon 15tak min.

Ponekad opet po danu odspava sat-dva, kad joj cefne tako.............nikad joj se ne zna kakav ce joj biti ritam spavanja taj dan :)

Pitam se kako da joj uvedem neki red, da mi npr spava dva puta dnevno makar po sat dva [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pomislim da joj je mozda jos rano za red,ali onda opet kontam ako se sad ne nauci bit ce jos teze kasnije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Ombra -> RE: da li vasa beba mirno spava? (13.4.2012 16:55:44)

prvi mjesec se budila cesto po noci...sad joj je 3 mjeseca prespava od 22:30-10:30 ujtru...ja joj u 06:00 ujtru susnem hapu kroz san....po danu otkunja poslije sakog oroka po pola sata-sat...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>