teacher75 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.4.2010 19:18:54)
|
IZVORNA PORUKA: MinaMM IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: MinaMM IZVORNA PORUKA: Srculence IZVORNA PORUKA: teacher75 malo cuc sada bit OT al da ne citam sve one stranice o pelenskom osipu, jel vam se desilo kad ste poceli uvoditi cvrstu hranu i kad je stolica bebe postala tvrdja da joj guza bude crvena? kod lane evo vec nekoliko dana pravo crveno oko cmara iako je stalno perem cim kaki i mazem jekodermom nama se to često dešava...isto ga stalno perem i mažem jekodermom....nemam pojma do čega je...kad namažem bude bolje... mi jos nismo poceli sa cvrtsom hranom. mozda L ima osjetljivu kozu i to joj je promjena u odnosu na mlijeko. ima drugih sastojaka u stolici na koju se mora i koza navici. sad ona direktno to vari i izbacuje. mi smo skontali da mu vitamin C nadrazuje kozu i od toga ima to crvenilo. od tada ja ni ne pomisljam da jeden narandze ili kivi a i paprika se pribojavam. mom A se to desilo kad sam ja pojela narandzu i jednom kivi, jer doji. jedva smo smirili guzu. ja sam, po savjetu moje patronazne, mazala guzu mustelinom kremom. proslo je nakon 7-8 dana. bitno je pustiti da se malo suhne na zraku. i lana doji, nisam joj do sad davali da jede nista tako, samo ono sto je predvidjeno za pocetak: mrkva, jabuka, krompir, tikvica i od tada je pocela tvrdja stolica i to crvenilo. svaki put joj operem guzu i osusim peskirom i namazem, nikako da prodje mozda je i lani od toga! ja sam zadnjih dana cijedila narandze,limun i kivi i pila prirodni sok a nisam prije toliko, moguce da joj je to nadrazilo uz kombinaciju tvrde stolice
|
|
|
|