RE: Bronhitis kod beba! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba



Poruka


Hanady RR -> RE: Bronhitis kod beba! (29.4.2010 13:21:01)

doublemum vrlo moguće je da je temperatura od zubića...mada 4 dana temperature više mi djeluju kao virusna prehalada jer temperaturu prati i kašalj.
nije zgoreg otići ponovno do pedijatra jer nalaz pluća kod djece mjenja se za 2 sata. iako ti čudno kašelje nemora biti da je bronhitis. brohitis pratio temperatura ali prije toga djete počne hroptati u plućima. u svakom slučaju pedijatar bi trebao poslušati pluća ponovno ( jer vidim uzimali ste bisolvon otopinu nedavno) možda je zbog virusne prehlade došlo do upale šlajma koji je ostao u plućima od prethodnih puta. Ovome ne gine antibiotik.

Inhalijar djete prirodno...WC, vruća voda na slavini i zapari kupatilo i sjedi sa njim 5-6 minuta tamo...na drugi i naredni put povećevaj minute inhaliranja ali najviše 10-tak minuta. To bi mu trebalo pomoći pri iskašljavanju ili smirivanju suhog kašlja.

Tekućinu mora unositi...što zbog tempšerature što zbog šlajma....
čaj o koje zinina piše možeš mješati sa sokom koji najviše voli pa neka pije. Ako ne želi obična voda biće dovoljna ali moraš naći način da unese tečnost.





Ben 10 -> RE: Bronhitis kod beba! (29.4.2010 13:40:44)

Moj sin je za 3 sata dobio bronhitis,u 12  smo bili kod dr,sve bilo ok,pluća čista, u 3 sata popodne nije mogao dahnuti,otežano disanje,sve bez teperature.Imao je 5 puta bronhitis bez tem.,samo kašalj,procuri nos i otežano disanje.Uradili smo alergo test i ima alergiju na grinje i malo na prašinu.Znači nisu svi bronhitisi isti.Od moje prijateljice kćerka imala 6 dana 40 tem od bronhitisa ,sreća pa nije otišlo na upalu pluća...
Otiđi ti kod dr...




DM -> RE: Bronhitis kod beba! (30.4.2010 13:49:11)

Mi juče ponovo bili kod doc-procurio noso mali-katastrofa, slomi ga, ne može da spava od njega, malo grlo upaljeno-to koliko je doc mogla vidjeti, ja i ona ga jedva držale da ga pregleda(k'o da je na steroidima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pluća su čista i osjeti se sasvim malo, malo bronhitisa, tako da nije dobio inhalacije sa ventolinom...nego samo sa fiziološkom otopinomi amoxibos! Sinoć opet temp do 39, jutros nema, počeo da jede[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image], pio i čaj od luka, natjerali ga da pije tečnost juče(mada ja nisam trenutka odustajala, ali je to bilo k'o rat između nas dvoje, doc kaže neka vam je Bog na pomoći kako ćemo ga inhalirati)! Sad za sad ide nabolje!
Pitanje-bi li se stanje normalizovalo da je ne daj Bože upala pluća? Nemam nikakvo iskustvo stim!




Anoniman -> RE: Bronhitis kod beba! (1.5.2010 23:24:46)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Mi juče ponovo bili kod doc-procurio noso mali-katastrofa, slomi ga, ne može da spava od njega, malo grlo upaljeno-to koliko je doc mogla vidjeti, ja i ona ga jedva držale da ga pregleda(k'o da je na steroidima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3%27.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3%27.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3%27.gif[/image] ), pluća su čista i osjeti se sasvim malo, malo bronhitisa, tako da nije dobio inhalacije sa ventolinom...nego samo sa fiziološkom otopinomi amoxibos! Sinoć opet temp do 39, jutros nema, počeo da jede[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] , pio i čaj od luka, natjerali ga da pije tečnost juče(mada ja nisam trenutka odustajala, ali je to bilo k'o rat između nas dvoje, doc kaže neka vam je Bog na pomoći kako ćemo ga inhalirati)! Sad za sad ide nabolje!
Pitanje-bi li se stanje normalizovalo da je ne daj Bože upala pluća? Nemam nikakvo iskustvo stim!

a jooooooj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...znaci gori ste od nas...ja mislim da bi temp. trajala da je nedaj boze upala pluca...cisto sumnjam da bi mu prestala...saljemo mu jedan slonovski[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]da sto prije ozdravi




DM -> RE: Bronhitis kod beba! (1.5.2010 23:26:53)

a joooooojuser posted image user posted image ...znaci gori ste od nas...ja mislim da bi temp. trajala da je nedaj boze upala pluca...cisto sumnjam da bi mu prestala...saljemo mu jedan slonovskiuser posted image da sto prije ozdravi

Ma sada smo ti puuno bolje-počeo je jesti, temp. nestala, malo se inhaliramop fiziološkom otopinom, pije hederal....i mi vama punoooo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




čupkica -> RE: Bronhitis kod beba! (18.5.2010 12:25:09)

da li mi neko može reći je li normalno da bebi od 2,5 mjes hropti nosić i pomalo kiše dr simptoma nema ,da li je to zabrinjavajuće ili je normalno




malena_t -> RE: Bronhitis kod beba! (18.5.2010 15:03:14)

Mi juce izasli iz bolnice[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Bronhitis!!!
12. maja otisli oko 18 sati u DZ zbog otežanog disanja i pravac pedijatrija u sanitetskom vozilu pod kisikom. Dvije boce dnevno i tri inhalacije. Sad je dobro, ali mu curi nosic.

30. aprila desila nam se gotovo identicna situacije, s tim da smo izbjegli bolnicu. Cetiri dana isli u DZ na dvije boce i dvije inhalacije dnevno.

Oba puta nije bilo temperature ni kaslja. Ujutro dijete pravo zdravo i onda popodne haos.




Skvo RR -> RE: Bronhitis kod beba! (18.5.2010 15:07:46)

Sad, citam...hvala Bogu pa je bebiju bolje....bas mi je zao sto se mali djecak napatio.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




dinaa -> RE: Bronhitis kod beba! (2.6.2010 11:07:18)

Drage mame trebam jednu informaciju.Od moje prijateljice djecak koji jos nema dvije godine juce je izasao iz bolnice i sad treba da se jave djecijem pulmologu na pregled,pa me zanima imate li neku preporuku,ona me zamolila da pitam znate li nekog dobrog djecijeg pulmologa,bolje bi bilo privatno ali ako ne moze i u bolnici.Hvala vam unaprijed.




dinaa -> RE: Bronhitis kod beba! (2.6.2010 12:49:36)

IZVORNA PORUKA: dinaa

Drage mame trebam jednu informaciju.Od moje prijateljice djecak koji jos nema dvije godine juce je izasao iz bolnice i sad treba da se jave djecijem pulmologu na pregled,pa me zanima imate li neku preporuku,ona me zamolila da pitam znate li nekog dobrog djecijeg pulmologa,bolje bi bilo privatno ali ako ne moze i u bolnici.Hvala vam unaprijed.

Jel niko ne zna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Trnoruzica -> RE: Bronhitis kod beba! (2.6.2010 13:08:15)

Ima tema ovdje negdje na forumu, Dr. Saracevic, pa pogledaj tamo. Radi na Jezeru. Bolje je da nazoves, pa da se narucis, i treba uputnica za pregled od djetetovog pedijatra.
Privatno, stvarno ne znam nikoga [sm=smiley13.gif]




sike -> RE: Bronhitis kod beba! (17.6.2010 23:36:47)

Drage mame,zelim sa vama podijeliti svoje iskustvo vezano za bronhitis.Moj sin sada ima 16 mjeseci.Prvi put mu se hroptanje culo kada je imao 8 mjeseci i od tada mi govore da nije nista,daju mu Bisolvon i Prospan,a samo jednom je pio antibiotik Ceclor.Hroptanje mu se pojavljivalo po va puta mjesecno i ponekad bude produktivni a ponekad suhi kasalj.I tako mu se mjesecima smirivalo i opet javljalo.Prije sedam dana,poceo je jako cudno disati,tj.jedva je disao i culi su se cudni zvukovi,ne vise ni iz pluca nego kao iz grla,kao da nije moga uopce doprijeti do pluca.U hitnoj su mu,necete vjerovati,dali kapi za nos.Noc je protekla katastrofalno.Spavao je samo ukoliko sam ga lupkala po ledjima.Sutradan nam je pedijatrica u maticnoj bolnici takodjer rekla da nije nista,kao ima malo bronhitisa,dala bisolvon i nista vise.Tada mi pukne film i odvedem dijete privatnici.Zena se zijanila-dijete se takoreci borilo za kisik.Dala mu je odmah injekciju antibiotika i kortikosteroida,inhalaciju ventolinom i flixotidom.Uz to je sumnjala da od silnog nelijecenja slajma ima upalu pluca i uputila nas u bolnicu ukoliko mu u toku dana ne bude bolje.Naravno,nije mu bilo bolje i otisli smo na Jezero.Tamo su mu opet rekli "da je disanje cisto".Nisam mogla vjerovati!Noc opet kao i prethodna.Sutradan opet privatno i zena ponovi terapiju i nalozi nam da hitno snimimo pluca gdje god znamo.Uspjeli smo snimiti pluca i naravno pocetak je upale pluca.Sada je na injekcijama kortikosteroida i antibiotika,inhalacija ventolinom 3x dnevno i flixotidom 2 puta dnevno.Koristimo pumpice i inhaliramo ga kuci bebihalerom.Cim terapija prodje moramo pulmologu.Mozda do ovoga ne bi doslo da se na vrijeme sve lijecilo.Oduvijek sam bjezala od privatnih doktora ali ispostavilo se da nam je ona jedina uspostavila pravu dijagnozu a ona je OPSTRUKTIVNI BRONHITIS.Zanima me,ima li ijedna iskustva sa ovom vrstom bronhitisa?




Hanady RR -> RE: Bronhitis kod beba! (17.6.2010 23:56:12)

sika ja imam iskistvo sa ovom vrstom bronhitisa...ospstrukcije je imala moja mlađa kćer od 4 mjeseca...ali draga moja ja nisam željela kostikosteroide i koristila sam mnogo domaćih ljekova. Antibiotike je pila ali sve smo to prvazišli

malo mi je nejasno...i fluxotid i ventolin i anatibiotik i inekcije kostikosteroida sve zajedno u kućnoj varijanti bebi od 16 mjeseci...ovo jeste terapija za brohitis ali sve zajedno nekako je prviše mila

trebala si zahtjevati da legneš u bolnicu sa djetetom


ja nisma dala ni ventolin inhalacije tako često..

a sad i taj počtak upale pluća...mislim kada se ima opstruktivni bronhitis u plućima postoje ostaci šlajma koji je upaljen...i to se vidi na snimku...ali to nije upala pluća...

kod koje doktorivce idete privatno...
imaš li  šanse da odete kod šefike u amnulantu podhrastovi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Trnoruzica -> RE: Bronhitis kod beba! (18.6.2010 8:02:01)

Iskreno, i meni je ovo malo previse za dijagnozu opstr. bronhitisa. Uglavnom se daje ventolin inhalacije, 2x dnevno i to je to. Higijena nosica, i kad se bronhi rasire, onda se daje bisolvon, da dijete moze iskasljati taj silni slajm. Mada nije dokazano da Bisolvon ima efekta, ali eto.

Jel dijete prije koristilo flixotide? Zasto antibiotik? Zbog upale pluca? Sta se tacno vidi na snimku, tj. sta je privatnica tacno vidjela na snimku?

Jer nisu ni dr u DZ pogrijesile, rekle su ti da je bronhitis, sto ce reci opstruktivni bronhitis.. Isto je. One mozda nisu toliku paniku digle, jer se svaki dan u jednom DZ dijagnosticira, pa ako ne i 100 opstrukcija (posebno za vrijeme jesen/proljece). A nama bronhitis izgleda strasno (bar meni). Djevojcica mi ga je prebolovala, ja mislim, dosad 2-3 puta, i svaki put bukvalno ne moze do daha da dodje koliko kaslje. Ali, tako je.
I znam da se nalaz pluca moze pšromijeniti za 3 sata, ali me malo buni ovo pocetak upale pluca, pa zato,,,
Zelim vam puno srece.

I da, Hanady, Sefika je na godisnjem do 1.avgusta, tako da na Podhrastovima nema nikoga, nazalost.




Hanady RR -> RE: Bronhitis kod beba! (18.6.2010 9:08:53)

e vidis mi smo već dugo zdrave pa nsimo znale za godisnji...ali i tako nama je karton u starom gradu...sefiku smo upoznali u vrazovoj i onda 2 puta otisli na podhrastove vodili nas kao prilaznike. No to nije ni bitno.

bitno je da sike shvati ovo sto si ti rekla bronhitis i opstruktivni bronhitis su ista dijagnoza s tim da se u ovoj drugoj nalazi jača opstrukcija pri disanju...

mislim razumijem sve ali mi je terapija za 16 mjesecčnu bebu nekako obimna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ja sam se broila sa bronhitisom od bebinom 4 mjesaca sada joj je 16 mjeseci a kod zaovinog dječaka od 2 mjesac do 3 godine sada mu je 3 godine i 4 mjeseca...on je čak bivao i u bolnici 3 puta...mislim znam o čemu pričamo...sve sam to vidjal i na svojoj koži osjetila...strasno je to...

nama je jako pomogao babyvac za ispuhivanje nosića...sad kada god vidim imalo prehlade u nosiću ja ga koristim i uvedem čaj od luka i sirup od lovora i dijete inhaliram u WC_u sa vrućom vodom...i odaavno nismo pile  antibiotik niti imale opstrukciju...

u priči kod sike nebih da previse izražavam sumnju u rad doktora mislim ipak nisu džaba doktori ali terapija mi je bas obimna...ja bih sa ovakvom jakom terapijom ipak sa bebom isla pod nadležnost pedijatar 24 sata znači u bolnicu.




merjem -> RE: Bronhitis kod beba! (18.6.2010 10:43:13)

draga sike iz mog iskustva ti zelim reci da bi najbolje bilo da trazis smjestaj u bolnici jer je pocela upala pluca a ta terapija je preobimna.moja starija cerka je nazalost jako lose prosla zbog nemarnosti doktora i raznih terapija i ne zelim da se i tebi desi.ona je svaki mjesec pila po jedan antibiotik stalno su govorili nije nista da bi na kraju zavrsila 21 dan na pedijatriji.najbolje bi bilo kad bi uradila alergo testove da vidis da li mu nesto smeta pa da znas kako ces se postaviti i kako dalje.zelim ti puno srece i da sto prije ozdravite.




sike -> RE: Bronhitis kod beba! (18.6.2010 22:40:18)

Drage mame,hvala vam puno na odgovorima.Nasa doktorica,kada smo se prvi put pojavili kod nje morala je dati tu dozu jer Sanjin je jedva disao,nije mogao ni kahnuti koliko ga je sve steglo.Dala je dozu s namjerom da nas uputi na lezanje u bolnicu jer zaista jeste bio za lezanje,ali na Jezeru su se samo tupo nasmijali,kao u fazonu nije to nista.Malo me zbunilo sto su takodjer potvrdili da je rijec o poodmaklom OB-u,dali mu inhalaciju ventolinom a onda fino napisali:pulmo obostran,uredan disajni sum,tonovi jasni.Na moj zahtjev da me prime u bolnicu opet su se samo nasmijali.Ni govora da snime pluca,makar.A Sanjin se bukvalno gusio i laik bi golim uhom cuo da dijete ne dise kako treba.Dokaz mi je bila ta ista noc kada sam jedva docekala da svane i molila boga da izdrzi dok ne dodjemo do doktorice.Ni ona sama nije mogla vjerovati da me nisu primili.Mozda tada u bolnici i jeste disao malo bolje(ne sjecam se bas jer smo doveli i kcerku koja je cijeli dan istovremeno povracala i imala proljev),ali ako su vidjeli koju je dozu primio mislim da su trebali malo drukcije reagovati a ne da privatni pedijatar to rjesava.Najgore sto mi je brat kao beba zbog nemara doktora isto zbog bronhitisa mjesecima zaglavio u bolnici.Kod Sanjina je malo tezi oblik OB-a samo zato sto se na vrijeme nije dijagnosticirao.Znam da je sve sto je isprimao previse,zna to i dr koja mu je to propisala,ali bukvalno joj nista drugo nije bilo preostalo.Danas smo bili na kontroli i stanje je puno bolje,ali odlicno nije,jer on sada skoro pa da normalno dise,hripanje se cuje ali pomalo rjesavamo lupkanjem pa povrati male kolicine slajma.Ne prima vise injekcije i ne inhaliramo se.Za nekih sedam dana cu pulmologu da vdim sve sta je i kako je,jer nam je doktorica rekla da ce,ako ne pocnemo nesto konkretno rjesavati,svaki sljedeci napad biti goridoktorica rekla da ce,ako ne pocnemo nesto konkretno rjesavati,svaki sljedeci napad biti gori.On je jos i blizanac i puno je sitniji u odnosu na ostalu djecu pa ga je i ovo sad bas utuklo.Smorena sam i od doktora i od cjelokupne situacije.Previse mu je sve zataskavano i sada je samo eksplodiralo.




malena_t -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 0:19:56)

sike ja sam prije mjesec dana lezala na pedijatriji /pulmologija/ sa bebanom zbog ob-a. Njemu je tad bilo 13,5 mjeseci. Terapija: ventolin 3x dnevno, injekcije kortikosteroida 2x dnevno. Otpustili su nas nakon pet dana s tim da ga inhaliramo kuci 2x dnevno flixotidom /takodjer kortikosteroid/ dva pufa. Kada je prepisala flixotide dr u bolnici mi je rekla da nam je bolje da ga uzmemo nego da visimo po bolnici svako malo i da je to zapravo preventivna mjera. Sad nekad trebamo na kontrolu i alergo test.
Dr u nasem domu zdravlja nam je rekla da imaju dosta djece koja su na flixotidu i da nemaju bronhiticne napade. Isto tako nam je rekla da ukoliko izguramo pola godine bez napada da je malo vjerovatno da ce se ponovo dogoditi. 
Moj B. je imao dva napada ob-a u 15 dana. Prvi za 1. maj. Tad smo u DZ isli na inhalacije ventolinom 2x dnevno i injekcije kortikosteroida 2x dnevno.
Drugi je bio 12. maja. Tad je pod kisikom transportovan na Jezero. Oba puta je bilo strašno. Ovaj drugi put možda i gore. Puls mu je bio toliko ubrzan da ga nisu mogli ni inhalirati, jer ventolin u takvim situacijama ne djeluje. Pretpostavka doktora je da je uzrok ob-a u B. slucaju genetska predispozicija + alergen.

Uradi i ti bebacu alergo test i sljedeci put na pedijatriju s uputnicom.

Sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Posto pomenuste i obimnu terapiju. Tri dana nakon izlaska iz bolnice B. se ponovo razbolio. Upala grla, usiju, ponovo malo bronhitisa i naznaka upale pluca. Terapija je bila ventolin 2x dnevno, antibiotik prvo ceklor pa onda pancef, paracetamol sirup i voltaren cepici za skidanje temperature i flixotide kuci 2x dnevno.







sike -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 1:08:40)


IZVORNA PORUKA: malena_t

sike ja sam prije mjesec dana lezala na pedijatriji /pulmologija/ sa bebanom zbog ob-a. Njemu je tad bilo 13,5 mjeseci. Terapija: ventolin 3x dnevno, injekcije kortikosteroida 2x dnevno. Otpustili su nas nakon pet dana s tim da ga inhaliramo kuci 2x dnevno flixotidom /takodjer kortikosteroid/ dva pufa. Kada je prepisala flixotide dr u bolnici mi je rekla da nam je bolje da ga uzmemo nego da visimo po bolnici svako malo i da je to zapravo preventivna mjera. Sad nekad trebamo na kontrolu i alergo test.
Dr u nasem domu zdravlja nam je rekla da imaju dosta djece koja su na flixotidu i da nemaju bronhiticne napade. Isto tako nam je rekla da ukoliko izguramo pola godine bez napada da je malo vjerovatno da ce se ponovo dogoditi. 
Moj B. je imao dva napada ob-a u 15 dana. Prvi za 1. maj. Tad smo u DZ isli na inhalacije ventolinom 2x dnevno i injekcije kortikosteroida 2x dnevno.
Drugi je bio 12. maja. Tad je pod kisikom transportovan na Jezero. Oba puta je bilo strašno. Ovaj drugi put možda i gore. Puls mu je bio toliko ubrzan da ga nisu mogli ni inhalirati, jer ventolin u takvim situacijama ne djeluje. Pretpostavka doktora je da je uzrok ob-a u B. slucaju genetska predispozicija + alergen.

Uradi i ti bebacu alergo test i sljedeci put na pedijatriju s uputnicom.

Sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Posto pomenuste i obimnu terapiju. Tri dana nakon izlaska iz bolnice B. se ponovo razbolio. Upala grla, usiju, ponovo malo bronhitisa i naznaka upale pluca. Terapija je bila ventolin 2x dnevno, antibiotik prvo ceklor pa onda pancef, paracetamol sirup i voltaren cepici za skidanje temperature i flixotide kuci 2x dnevno.





Znaci ipak se preporucuje fliksotid na duze?Meni je dr preporucila jos sedam dana kucnih inhalacija ventolinom 3x dnevno po dva potiska i najmanje pola godine fliksotidom 2x dnevno 2 potiska,ali ja sam negodovala i rekla mi je da mogu prekinuti terapiju ali dace se desiti to sto si ti rekla.Toliko sam loseg u samo jednom danu cula o fliksotidu i stetnim posljedicama,ali eto ako i ne daj boze zavrsim u bolnici opet ce ga propisati.Posto je kod nas gotovo isti slucaj,znaci onaj tezi oblik,mislis li da bih trebala prihvatiti takvu odluku doktorice?Bas se upravo i bojim tog slj.napada i strahota koje si ti prosla.Alergotestovi su mi svakako u planu cim se malo situacija smiri.Alergija ni u blizoj ni u daljoj familiji nema,Moje misljenje je da su ga,kada se rodio,trebali staviti koji dan u inkubator,jer ipak je blizanac i jako sicusan.Ni dana nije bio u inkubatoru i mislim da mu se zbog toga ni pluca nisu razvila kako treba.Ne znam,ali bas sam preplasena...




malena_t -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 1:38:13)

S obzirom na to da su se napadi dogodili vrlo brzo jedan za drugim i kad je doktorica rekla ili pumpica ili svako malo bolnica nisam razmisljala niti sekunde. Koristimo ga vec mjesec i nije bilo nikakvih problema. Ne znam sta si ti lose cula? Sad je 2x po dva pufa, ali, kako rece doktorica, ici ce redovno na kontrole i doza ce se mijenjati. Bila je s nama u bolnici jedna bebica rodjena u petom mjesecu trudnoce, milion komplikacija je imao, izmedju ostalog i pluca nisu bila dobro razvijena, pa na sve to dobio bronhitis. I njemu su prepisali flixotid.

Mislim da ne bi bilo lose da trazis uputnicu za pedijatriju, pa nek urade detaljnu analizu pluca. I radi djeteta i radi sebe i svojih strahova. Ja sam ogorcena na pojedine ljekare u DZ na Ilidzi, jer sam B. tri mjeseca vodila zbog kaslja, oni tvrdili da mu nije nista i na kraju dijete fasovalo ob. Ali bar sam mirna sama sa sobom.  





sike -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 1:50:50)

Uputnicu vec imam i svakako cu otici cim prodje sedam dana od injekcija koje je koristio,jer mi je tako dr rekla.Za fliksotid sa cula da pomaze otvaranju bronhija ali da ostecuje druge organe sto se tek nekad u buducem zivotu manifestuje.Npr.stalno suzne oci,nekontrolirano mokrenje ili praznjenje stolice...To mi je rekla zena ciji sin sada ima 6 godina i bio je kao beba a i kasnije u djetinjstvu na fliksotidu i ima te zdravstvene probleme.Ne moze covjek biti pametan...




malena_t -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 1:56:36)

E svasta. Sve je moguce, al ne vjerujem da su nasi ljekari bas toliko ludi... A jel to njoj neko 100 posto potvrdio ili... 




sike -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 2:03:44)

Ma jok,nego ona to sve prepisuje kortikosteroidima i klete fliksotid.I ja mislim da doktori to ne bi bas tako radili.Samo znam da je bruka djece koja ga koriste.




sike -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 2:09:29)

Eh,da to sam te htjela pitati-je li potrebna neka veza da bi me primil na lezanje?To te pitam jer mi nikako nije jasno zasto me nisu htjeli primiti prvi put iako je na uputnici bilo zaokruzeno bolnicko lijecenje.




malena_t -> RE: Bronhitis kod beba! (19.6.2010 2:15:23)

Zao mi je te zene, ali nije u redu da lupa bez veze i prepada narod[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Uostalom kortikosteroidi u tom obliku su najbezazleniji. 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>